Резултати от реглаж в официален БМВ сервиз

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ

Резултати от реглаж в официален БМВ сервиз

Мнение от OMG » 05 Юли 2011, 19:05

Здравейте колеги,

прикачам снимка на резултат от реглаж на преден и заден мост в оторизиран БМВ дилър/сервиз на кола след страничен удар в предна лява гума и в последствие редица ремонти. Моля за вашето компетенто мнение ще носи ли тази кола гуми според вас или не?

photo.JPG

Колата е: е46 330xd (204hp)

Благодаря ви предварително!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
жената е като чук - може да се ползва за много неща, но най-вече е за чукане ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Резултати от реглаж в официален БМВ сервиз

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Юли 2011, 19:40

Със зелено е номиналната стойност, заедно с допустимите граници. Със червено предполагам са стойностите, измерени преди реглажа, а с жълто - след. Ако е така значи са си свършили работата и гуми не трябва да яде.

ПП: До къде стигна тая България - да пускаме теми, след като професионалисти са работили по колите ни :mhihi:

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 07 Юли 2011, 14:43

Каква е цената на тази услуга?

Потребител
Аватар

Мнение от OMG » 07 Юли 2011, 15:34

@Dirty M5 driveR: Силно се надявам да е така, обаче и над жълтото и над червеното пише "изходно измерване" т.е. няма входни данни а само резултат, поне аз така го разбирам.

@Stefan_666: Цената на реглажа май беше към 40лв без ддс, ама ще те излъжа.
жената е като чук - може да се ползва за много неща, но най-вече е за чукане ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 07 Юли 2011, 21:06

OMG написа:@Dirty M5 driveR: Силно се надявам да е така, обаче и над жълтото и над червеното пише "изходно измерване" т.е. няма входни данни а само резултат, поне аз така го разбирам.

@Stefan_666: Цената на реглажа май беше към 40лв без ддс, ама ще те излъжа.

И аз това се чудя. Такава разпечатка не бях виждал до сега. А за цената - доста добра. Дано и работата да е свършена качествено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 08 Юли 2011, 8:02

Здравейте колеги, за реглажа мога да кажа, че задницата е перфекна, но по предницата има малък проблем. Колата нетрябва да носи гуми. Предни амортисьори или преден ляв носач са за смяна, липсват други данни и за да съм сигурен точно какво е изкривено.
Успех на вички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колъо
Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
Детайли за колата: lowrider

Мнение от fozio » 08 Юли 2011, 9:24

Може и крив шенкел да е най добре колегата да каже как се е блъснал и какви са били щетите по окачването :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 09 Юли 2011, 2:32

Логично че десните стойности (жълтите) са след реглажа. Единствения ти проблем е, че най-вероятно предно ляво колело е изместено по-назад, което се вижда от разликата от 1 градус в надлъжните наклони...а един градус си е бая. Страничния ти наклон на същото колело е половин градус, което няма да ти износва гумата като се има в предвид, че предницата ти е леко затворена. Единствено може да имаш малко теглене на колата в ляво (което може да се компенсира с непрекъснатия лек десен наклон на пътя) и малко по-кофти завиване на колата при десни завои, но ме съмнява да го усетиш.
Носача на предно ляво колело сменял ли си го? Ако да има вариант да ти е мръднало бомбето напред или мястото, където се държи тампона на носача навътре към скоростната кутия (но удара трябва да е бил почти тотал)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 09 Юли 2011, 7:29

Логично че десните стойности (жълтите) са след реглажа. Единствения ти проблем е, че най-вероятно предно ляво колело е изместено по-назад, което се вижда от разликата от 1 градус в надлъжните наклони...а един градус си е бая. Страничния ти наклон на същото колело е половин градус, което няма да ти износва гумата като се има в предвид, че предницата ти е леко затворена. Единствено може да имаш малко теглене на колата в ляво (което може да се компенсира с непрекъснатия лек десен наклон на пътя) и малко по-кофти завиване на колата при десни завои, но ме съмнява да го усетиш.
Носача на предно ляво колело сменял ли си го? Ако да има вариант да ти е мръднало бомбето напред или мястото, където се държи тампона на носача навътре към скоростната кутия (но удара трябва да е бил почти тотал)

Здравейте колеги много правилно казано :yes: +1. Ако измериш разтоянието между двете предни гуми / от центъра на едната до центъра на другата / ще ти кажа колко се е изместило лявото колело.
Успех на всички.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Потребител
Аватар

Мнение от OMG » 09 Юли 2011, 9:07

Мерси за отговорите колеги. Има много леки кривини по предния мост и от там това изместване в надлъжния наклон. Става въпрос за милиметри и естествено от сервиза казаха, че трябва да се смени моста, което ще струва малко над 2к труд и части.

Казах им да я сглобят така, че съм на червено. Предупредиха ме за евентуален по-голям радиус при завой с тези настройки, но за гумите не бяха много сигурни трябвало да се кара и да се види. Имам съвсем малко дърпане в ляво на волана докато карам, но не съм сигурен дали не е от пътя, тъй като почва да завива след 10-20сек на пуснат волан, та може и да си въобразявам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Юли 2011, 15:09

Моя съвет е да си караш така. Хвърляй едно око на гумите, и ако евентуално има неравномерно износване тогава сменяй каквото и да било. А за дърпането - не се получава само от отклонения в мостовете, а и от гуми и джанти. Пък и имай предвид, че пътищата ни не са много прави :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 09 Юли 2011, 16:12

гуми няма да яде както казах обаче ще дърпа наляво, което е нетипично за нашите пътища, които са основно с десен наклон ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 12 Авг 2011, 22:32

да се намеся и аз във вашия раздел с моята разпечатка на е36, ако можете да разтълкувате какво значи това всичкото :)

колата си дърпа наляво по принцип, лекичко
след реглажа обаче като че ли колата почна да ходи повече насам натам(предницата) от най малката кривина по пътя
в бмв ми казаха че ще се оправи "camber" на предния мост като сменя кормилна щанга, дясна... била крива... нещо не ми се връзва
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 15 Авг 2011, 19:13

Здравейте, колега mihal преведи ако можеш, че от този език не разбирам. Като гледам цифрите има стрничен наклон и сходимос, невиждам третото, затова превеждай. Непознавам окачването на е36, но според мен проблема може да е в амортиьори, триъгалника ако има или рамо, а ,оже и главина. Преведи всичко и тогава може да се даде по ясно мнение, естествено ако е в моята компетентност.
Успех на всички.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 15 Авг 2011, 21:13

caster е надлъжен наклон на макферсона
SAI е напречен наклон на макферсона
setback е ъгълът на оста, перпендикулярна на Хафтомобила
geom. driving axis - накаде сочат задните гуми като цяло (0гр е напреде)
така ги разбрах аз поне
:angel:
Изображение

Следваща

Назад към E46