ГАСНЕ В ДВИЖЕНИЕ - ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

ГАСНЕ В ДВИЖЕНИЕ - ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ !

Мнение от biggie » 02 Сеп 2011, 10:43

Здравейте,
Колата е компакт е46,мотора е N42
Снощи два пъти ми се случи в разстояние на 10км да изгасне в движение. Карам си и първо светва лампата на акумулатора,после светват останалите лампи,като все едно е на контакт и колата гасне. Извадих "+" на акумулатора и пак го сложих и колата запали без проблем. Втория път пак угасна в движение ,пак рестартирах,намазах клемите със смазка за акумулаторни клеми и тръгна,но не е от акумулатора,защото си има ток и като изгасне...
Днес сутринта пак изгасна , не рестартирах компа ,изчаках малко и запали,след 2-3км пак изгасна, пак рестартирах компа,но не запали веднага,а трябваше да мине известно време.
Сменях маслото и всички филтри преди 2 дни, когато колата е на място стартера върти,но като че ли не стига бензин ,за да запали.Възможно ли е да е нещо от бензиновия филтър ?
Някой имал ли е същия проблем ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Re: ГАСНЕ В ДВИЖЕНИЕ - ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ !

Мнение от drllxr » 02 Сеп 2011, 14:31

Мен ме съмнява малко дали не е от лошо гориво.А преди да смениш горивния филтър имаше ли пак проблеми?

Потребител
Аватар

Мнение от biggie » 02 Сеп 2011, 14:40

Никога не е правила така.Незнам дали ще е от бензина,защото не съм зареждал откакто смених горивния филтър . Карах с един и същи бензин и с двата филтъра. Сега един приятел ми каза,че може да е от прехвърлящата помпа в резервоара,защото имам малко бензин вече и можело да не работи тя и да не прехвърля гориво в другия леген... Продължавам да се чудя,кое е причината,утре ще търся някъде да я закачам ,за да видя каква грешка дава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Мнение от drllxr » 02 Сеп 2011, 14:54

Значи доколкото разбирам колата е започнала да гасне след смяна на филтрите?Предполагам също че и друг път си карал колата с малко гориво и не е имало проблем.Колега според мен проблема ти е в горивния филтър,но нека и някой по компетентен колега да се изкаже.

Потребител
Аватар

Мнение от biggie » 02 Сеп 2011, 16:11

Да,досега не е имало проблем ,когато съм имал малко бензин. Говорих и с един майстор преди малко по телефона,той ми каза,че трябва да се провери дали не е някакъв датчик ... луда работа......

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 02 Сеп 2011, 17:48

Да , този на коляновия вал :)
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordtwister » 02 Сеп 2011, 23:33

Закачи я на диагностика,ама не от универсалните, нещо INPA, DIS.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 03 Сеп 2011, 8:28

Колега, погледни да се сте обърнали посоката на горивният филтър. Ако пазиш стария сложи го и би трябвало да се оправи. Симптомите които описваш говорят че проблема идва от него. Не се връзвай с тези датчици дето ти казва майстора, че май само иска да ти свали кожата от гърба. Ако не се оправиш, както каза колегата по-горе най напред диагностика!!!
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 03 Сеп 2011, 9:21

здр колега в общи лилии е това :
горивния филтър обърната посока
датчик на коляновият вал
или клеморед в малки случаи е това
успех :yes:
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

Потребител
Аватар

Мнение от biggie » 06 Сеп 2011, 10:57

не пазя стария горивен филтър.
как да разбера,че е обърната посоката на филтъра? ако е обърната щеше ли да пали и да върви (дори и за малкото километри-10-15км,които съм изминал откакто смених горивния филтър?) ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 07 Сеп 2011, 13:45

Горивният филтър има стрелка с посока напред. Вижда се с просто око. Закрепен е за гумен пръстен под купето.
Ако филтърът е наред виж четки на алтернатора. Ако и те са добре виж датчик на разпределителен вал и едва след това датчик на колянов вал. Ако стигнеш до датчици, купуваш само оригинални. Там няма място за по- евтини, единият струва около 180 лева и са на сименс.
Колегите , мисля че най- точно ти казват за посоката на филтъра. Намира се под купето по шофьорската седалка- горе долу. Ако не си имал проблем с гаснене преди смяната на филтрите, значи първо там търсиш проблема. На канал се вижда добре.

Потребител
Аватар

Мнение от biggie » 09 Сеп 2011, 9:28

Благодаря ви за съветите колеги !
в търсене на решението съм,дано да го намеря по-скоро,за да кажа откъде е бил проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от biggie » 14 Сеп 2011, 9:53

Здравейте ,

най-накрая разбрахме какво е и го сменихме. Отначало даваше грешки в три датчика - на разпределителния вал, на коляновия вал и още някакъв датчик, изтрихме грешките и от сервиза започнаха да гледат кабелите ,видяли са че някои кабели са с нарушена изолация и ги изолираха, след това колата била работила няколко часа и не изгаснала. Взех си колата от сервиза доволен,че е оправена, завъртях 20-30км и пак изгасна... закачихме я пак и на компа показа грешка в два датчика, изтрихме грешките и по схемата момчетата установиха,че е датчика на коляновия вал - 195лв от Дару Кар + 80лв работа за смяната му . за смяната му се свалят маса неща

Благодаря на колегите, които се отзоваха :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kim84 » 14 Сеп 2011, 11:39

Къде и в кой сервиз ти изолираха кабелите , за което предполагам са ти взели пари :bang:

Потребител
Аватар

Мнение от biggie » 17 Сеп 2011, 9:37

kim84 написа:Къде и в кой сервиз ти изолираха кабелите , за което предполагам са ти взели пари :bang:

Няма как брат, навсякъде вземат пари и за "добър ден" само ...
Когато ми изолираха кабелите, гледахме на компа ,че не показа никаква грешка и решихме,че проблема е решен , но уви... Все пак съм доволен,че са го направили ,защото на друг сервиз никой няма да се занимава да го прави,а направо ще започне да гадае - смени тоя датчик, после смени ония датчик и накрая сменяш всичко и си си решил проблема :censored:

Иначе сервиза е .... Leon: Без рекламни линкове, който иска да те пита, ще му напишеш на лс.

Следваща

Назад към E46