Губи мощност при висока скорост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cecihristov
- Потребител
-
- Кара: BMW320d
Губи мощност при висока скорост
Здравейте колеги.От 5 месеца се кефя на БМВ320д,1999г.Преди една седмица ми поправиха алтернатора и смениха водно съединение до ЕГР.Оттам имах изпарение и ми се губеше антифриза.Онзи ден я натиснах по магистралата около София и забелязах,че при 140км на 5 скорост и 3000 оборота ,мощността изчезна ,скоростта падна на 120 и пак започна да набира до 140 при натиснат педал.Пробвах на 4 ск.,дигна до 120 на3200 об. и пак същото.На 3и2скорост набирам над 4000 об. без да усещам спад на мощн. или спъване.Заредих на ШЕЛ и после на ОМВ. Моля дайте мнение,разбирам от локомотиви,не и от коли.От ровене във форума си мисля да не е дебитомер или флтър картерни газове,а градско-извънградско ми показва около 8л.на100км.Нормално ли е?!?
- Spoika
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E71 4.0xd
- Мечтае да кара: M3 E92
Re: Губи мощност при висока скорост
горивен филтър може би.. който е имал подобен проблем да каже със сигурност
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Два пъти съм имал такъв проблем. Първия път имаше спукан маркуч на турбото. Следващия път пък беше маркуч на вакума и проблем с дебитомера. И в двата случая турбината не правеше достатъчно налягане.
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
Трябва ти диагностика и живи данни в движение колега .. и вероятно от там да се ориентираш къде е проблема.
Влиза ти в авариен режим...."закачи" я, имаш записана грешка в паметта
- cecihristov
- Потребител
-
Ако влиза в авариен режим трябва ли да ми изпише нещо?Благодаря ви за мненията!Ще я карам на диагностика и дано да е натру
пана грешка!
пана грешка!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
заслушай се в турбината, как работи , както каза
може да имаш спукан турбо път , от там налягането не стига, и турбината пренадува съответно испада в авариен режим и спира, после пак почва да надува и така нататук, отвори капака запали и накарай някой да даде гас ако чуеш фъстене, от испуснат въздух това е. Диагностиката е най-доброто решение и най вече живи данни
b_velev написа:Два пъти съм имал такъв проблем. Първия път имаше спукан маркуч на турбото. Следващия път пък беше маркуч на вакума и проблем с дебитомера. И в двата случая турбината не правеше достатъчно налягане.
може да имаш спукан турбо път , от там налягането не стига, и турбината пренадува съответно испада в авариен режим и спира, после пак почва да надува и така нататук, отвори капака запали и накарай някой да даде гас ако чуеш фъстене, от испуснат въздух това е. Диагностиката е най-доброто решение и най вече живи данни
- momicheto
- Принцеса
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: кипра бамбина...
колега,пиши после какво й е било
- cecihristov
- Потребител
-
Още отдавна чувах лек шум на празен ход при отворен капак,но нямаше проблеми с мощността и си мислех че е ремък.Сега се чува много леко звънтене при отворен капак,което изчезва като дам газ!В Дару Кар добри ли са на диагностика и изчистване на грешки и колко горе-долу ще ми струва,че тоя месец много пари дадох за непредвидени неща 

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
провери си вакуум пътущата...аз имах същия проблем и се оказа скъсано мъркуче

- cecihristov
- Потребител
-
minimalcoholic написа:провери си вакуум пътущата...аз имах същия проблем и се оказа скъсано мъркуче
На празен ход при отворен капак имаше ли малък шум,като при ремък и леко звънтене,което изчезва като дам газ?Колко ти струваше?
От днес и аз имам същия проблем !!!!!Днеска ми смениха дебитомера и уж обновихме софтуера но като натисна пълна газ на се чуди и се изстрелва изведнъж
Утре ще провера вакуум маркучите ..дано да го оправя че вместо да се радвам 

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
Ако турбото пренадува ще забие в режим и колата става куц кон и докато не се рестартира колата не тръгва нормално.. защото се записва грешка и колата влиза в режим за да защити мотора от евентуална авария.Турбото пренадува и горивната смес става бедна и от там ниска мощност . Трябва ти диагностика.. а най-добре някой колега
в сервиз няма да ти обърнат чак толкова голямо внимание... Те изтриват грешката и казват купи това онова
знам го от личен опит. Провери си ел. клапана и маркучите .

olegvn написа:Ако турбото пренадува ще забие в режим и колата става куц кон и докато не се рестартира колата не тръгва нормално.. защото се записва грешка и колата влиза в режим за да защити мотора от евентуална авария.Турбото пренадува и горивната смес става бедна и от там ниска мощност . Трябва ти диагностика.. а най-добре някой колегав сервиз няма да ти обърнат чак толкова голямо внимание... Те изтриват грешката и казват купи това онова
знам го от личен опит. Провери си ел. клапана и маркучите .
а колега как се рестартира и да ми препоръчаш някой аз съм от Пловдив

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
Рестартираш имам в предвид да изгасиш колата и да я запалиш на ново
ти евали влизаш в режим тогава турбото изключа... и колата на байр спира
поне при мен беше така .И двамата едвали имате проблем с пренадуване .
viewtopic.php?t=92592

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2