HARMAN KARDON озвучителна система на Е46 комби ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 318ш Evolution !!
Мечтае да кара: ///M3

HARMAN KARDON озвучителна система на Е46 комби ...

Мнение от slawunder » 12 Окт 2011, 1:12

Както всички знаем Harman Kardon e изключителна рядкост и тя включва суббуфер , който може да се включва и изключва от конзолата , на която е разположено DSCто. :

Изображение

Интересуваме дали има други нива на оборудване, освен Сток озвучителната уредба,
защото гледам, че някои имат повече говорители от нормалното , но не са Harman Kardon
или пък нямат суббуфер. ? Някой дали е наясно ?

Рових се, но не намерих инфо ...

Sound in den Wagen zu bringen:

-Hifi-Paket mit 10 Lautsprechern

-Harman Kardon Hifi-Paket mit 10 LS

-BMW-Soundpaket

-BMW-SOundpaket mit Subwoofer

Не съм сигурен, дали това е вярно !
Последна промяна slawunder на 04 Яну 2012, 14:45, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Re: Заводска озвучителна система на Е46...

Мнение от Amatior4o » 12 Окт 2011, 16:05

Здравей колега,

Доколкото си спомням имаше 3 вида оборудване на Е46:
1) Стокова нормална
2) Hi Fi
3) Hi Fi - Harmon Kardon

Като при всяка следваща опция е с повече говорители.
Малко по-късно ще пусна ти пусна и подробна информация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 12 Окт 2011, 23:00

Колеги,някой може ли да постне една снимка на оригинален субуфер за е46 че ми стана интересно как изглежда.Виждам в моя багажник има подготовка за такива глезотийки само незнам кое къде стои.Благодаря!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slawunder » 13 Окт 2011, 13:56

Колега ,

имам снимки, но само от лимузина . На теб от какво ти трябва , на мен ми е интересно, някой дали знае на комби къде се намира суббуфера.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 13 Окт 2011, 14:11

slawunder написа:Колега ,

имам снимки, но само от лимузина . На теб от какво ти трябва , на мен ми е интересно, някой дали знае на комби къде се намира суббуфера.

Трябва да е отзад :mhihi:

Купе - http://imageshack.us/photo/my-images/404/teile017.jpg/ http://img357.imageshack.us/img357/263/58li2.png
Седан - http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1462224

За комбито - http://realoem.com/bmw/partgrp.do?model=EP51&mospid=47676&hg=65 има малка разлика с при седана,за мен при комби звука е малко по силен от при седан,стандартните разбира се :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 13 Окт 2011, 15:34

Аз съм с комби и Харман музика.
Има 3 говорителя в предната врата, един в задната врата и "буфери" от двете страни на багажника. Или демек са общо 10 говорителя, по 5 за лява и дясна страна на колата.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 13 Окт 2011, 15:43

JTD написа:Аз съм с комби и Харман музика.
Има 3 говорителя в предната врата, един в задната врата и "буфери" от двете страни на багажника. Или демек са общо 10 говорителя, по 5 за лява и дясна страна на колата.

Буферите са предполагам където са по принцип колоните на комби...а да по-зпознатите..гледам в реалоем ,че има 3 вида - стандарт,hi-fi,харман ,като мястото на задните колони е еднакво (JTD поправи ме ако греша,не съм виждал отзад как е с харман)..та въпроса ми е ,когато е hi-fi пак ли има бутон като за харман или не ?
Че нещо звукът при мен в сравнение с 2 седана ,които знам че са нормално озвучение - абе разликата е голяма особено в ниските :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 13 Окт 2011, 16:02

Ами аз не съм много навътре с "обикновената" музика, защото не съм виждал "стандартната" музика на комбито къде е, ама предполагам, че е на същото място предвид възможността за поставянето им на друго такова.
Иначе предишната ми кола беше с "Bose" и сега този "Харман" ми звучи малко като Веф :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 13 Окт 2011, 16:45

JTD написа:Ами аз не съм много навътре с "обикновената" музика, защото не съм виждал "стандартната" музика на комбито къде е, ама предполагам, че е на същото място предвид възможността за поставянето им на друго такова.
Иначе предишната ми кола беше с "Bose" и сега този "Харман" ми звучи малко като Веф :mhihi:

Ееее чак пък Веф - то зависи и от Bose-то ,на Ауди ли ги слагаха :mhihi: ,ясно интересно ми е как звучи тоя Харман в сравнение с обикновенното звучене :yes: ..
Аз бих предпочел Bang & Olufsen - уви нема толкова пари :mhihi:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Окт 2011, 10:02

Gqbriel написа:
JTD написа:Ами аз не съм много навътре с "обикновената" музика, защото не съм виждал "стандартната" музика на комбито къде е, ама предполагам, че е на същото място предвид възможността за поставянето им на друго такова.

Ееее чак пък Веф - то зависи и от Bose-то ,на Ауди ли ги слагаха :mhihi: ,ясно интересно ми е как звучи тоя Харман в сравнение с обикновенното звучене :yes: ..

Е46 никога не се е славело с добро озвучение ;)
Габриеле - в сравнение със стандартното HK е дооста по-добро, но за жалост в този форум е попрехвалено...да кажем, че не е това, което всеки би очаквал от "високо ниво на озвучение" :yes:

Виж при Е39...има опция да нямаш H/K, но да има заводски усилвател...с 14 колони в купето (говоря за седан!)...и става много приятно! (бе можеш да поузвучаваш прилично по кръстовищата!!) - напомни ми да ти покажа, като се видим някъде с Васил :yes: (меко казано съм очарован!!)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Окт 2011, 11:09

Dimitroff написа:
Gqbriel написа:

Е46 никога не се е славело с добро озвучение ;)
Габриеле - в сравнение със стандартното HK е дооста по-добро, но за жалост в този форум е попрехвалено...да кажем, че не е това, което всеки би очаквал от "високо ниво на озвучение" :yes:

Виж при Е39...има опция да нямаш H/K, но да има заводски усилвател...с 14 колони в купето (говоря за седан!)...и става много приятно! (бе можеш да поузвучаваш прилично по кръстовищата!!) - напомни ми да ти покажа, като се видим някъде с Васил :yes: (меко казано съм очарован!!)

Не съм забелязал при Васил но 100%,отделно съм съгласен че HK е много добро в сравнение с стандартното,искам да чуя как звучи в комби - да ти кажа при мен примерно и при kozlea разлика има,незнам заради мястото на колоните ли ,не съм отвярл моите още да видя - и не смятам,свирят си достатъчно за мен...на следващата може да е по -силна :mhihi:
Но определено след като видях ,че Bang & Olufsen се прадлага в 6-а серия - това е истината :mhihi: няма bose или hamrna - онези са откачени но знам ,че цената не е малка ,но нещо я няма в опциите за конфигурация иначе знам ,че е > 3 евро :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slawunder » 13 Ное 2011, 21:55

Стига де , вярно ли е като Вефче ..... защото търся кола, която е с Харман К. или не е чак такава екстра, ако си пипна стоковата музика ще е същият ефект така ли ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: Боинг 747

Мнение от vortep » 14 Ное 2011, 0:44

slawunder написа:

Стига де , вярно ли е като Вефче ..... защото търся кола, която е с Харман К. или не е чак такава екстра, ако си пипна стоковата музика ще е същият ефект така ли ?

И аз се бях невил преди година да си сложа Харман, но "гроздето ми се стори кисело". Писах на един колега който продаваше и той като ми обяви 900лв и ме отказа тотално. Не знам колко може да се пипне оригиналната музика с 900лв, но аз чак такъв фен не съм, а и това е все пак 10% от цената на колата.

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 14 Ное 2011, 10:28

За парите които ще дадете за HK ,може да накарате оригиналната музика в е46 да засвири значително по-добре от ХК. Буферите на ХК не представляват нищо друго освен едни елипси в кутии. Като цяло БМВ трудно могат да се борят в това отношение със ауди с техните BOSE и B&O. Мой съвет-парите за преминаване към ХК не си заслужават, единственото което ме блазни е надписа на решетките на пищялките :P

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 14 Ное 2011, 11:22

slawunder написа:

Ами аз го сравнявам с предишната ми кола, в която 4 години слушам на Босе.
За това едно от изискванията ми (като разбрах, че може и да си взема Е46-ца) беше задължително да е с ХК. За да не повръщам по светофарите от болка в ушите. :mhihi:
Та за това като я сравня с Босе-то липсва доста от звука.
Вярно, че за тези 900лв ще докараш по-добър звук от ХК, ако ги вложиш в музика, но аз лично съм фен на оригиналните неща, за това и не бих взел обикновена музика и да слагам някакви неща по колата.

Ако трябва да сме точни в моето сравнение, обикновената музика ми звучи точно като ВЕФ, а ХК ми звучи като да речем от тия старите касетофони с двете касетки и две колони отстрани :mhihi: Доста по-добре от веф, но доста по-зле от малко по-големите колони от едно време, да речем отделен усилввател и колони на Респром :mrgreen:

Следваща

Назад към E46