Долях в розовия антифриз син.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mama_bozhka
- Потребител
-
Долях в розовия антифриз син.
Привет, момчета! Помогнете на една блондинка
. Колата ми (320Д) е с розов антифриз, а аз днес долях около 0,5 л. син. Проблем ли е това и да "тичам" ли да го сменям. Прочетох една две теми по въпроса, но така и не ми стана ясно, дали това е голям проблем. Ако е нужно довечера ще напиша и какви са точно марките на двата антифриза. Благодаря предварително.

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Долях в розовия антифриз син.
Оригиналният антифриз на БМВ е със син цвят. Доколкото знам въпросният антифриз е без фосфати и нитрити. Най-добре да прочетеш съставките, които са изписани на бутилките и да прецениш. Освен това поддържам мнението да не се смесват различните марки антифриз. По-добре, ако толкова е належащо, да се долива дистилирана вода.
Последна промяна gromovich на 08 Дек 2011, 19:30, променена общо 1 път
- Ivcho Pivcho
- Потребител
-
- Детайли за колата: E46,320D
Според мен не е трябвало да ги смесваш,нека по компетентните колеги кажат 

P4246BA
Нищо няма да стане, спокойно.
Ама пък се чудя как жена би си купила син антифриз, а не розов
Има нещо гнило тук.

Има нещо гнило тук.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
BMW antifreeze provides protection for metals such as cast iron, steel, and aluminum.
Phosphate-free, nitrite-free formula to reduce the formation of harmful deposits
For best year-round protection and performance, mix one part BMW antifreeze with one part of water. The resulting 50/50 mixture provides corrosion and freezing protection down to -34°F.
During winters in extremely cold areas, the mixture can be increased to 60% antifreeze / 40% water, which provides freezing protection down to -62°F.
To maintain protection against excessive silicate precipitation, do not mix this antifreeze with other antifreezes containing nitrites and/or phosphates. Also, do not mix other additives or other components into the coolant.
Ingredients: Ethylene glycol, diethylene glycol, sebacic acid, sodium hydroxide, 2-ethylhexanoic acid, corrosion inhibitors, defoamers, silicates, and dyes.
For maximum protection, BMW recommends changing coolant every three years
Antifreeze/coolant is blue in color.
Phosphate-free, nitrite-free formula to reduce the formation of harmful deposits
For best year-round protection and performance, mix one part BMW antifreeze with one part of water. The resulting 50/50 mixture provides corrosion and freezing protection down to -34°F.
During winters in extremely cold areas, the mixture can be increased to 60% antifreeze / 40% water, which provides freezing protection down to -62°F.
To maintain protection against excessive silicate precipitation, do not mix this antifreeze with other antifreezes containing nitrites and/or phosphates. Also, do not mix other additives or other components into the coolant.
Ingredients: Ethylene glycol, diethylene glycol, sebacic acid, sodium hydroxide, 2-ethylhexanoic acid, corrosion inhibitors, defoamers, silicates, and dyes.
For maximum protection, BMW recommends changing coolant every three years
Antifreeze/coolant is blue in color.
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Карай спокойно,нямаш грижи, син,розов дъра-бъра ...все пак това са 10+ годишни коли 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Наистина няма проблем ама пък ми стана интересно какъв цвят е станал сега
пък и син,зелен розов какво значение има след като даже в Бг не го сменяме когато трябва и пак си губи свойствата след време 

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
Розовият антифриз (G12+) може да се смесва със син (G11) и червен (G12) , не мисля че ще има проблем 

- mama_bozhka
- Потребител
-
JTD написа:Нищо няма да стане, спокойно.
Има нещо гнило тук.
Не съм го купувала, имаше и от двата вида в гаража и аз по погрешка долях от синия. Реших да питам тук преди да ми мелят яко сол на главата, защото и аз като повечето жени май само карам, а после мъжа ми оправя колата.
- mama_bozhka
- Потребител
-
Благодаря много на всички, които ми отговориха. Успокоихте ме малко, че и без това какво ще ми чуе главата. То и аз май съм от тези дето само карат и мъжа им оправя после колата. Относно въпроса за цвета: стана тъмно син, може и много да се смеете, но смесих в една бутилка от двата (има и от двата в гаража именно заради това обърках от кой да долея) за да видя дали няма да се пресече евентуално. Е не се пресече и стана тъмно син
. Още веднъж благодаря на всички, които отделиха от времето си за да ми отговорят.

естествено не знам отговора със сигурност, но защо мислите единия са го напавили червен, а пък другия син, като и за двата при толкова химия едва ли е проблем оцветяването 
ако жена ми направи подобно нещо с колата ми, не ми се мисли какъв скандал ще има
а после ще се източва 100%

ако жена ми направи подобно нещо с колата ми, не ми се мисли какъв скандал ще има

а после ще се източва 100%
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Хубавото е,че си доляла някакъв антифриз а не масло примерно
В момента трябва да има кафяв цвят като ръждива вода.Не се стряскай пак си действа.

Eто ти едно обективно мнение:
Дали има голям проблем - АМИ НЕ!!! Нищо няма да й стане на колата, ако я оставиш така или поне няма да й стане нищо скоро!
Дали трябва да се смени в някой момент - ДА!!! Трябва, защото червеният антифриз се води лонг лайф със специални антикорозионни съставки за по-дълъг пробег до 250 000 км или максимум 5 години! Какво се е получило от цялата ситуация - ами просто лонг лайф антифриза вече е станал обикновен антифриз, защото му се губят лонг лайф качествата/загубил е частично антикорозионното си действите за алуминиевите детаили (нарушена е формулата). Така пише и по спецификацийте - да не се смесват!!! Нищо не пречи да си караш засега така, а за следващия сезон да се смени отново с червен или оригинален БМВ син, който също е за алуминиеви блокове, независимо от цвета! Какво се получава ако караме с обикновен антифриз - корозира блока, а и всички алуминиеви детайли извън него, изразява се в едно специфично цъфтене на метала, с течение на времето започва да става леко като абразивно, което не е проблем за вътрешните магистрали, през които минава течността, но е проблем за сглобките с пластмасовите елементи (различни тройници, двойници и т.н., които са за маркучите), които с течение на времето започват да изпускат от уплътненията им, поради корозиралия метал при тези уплътнения и не може да уплътни хубаво на местата, където някога е било гладко, а сега леко абразивно! Но за цялата тая работа е необходимо време, това са дълги що годе химични реакции и е абсолютно погрешно да се смята, че на колата може да стане проблем веднага, камо ли да се пресече антифриза - не се пресича. Пресича се масло, когато се смеси с вода! Просто го сменете в някой момент! Тва е!
Дали има голям проблем - АМИ НЕ!!! Нищо няма да й стане на колата, ако я оставиш така или поне няма да й стане нищо скоро!
Дали трябва да се смени в някой момент - ДА!!! Трябва, защото червеният антифриз се води лонг лайф със специални антикорозионни съставки за по-дълъг пробег до 250 000 км или максимум 5 години! Какво се е получило от цялата ситуация - ами просто лонг лайф антифриза вече е станал обикновен антифриз, защото му се губят лонг лайф качествата/загубил е частично антикорозионното си действите за алуминиевите детаили (нарушена е формулата). Така пише и по спецификацийте - да не се смесват!!! Нищо не пречи да си караш засега така, а за следващия сезон да се смени отново с червен или оригинален БМВ син, който също е за алуминиеви блокове, независимо от цвета! Какво се получава ако караме с обикновен антифриз - корозира блока, а и всички алуминиеви детайли извън него, изразява се в едно специфично цъфтене на метала, с течение на времето започва да става леко като абразивно, което не е проблем за вътрешните магистрали, през които минава течността, но е проблем за сглобките с пластмасовите елементи (различни тройници, двойници и т.н., които са за маркучите), които с течение на времето започват да изпускат от уплътненията им, поради корозиралия метал при тези уплътнения и не може да уплътни хубаво на местата, където някога е било гладко, а сега леко абразивно! Но за цялата тая работа е необходимо време, това са дълги що годе химични реакции и е абсолютно погрешно да се смята, че на колата може да стане проблем веднага, камо ли да се пресече антифриза - не се пресича. Пресича се масло, когато се смеси с вода! Просто го сменете в някой момент! Тва е!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Не мисля,че на фона на цялото количество в системата 0,5л. концентрат би оказало някакво влияние на действията му , както и на цвета на антифриза 

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2