М 47 R
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- petar_yankov
- Потребител
-
- Кара: 328ci,Rover75,
М 47 R
Здравейте,имам Ровър 75 дизел ,който е с двигател на БМВ М47R ,та затова си отнасям въпроса в този раздел.Ако е неправилно моля да ми бъде преместена темата в правилния. Въпроса ми е за високият разход на гориво,който ми дава. По данни и информация от други притежатели на този модел и двигател разхода извънградско би трябвало да ми е около 5/100 - 6/100 с нормално каране 120км/ч(както шофирам и аз) на мен ми е над 7 - 7,5 /100км дори понякога и 8/100.Градския цикъл също е с 2/100 и малко повече отгоре.Бихте ли ме посъветвали от къде да започна да търся проблема и евентуалното му решение.Благодаря предварително 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: М 47 R
БМВ няма мотор вграждан в техните купета с код М47R - има М47 и М47N - респективно 2.0д 136к.с. и 2.0д 150к.с.
Колко коня е този роувър?
Помпа дюза ли е или е комън рейл ?
Питам те защото ако е помпа дюза - разхода със 120км/ч е нормален - толкова гори и Е46 преди фейса горе-долу +/- 0.500л.
Не виждам как този мотор гори под 6 на извън градско..., при положение, че 150к.с. (новия мотор, който е комън рейл) с ремап дава разход около 5/100 +/- 0.500л с около 130км/ч.
Питам те защото ако е помпа дюза - разхода със 120км/ч е нормален - толкова гори и Е46 преди фейса горе-долу +/- 0.500л.
Не виждам как този мотор гори под 6 на извън градско..., при положение, че 150к.с. (новия мотор, който е комън рейл) с ремап дава разход около 5/100 +/- 0.500л с около 130км/ч.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
В Ровър вграждат само 136-коньовата версия на М47, но там е дефорсиран - по спомен е 110-115 коня. Мотора не е комънрейл - по-скоро е от поколението на моторите с помпа-дюза. За разхода - и според мен е висок. Пробвай с една диагностика дали ще излезе нещо... бих заложил на проблем с дебитомера.
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- petar_yankov
- Потребител
-
Мотора е common rail и е 116 к.с. по данни ,които съм чел се води M47R,което ме учуди,тъй като и аз знам че са М47 и M47N
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Dimitroff написа:БМВ няма мотор вграждан в техните купета с код М47R - има М47 и М47N - респективно 2.0д 136к.с. и 2.0д 150к.с.
Колеги какви глупости говорите, каква помпа дюза, това да не ви е VAG група.
Мотора със 136 коня си е с обикновено ГНП с електронно управление, а при 150 коня вече е комън рейл.
Разхода на колегата е завишен и то не малко, 136 к.с. мотор дава разход 5.8-6/100км при 120км/ч на магистралата.
Провери да няма теч от някъде, примерно ГНП-то.
ПП: Сега погледнах, M47R е комън рейл 115 или 131 коня(скопен M47N).
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Интересно...може и да греша, но ще се радвам да ми обясниш, колега - ВАГ групата има ГНП, но се води помпа-дюза.
Е46 преди фейса има ГНП, но се води...ГНП ?
Може ли малко повече разяснение - може и на ЛС.
Е46 преди фейса има ГНП, но се води...ГНП ?
Може ли малко повече разяснение - може и на ЛС.

наистина малко се смесиха понятията и за това се получи някакво объркване
помпа-дюза е система характерна за ВАГ групата
БМВ въобще не са я използвали
viewtopic.php?f=29&t=23300&start=15
помпа-дюза е система характерна за ВАГ групата
БМВ въобще не са я използвали
viewtopic.php?f=29&t=23300&start=15
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
VAG групата имат дизелови мотори и от трита вида, помпа дюза, комън рейл и такива с класическа ГНП.
При изпълнение помпа дюза, в самата дюза е вградена помпата за високо налягане, която е задействана от разпределителния вал, за всеки цилиндър по една дюза, следователно по една помпа на цилиндър. Налягането в дюзите е индивидуално за всяка, смисъл всяка работи сама за себе си и налягането зависи от състоянието и. Дюзите са с електронно дозиране.
Ето така изглежда "помпа дюза":

При комън рейл система, високото налягане се прави от една единствена отделна помпа която захранва рейка, от рейката до всяка дюза има отделен горивопровод, налягането е еднакво за всички дюзи. И тук дюзите са с електронно дозиране.
Така изглежда "комън рейл" система:

Класическия и най-разпространен вид е с Дизелова инжекционна помпа(ГНП по нашему), задвижвана от ангренажна верига или ангренажен ремък. Има напълно механични и механични с електронно управление помпи, роторни и бутални, при тях високото налягането става в ГНП-то и отива директно в механичните дюзи, количеството гориво за впръскване се определя от самата помпа, налягането за всяка дюза е индивидуално.
Така изглежда ГНП:

При BMW помпа-дюза не се вгражда.
При изпълнение помпа дюза, в самата дюза е вградена помпата за високо налягане, която е задействана от разпределителния вал, за всеки цилиндър по една дюза, следователно по една помпа на цилиндър. Налягането в дюзите е индивидуално за всяка, смисъл всяка работи сама за себе си и налягането зависи от състоянието и. Дюзите са с електронно дозиране.
Ето така изглежда "помпа дюза":

При комън рейл система, високото налягане се прави от една единствена отделна помпа която захранва рейка, от рейката до всяка дюза има отделен горивопровод, налягането е еднакво за всички дюзи. И тук дюзите са с електронно дозиране.
Така изглежда "комън рейл" система:

Класическия и най-разпространен вид е с Дизелова инжекционна помпа(ГНП по нашему), задвижвана от ангренажна верига или ангренажен ремък. Има напълно механични и механични с електронно управление помпи, роторни и бутални, при тях високото налягането става в ГНП-то и отива директно в механичните дюзи, количеството гориво за впръскване се определя от самата помпа, налягането за всяка дюза е индивидуално.
Така изглежда ГНП:

При BMW помпа-дюза не се вгражда.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
- petar_yankov
- Потребител
-
Мерси за някои изчерпателни отговори.Ще проверя ГНП...то май направо трябва да се ходи първо на диагностика 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
xerial написа:М47R - R= Rover

Never mistake motion for action...
- petar_yankov
- Потребител
-
Leon написа:xerial написа:М47R - R= Rover
И си 136 к.с. мотора с прословутата ВП44 помпа на Бош. Причината я търси с диагностика, а ако колата случайно е автомат, разхода е напълно реалистичен.
Не колега,116 к.с. и е комън реал .Не съм с автоматик..това си е очаквано лоша комбинация на ровър

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
petar_yankov написа:Leon написа:xerial написа:М47R - R= Rover
И си 136 к.с. мотора с прословутата ВП44 помпа на Бош. Причината я търси с диагностика, а ако колата случайно е автомат, разхода е напълно реалистичен.
Не колега,116 к.с. и е комън реал .Не съм с автоматик..това си е очаквано лоша комбинация на ровър.Първият ден в който се върна от море ще направя диагностика,пък дано излезе нещо дребничко
.Благодаря за съвета
коя година е тоя ровър ?
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2