Страно пали сутрин студена

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Страно пали сутрин студена

Мнение от mitkofast » 22 Дек 2011, 23:56

Доста прочетох колеги из форума,но такъв проблем не срещнах.Баварката е е46 320д 136к.с., та проблема е следния:значи сутрин като запали колата, което не става трудно но с леко зачудване и притрисане(говоря за студено време както е в момента) ,започва да работи много глухо и не може да се изфорсира първоначално и всякаш работи на 2 или 3 цилиндри , с леко подаване и отнемане на газта двигателя започва да изчиства постепенно работата си изтраква и заработва както трябва и от там нататък никакви проблеми.Да спомена,че ходих на диагностика на която ми казаха ,че реле подгревни свещи дава грешка т.е. за смяна, което е странно защото колата пали и под нулата почти без зачудване,мой приятел ми даде такова реле и при опит за палене на другия ден колата въобще не искаше да запали ,сложих си мойто и запали от раз,извод мойто работи неговото не.Та колеги ако имате идея защо може да прекъсва така сутрин моля пишете! :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Страно пали сутрин студена

Мнение от S7 » 23 Дек 2011, 11:48

Смени диагностика,опитай и на друго място ;) това само като е студено ли го прави?Опитай да сложиш добавка за прочистване на системата в нафтата,сигурно нафтата е кофти и от студа става на .... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136к.с.

Мнение от ivanofff » 23 Дек 2011, 12:10

mitkofast написа:Доста прочетох колеги из форума,но такъв проблем не срещнах.Баварката е е46 320д 136к.с., та проблема е следния:значи сутрин като запали колата, което не става трудно но с леко зачудване и притрисане(говоря за студено време както е в момента) ,започва да работи много глухо и не може да се изфорсира първоначално и всякаш работи на 2 или 3 цилиндри , с леко подаване и отнемане на газта двигателя започва да изчиства постепенно работата си изтраква и заработва както трябва и от там нататък никакви проблеми.Да спомена,че ходих на диагностика на която ми казаха ,че реле подгревни свещи дава грешка т.е. за смяна, което е странно защото колата пали и под нулата почти без зачудване,мой приятел ми даде такова реле и при опит за палене на другия ден колата въобще не искаше да запали ,сложих си мойто и запали от раз,извод мойто работи неговото не.Та колеги ако имате идея защо може да прекъсва така сутрин моля пишете! :help:

Пробвай да я оставиш в сервиза и да я запалите сутринта закачена за диагностика мисля че ще покаже какъв е проблема.Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от mitkofast » 23 Дек 2011, 12:18

S7 написа:Смени диагностика,опитай и на друго място ;) това само като е студено ли го прави?Опитай да сложиш добавка за прочистване на системата в нафтата,сигурно нафтата е кофти и от студа става на .... :)

Да,колега точно това мисля да направя,първо да пробвам с добавка,след това пак диагностика.Да когато е студено го прави,а когато е по топло пали малко по трудно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 23 Дек 2011, 13:09

Дърпа въздух колега, и ти пада горивото в ГНП-то. Провери си маркучите за излишната нафта на дюзите, ако са влажни, стари и напукани ги смени задължително.
Вътрешния размер на маркуча е 3мм, такъв има в Евро 07, ако ги сменяш, сменяш всички на дюзите + този който отива до помпата.
Ако не се оправи паленето, значи дърпа въздух от уплътненията на ГНП-то.
Иначе този мотор пали без проблем на минус -10-15 градуса с една подгряваща свещ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 23 Дек 2011, 13:13

Подгряващи свещи

Потребител
Аватар

Мнение от mitkofast » 23 Дек 2011, 21:52

Retrofit написа:Дърпа въздух колега, и ти пада горивото в ГНП-то. Провери си маркучите за излишната нафта на дюзите, ако са влажни, стари и напукани ги смени задължително.
Вътрешния размер на маркуча е 3мм, такъв има в Евро 07, ако ги сменяш, сменяш всички на дюзите + този който отива до помпата.
Ако не се оправи паленето, значи дърпа въздух от уплътненията на ГНП-то.
Иначе този мотор пали без проблем на минус -10-15 градуса с една подгряваща свещ.

Този проблем го имах вече с въздуха,тогава колата палеше доста трудно за разлика от сега и когато запалеше работеше неравномерно докато обезвъздуши,маркучите са сменени няма омаслени от нафта никъде,така че този вариант съм го изключил.Сега проблема е в странното и глухо заработване на мотора сутрин,не може да се изфорсира първоначално и не работи чистоза известно време.

Потребител
Аватар

Мнение от mitkofast » 23 Дек 2011, 21:56

stoimenov_1958 написа:Подгряващи свещи

Защо мислиш така колега,мислиш ли, че това са признаците?По принцип диагностика ги замери от кабелите на подгревното реле и каза ,че са ок, но въпреки това мисля да ги проверя по начина с даване на късо една по една.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 23 Дек 2011, 23:29

Retrofit написа:Иначе този мотор пали без проблем на минус -10-15 градуса с една подгряваща свещ.

Той ще запали, но дали ще работи добре?
Определено и аз залагам на това да проверите свещите, като освен дали работят, гледате всяка една за какво време се зачервява. Понякога някой свещи са по-бавни в загряването и се получават разминавания.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 24 Дек 2011, 0:26

Ако проблема е в свещите, трябва да пуши сиво от ауспуха на сурова нафта, ако не пуши значи проблема е въздух в помпата.
Пробвай да спреш колата вечер със задницата на високо и виж сутринта как ще запалиш.

А за свещите, щом сте ги проверили по кабелите и са здрави, релето ако не работи няма да работят и свещите, също свещите работят с удължено подгряване, това ще рече, че когато запали мотора, свещите продължават да греят още определено време.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 24 Дек 2011, 17:44

:yes: Греят до излизане от синия сектор.
новият ми номер: 0877787835

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46-328i
Мечтае да кара: BMW- X5
Детайли за колата: \<oOO)_(||||) (||||)_(OOo>/
\_o___\\_________//___o_/
UUUU UUUU

Мнение от topcho » 30 Дек 2011, 12:46

колеги и при мен прави нещо подобно от 2 дни сутрин пали веднага но тресе и няма мощност оставям я да позагрее така около 5 мин. и после е паля и изгасват датчиците за мотора ,блокажа и работи нормално харчи нормално и цял ден нчма проблеми :dunno: колата е 328и ако някои мойе да помогне :bowdown:
TOPCHO-328i

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 30 Дек 2011, 16:43

А ако релето на подгревните свещи е дало фира до кога подгрява?
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136к.с.

Мнение от ivanofff » 30 Дек 2011, 21:40

Определено не е от свещите!Със три изгорели свещи при минус 5 палех от раз!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46-328i
Мечтае да кара: BMW- X5
Детайли за колата: \<oOO)_(||||) (||||)_(OOo>/
\_o___\\_________//___o_/
UUUU UUUU

Мнение от topcho » 31 Дек 2011, 0:07

загрява почти до 90 и при следващо палене няма проблем
TOPCHO-328i

Следваща