Неприятно тресе - 330xd
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Неприятно тресе - 330xd
Честита Нова Година, колеги!
Колеги, имам следният проблем, при рязко набиране от спряло положение усещтам някакво претрисане на ниските предавки /автоматик е автомобила/. Претрисането се усеща някъде близо до скоростния лост или по-скоро малко след него /поне така го усещам аз/. След като колата си набере, всичко е добре, до момента в които не вдигна около 120 км. Тогава се усеща тресене на цялата кола, което тресене не изчезва при по-висока скорост! В началото помислих, че може да е от криви джанти - и наистина предните джанти бяха криви - изправих ги, но не е от тях явно - тресенето си остана.
Моля някой ако знае от какво може да е да сподели, за да не откривам тепърва топлата вода. Освен това може и да е полезна темата за другите колеги, ако се сблъскат с подобен проблем /не го пожелавама на никои де/.
Колеги, имам следният проблем, при рязко набиране от спряло положение усещтам някакво претрисане на ниските предавки /автоматик е автомобила/. Претрисането се усеща някъде близо до скоростния лост или по-скоро малко след него /поне така го усещам аз/. След като колата си набере, всичко е добре, до момента в които не вдигна около 120 км. Тогава се усеща тресене на цялата кола, което тресене не изчезва при по-висока скорост! В началото помислих, че може да е от криви джанти - и наистина предните джанти бяха криви - изправих ги, но не е от тях явно - тресенето си остана.
Моля някой ако знае от какво може да е да сподели, за да не откривам тепърва топлата вода. Освен това може и да е полезна темата за другите колеги, ако се сблъскат с подобен проблем /не го пожелавама на никои де/.
Re: Неприятно тресе - 330xd
На 330-ките не се ли късаше задният мост често ?!
Поглеждал ли си окачването отзад как е ?

Внимателно огледай висящият лагер на кардана и тампона от към дифа, много е вероятно от там да ти е проблема
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
xian777 написа: изправих ги, но не е от тях явно - тресенето си остана.
няма отношение с проблема ти най-вероятно, но принципно имай предвид, че и гумите са се водили/износили/ по джантите и си трябва пробег за да се оправят нещата... Преди време на една кола изправях джанти - бяха доста криви и си викам сега всичко ще е ОК. Качвам се и същата работа. Вместо да се карам с майстора прибързано, покарах 1000км и заспа.
Иначе колата е автоматик - написал го е колегата. Кажи сега какво ти хрумна колега Димитров

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
но принципно имай предвид, че и гумите са се водили/износили/ по джантите и си трябва пробег за да се оправят нещата... Преди време на една кола изправях джанти - бяха доста криви и си викам сега всичко ще е ОК. Качвам се и същата работа. Вместо да се карам с майстора прибързано, покарах 1000км и заспа.
Това трябва да са някакви самобалансиращи се гуми

Това трябва да са някакви самобалансиращи се гуми

Dimitroff написа:Колата автоматик ли е ?
С автоматична скоростна кутия е автомобила!
Мисля си дали пак не е свързано тресенето с разпределителната кутия - тази за предното и задното - нещо да не се е прецакало там?
Използвам момента да благодаря на всички, че се отзовахте толкова бързо и подсказахте къде да търся проблема!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Dimitroff написа:Сменял ли си малслото и филтъра на кутията ?
Мне! На 115 000 км. е! Скоростите ги сменя много добре засега - затова несъм я пипал.
Ако се организира среща ще дойда и ако сте там, ще Ви я покажа колата - може пък и да не съм забелязъл нещо /аз съм си лаик - само карам и поддържам/!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Само колата си знае дали е на 115к ... ние можем само да гадаем
Ако имаш колата от повече време - сподели дали и през есента го е имало тресенето? (в по-топло време имам предвид).
Маслото и филтъра...е препоръчително да ги смениш, колега...нищо, че го водят вечено...вярвай ми - сменя се!
П.с. Още нещо - предпочитам на ТИ, вместо на Вие

Ако имаш колата от повече време - сподели дали и през есента го е имало тресенето? (в по-топло време имам предвид).
Маслото и филтъра...е препоръчително да ги смениш, колега...нищо, че го водят вечено...вярвай ми - сменя се!
П.с. Още нещо - предпочитам на ТИ, вместо на Вие

- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F15
Колега качия на канал и провери гумените карета на 90% има някое отишло а при xd има повече от едно....!!!http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Touring/Europe/330xd-M57/LHD/N/2003/february/browse/drive_shaft/drive_shaft_4_wheel/ http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/T ... s_4_wheel/
Номер-1 от втората схема...!!
Номер-1 от втората схема...!!
Провери Torque Convertor-а на автоматика...Автоматиците на Е46 са крайно неприятни и гадни или поне кутийте на GM, върху тези на ZF нямам наблюдение...
Kickdown написа:Провери Torque Convertor-а на автоматика...Автоматиците на Е46 са крайно неприятни и гадни или поне кутийте на GM, върху тези на ZF нямам наблюдение...
А как се проверява това - диагностика ли?
Друг е въпросът, че незнам каква ми е скоростната кутия, но вече се разбрах за към 15.01.2011 г. да си махам "пеперудките" на дросела, тогава и ще прегледам за гумените уплътнения, тампоните и модела на скоростната кутия и ще споделя какъв е резултата. Ще гледам да вървя по най-лесния начин, като елиминирам парво по-очевидните неща, които могат да бъдат евентуална причина за тресенето! Надявам се да е нещо гумено, ако ли не - лоша работа! А пък като си карам колата до 100 км/ч - никакви проблеми - върви си чудно

xian777 написа:Kickdown написа:Провери Torque Convertor-а на автоматика...Автоматиците на Е46 са крайно неприятни и гадни или поне кутийте на GM, върху тези на ZF нямам наблюдение...
А как се проверява това - диагностика ли?
Друг е въпросът, че незнам каква ми е скоростната кутия, но вече се разбрах за към 15.01.2011 г. да си махам "пеперудките" на дросела, тогава и ще прегледам за гумените уплътнения, тампоните и модела на скоростната кутия и ще споделя какъв е резултата. Ще гледам да вървя по най-лесния начин, като елиминирам парво по-очевидните неща, които могат да бъдат евентуална причина за тресенето! Надявам се да е нещо гумено, ако ли не - лоша работа! А пък като си карам колата до 100 км/ч - никакви проблеми - върви си чудно
В сервиз за автоматици се проверява.
А за пеперудките защо искаш да ги махаш?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Въпроса е ако ти не си ги махнал - ЗАЩО ?
Вихровите клапи са като бомба с часовников механизъм...има доста теми за опарени от тях във форума, колега...
Вихровите клапи са като бомба с часовников механизъм...има доста теми за опарени от тях във форума, колега...
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2