М43 1.9 - спъва се след 4000 об ?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kick_down
- Потребител
-
- Кара: BMW E46
- Мечтае да кара: BMW над 400 к.с.
М43 1.9 - спъва се след 4000 об ?!?
Здравейте!
Моля за малко помощ - може и да е писано за моя проблем но нещо не намирам инфо!
Проблема е следния: няма мощност - колата набира само при плавно подаване на газ и доста често забива при рязко подаване на газ, студена е направо трагична - не набира и прекъсва. Друго: моментния разход преди време на 5та скорост стигаше до 14/100, а сега повече от 12/100 не може и колата забива ( спъва)! Проблема изчезва за кратко като пусна рязко газта и започна да подавам плавно газ според набирането, но пак не върви както трябва. Странно дърпа на ниски, а на виски об. никак - след 3000 об.
На диагностика излиза че всико е наред!
Средния разход е около 8,5 и не каче повече от 9,5 колкото и да я настъпвам.
Моля за съвет, че никой до сега не успя да ми реши проблема!
Мерси предварително на отзовалите се!
Моля за малко помощ - може и да е писано за моя проблем но нещо не намирам инфо!
Проблема е следния: няма мощност - колата набира само при плавно подаване на газ и доста често забива при рязко подаване на газ, студена е направо трагична - не набира и прекъсва. Друго: моментния разход преди време на 5та скорост стигаше до 14/100, а сега повече от 12/100 не може и колата забива ( спъва)! Проблема изчезва за кратко като пусна рязко газта и започна да подавам плавно газ според набирането, но пак не върви както трябва. Странно дърпа на ниски, а на виски об. никак - след 3000 об.
На диагностика излиза че всико е наред!
Средния разход е около 8,5 и не каче повече от 9,5 колкото и да я настъпвам.
Моля за съвет, че никой до сега не успя да ми реши проблема!
Мерси предварително на отзовалите се!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: М43 1.9 - спъва се след 4000 об ?!?
Дебитомер , на 99%.
Откачи му буксата, ще се оправи ако е от него проблема.
Също така почисти и дюзите.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
kriso85 написа:Дебитомер , на 99%.
И аз съм за дебитомер.Пробваи го както колегата е казал.
обичам BMW
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
Ако беше дебитомер нямаше ли и разхода да му се качи доста?
И май нямаше да върви и на ниските обототи...
Ако не съм прав нека някой колега да ме поправи
Успех колега!!!

Успех колега!!!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
mittko написа:Ако беше дебитомер нямаше ли и разхода да му се качи доста?
Успех колега!!!
Симптомите на заминал дебитомер са доста разнообразни.
Разхода се повишава, когато караш с откачен дебитомер. Тогава колата работи в авариен режим, и взима стойности
предварително зададени в ЕКУто.
В ниските обороти заминал дебитомер се отразява като едно прекъсване - доста е отчетливо когато се маневрира и ако при-помпвате газта.
Но недостатъчната мощност , невъзможността да се развърти добре мотора са си класика за дебитомера.
Също така при мен се беше комбинирало и с замърсени дюзи и положението беше трагично. Когато колата беше студена направо пукаше и прекъсваше сериозно.
След като почистих дюзите отново остана лекото прекъсване при подаване на газ, след като подмених дебитомера всичко заспа.

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
И аз смятам, че е дебитомер. Той все пак е консуматив.
При мен спъването се получаваше между 2500 и 3000 оборота. Оказа се че е изгорял дат4ика на разпределителня вал (80 лв.), и компютъра е симулирал неговата работа (авариен режим)
- kick_down
- Потребител
-
Благодаря за съветите , ще пробвам и ще пиша какво е станало и още един въпрос - двигател м52 от Е36 ще стане ли на Е46 - картера няма ли подпира ?
- kick_down
- Потребител
-
Искам да благодаря на всички , които ме насочиха към дебитомера - оказахте се прави ! Откачих му буксата и колата завървя така , както никога . Реших че щом е дефектен ще си поиграя да го разглобя и знаете ли защо на диагностиката излизаше че всичко е наред - щото се оказа че дебитомера си е наред , само съвсем леко беше прашасал , ама много нищожно ! Изчистих му пластинката и без дори да го капсуловам , го сложих и кво да кажа - тя взе да въри гуми направо от втора , не прекъсва и си се реже до 6000 . Ето и няколко снимки . Те са само на модула дето се пъха в дебитомера , тръбата не съм я свалял ! Мерси още веднъж ! Надявам се да съм полезен и аз на някого , както вие на мен , щото сумати и майстори изръшнах и никой нищо не можа да направи 2 години !
- kick_down
- Потребител
-
Ако някой има нужда от съдействие тел. ми е 0887 14 70 70 .
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
kick_down написа:Искам да благодаря на всички , които ме насочиха към дебитомера - оказахте се прави ! Откачих му буксата и колата завървя така , както никога . Реших че щом е дефектен ще си поиграя да го разглобя и знаете ли защо на диагностиката излизаше че всичко е наред - щото се оказа че дебитомера си е наред , само съвсем леко беше прашасал , ама много нищожно ! Изчистих му пластинката и без дори да го капсуловам , го сложих и кво да кажа - тя взе да въри гуми направо от втора , не прекъсва и си се реже до 6000 . Ето и няколко снимки . Те са само на модула дето се пъха в дебитомера , тръбата не съм я свалял ! Мерси още веднъж ! Надявам се да съм полезен и аз на някого , както вие на мен , щото сумати и майстори изръшнах и никой нищо не можа да направи 2 години !
Хубаво де.... извинявам се че пиша в чужда тема ама...и аз съм с м43 1.9 защо другаде не го видях тва нещо незнам.Моята изключиш ли и дебитомера,стрелката забучва нулата и няма палене без дебитомер.След записаната грешка и включен дебитомер и трябва поне минута въртяне за да запали.Понеже на мой приятел сменяхме дебитомера,неговата лети без дебитомер,моята гасне веднага.Някой може ли да каже?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Rundev написа:kick_down написа:Искам да благодаря на всички , които ме насочиха към дебитомера - оказахте се прави ! Откачих му буксата и колата завървя така , както никога . Реших че щом е дефектен ще си поиграя да го разглобя и знаете ли защо на диагностиката излизаше че всичко е наред - щото се оказа че дебитомера си е наред , само съвсем леко беше прашасал , ама много нищожно ! Изчистих му пластинката и без дори да го капсуловам , го сложих и кво да кажа - тя взе да въри гуми направо от втора , не прекъсва и си се реже до 6000 . Ето и няколко снимки . Те са само на модула дето се пъха в дебитомера , тръбата не съм я свалял ! Мерси още веднъж ! Надявам се да съм полезен и аз на някого , както вие на мен , щото сумати и майстори изръшнах и никой нищо не можа да направи 2 години !
Хубаво де.... извинявам се че пиша в чужда тема ама...и аз съм с м43 1.9 защо другаде не го видях тва нещо незнам.Моята изключиш ли и дебитомера,стрелката забучва нулата и няма палене без дебитомер.След записаната грешка и включен дебитомер и трябва поне минута въртяне за да запали.Понеже на мой приятел сменяхме дебитомера,неговата лети без дебитомер,моята гасне веднага.Някой може ли да каже?
Търси проблема другаде.
Ако има проблем в дебитомера, когато се откачи колата се оправя

- Bmw problem
- Потребител
-
Здравеите ето че и аз се присавдиниявам с един проблем тои е.имам бмв 525 тдс е39 и когато трагвам да испреварвам от 5та минавам на 4та и набира и след 4 сек някаде губи мошност колкото и да натисна педала не набира ако го отпусна и пак натисна усештам че набира.не всеки пат го прави но от 10 пати 7го прави зареждал сам каде ли не.ако може някои да ми помогне ште му бада мн благодарен.
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Дебитомер, бензинова помпа или запушен горивен филтър, може и от запушени дюзи.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Bmw problem написа:Здравеите ето че и аз се присавдиниявам с един проблем тои е.имам бмв 525 тдс е39 и когато трагвам да испреварвам от 5та минавам на 4та и набира и след 4 сек някаде губи мошност колкото и да натисна педала не набира ако го отпусна и пак натисна усештам че набира.не всеки пат го прави но от 10 пати 7го прави зареждал сам каде ли не.ако може някои да ми помогне ште му бада мн благодарен.
Дебитомер, бензинова помпа или запушен горивен филтър, може и от запушени дюзи.
Каква бензинова помпа колега колата е е39 тдс 525

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2