Последно за масло за дифа!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Последно за масло за дифа!?
Знам че има писано доста за маслата тука и въпреки че съм задавам няколко пъти този въпрос, съм оставал без отговор! Наближавам 100к. на колата и напоследък все по често се замислям за смяна на маслото на дифа! Най-притеснителното обаче което срещам е табелката с указания че това масло е лайф тейм и не се сменя ........
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=05
нека някой с по-богат ПРАКТИЧЕСКИ опит да каже кое и как!
Мерси предварително!

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=05
нека някой с по-богат ПРАКТИЧЕСКИ опит да каже кое и как!
Мерси предварително!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Последно за масло за дифа!?
Колега-маслото се сменя.То лайфтайм но ние караме колите си до безброй километри.Моето го смених,както и на кутията и маслото е два вида на БМВ,което всъщност е на Кастрол и е за диф-отворен и шпер.За нашите(отворени) е 75w90 и някакви букви беше-SA нещо си
но питай в някой БМВ дилър или направо звънни на "Мотобул"-офиц.вносител на Кастрол

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
колега, жив да си! на мен също ми предстои такава интервенция. я кажи- за дифа и за ръчна 6 степенна ск кутия- еднакво ли е маслото?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- zlati79
- младши ентусиаст
-
martin_g60 написа:Колега-маслото се сменя.То лайфтайм но ние караме колите си до безброй километри.Моето го смених,както и на кутията и маслото е два вида на БМВ,което всъщност е на Кастрол и е за диф-отворен и шпер.За нашите(отворени) е 75w90 и някакви букви беше-SA нещо сино питай в някой БМВ дилър или направо звънни на "Мотобул"-офиц.вносител на Кастрол
съжелявам колега, но за сега нещо не успя да ме убедиш!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
В смисъл?
На кутията маслото е MTF-LT02 но ако се снемя цялото и не се долива се слага MTF-LT03(аз съм с такова) и съм със 6-степ.кутия.Маслото е на БМВ,оригинално в туби от мин. 6л. но се продават и по-малки количества.А това на дифа е Кастрол 75в-90 за отворен диф и 75в-140 за шпер!
МАСЛОТО НА СК,КУТИЯ И ТОВА НА ДИФА НЯМАТ НИЩО ОБЩО-това са маслата,които съм посочил и закупил от ВиаИнтеркар Плевен-нашият регионален БМВ дилър.
П.П.Само да ви кажа че Кастрол зареждат БМВ(това за маслата на дифовете)
На кутията маслото е MTF-LT02 но ако се снемя цялото и не се долива се слага MTF-LT03(аз съм с такова) и съм със 6-степ.кутия.Маслото е на БМВ,оригинално в туби от мин. 6л. но се продават и по-малки количества.А това на дифа е Кастрол 75в-90 за отворен диф и 75в-140 за шпер!
МАСЛОТО НА СК,КУТИЯ И ТОВА НА ДИФА НЯМАТ НИЩО ОБЩО-това са маслата,които съм посочил и закупил от ВиаИнтеркар Плевен-нашият регионален БМВ дилър.
П.П.Само да ви кажа че Кастрол зареждат БМВ(това за маслата на дифовете)
- zlati79
- младши ентусиаст
-
моля само коментари за масло за дифа! !!!
има много други теми за двигателно масло и таква са скоростна кутия/автомат и ръчка! там всичко е ясно!
притеснява ме табелата която "Ханс" или "Уве" е сложил е RealOЕM-a, кято за сега никой не успява да ме убеди да я пренебрегна!?
има много други теми за двигателно масло и таква са скоростна кутия/автомат и ръчка! там всичко е ясно!
притеснява ме табелата която "Ханс" или "Уве" е сложил е RealOЕM-a, кято за сега никой не успява да ме убеди да я пренебрегна!?

- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ....
zlati79 написа:моля само коментари за масло за дифа! !!!
Щом вярваш и за 100к километра ... какво е нужно да се убеждава някой. Диф-а не е скъп консуматив ...
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
zlati79 написа:моля само коментари за масло за дифа! !!!
Колега,разбирам те и не знамна колко хил.километра ти е колата но аз вече 2000км. съм с новото масло и за сега да чукна на дърво колата е шест.Маслото не е скъпо и струва някъде около 50-60лв в Дару и ще ти трябва литър и 200-300грама като дифа побира точно 1.1л.Със сигурност няма да му навредиш ако го смениш.То и на ск. кутия пише "LIFITIME OIL" но като го смених беше почерняло.
Представиси че счупиш дифа и го отвориш за да го правиш-какво масло ще налееш,старото или ново?
В крайна сметка ти си решаваш колата е твоя но мой съвет това е масло и след определени километри и време започва да губи смазочните си качества а то за това е там

- zlati79
- младши ентусиаст
-
netsurfer_bg написа:zlati79 написа:моля само коментари за масло за дифа! !!!
Щом вярваш и за 100к километра ... какво е нужно да се убеждава някой. Диф-а не е скъп консуматив ...
какво имаш в предвид че вярвам за 100к?
за разлика от стикера на кутията тука пише - Keine olwechsel / No oil change!
в интерес на истината щом съм се замисли, най-вероятно ще го смесня, но очаквах, както и бях написал коментари и съвети от колеги с Практически опит. Някой например да сподели как е отварял диф на 400к с "петмес" вътре и т.н. Без да се обиждат колегите, който явно искат да помогнат, но форума май взе да прелива от голословия като чели се съзтезаваме кой ще натрупа повече мнения! както и да е! да се заключава!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
На 400 - не, но на 320к съм виждал диф с не сменено масло - олио си има доволно....не е каша...не е и много бистро...собственика си го кара още (не го е сменял).
Дифа като го пипнеш трябва да си е топъл след повечко каране, но не да не можеш да държиш ръка на него - ако е чак толкова загрят...по-добре да се сменя.
На въпросната Е46ца на 325 000км и е топъл...топъл...колко да е топъл - не пари чак да махаш ръката. (това лятото при 30+ градуса и 20-30 км каране с 100-130км/ч)
Дано съм ти бил полезен...
Старата ми Е46ца е на 200+ хиляди - не съм го сменял, не съм и доливал.
Новата е на под 150к - няма да го пипам.
Дифа като го пипнеш трябва да си е топъл след повечко каране, но не да не можеш да държиш ръка на него - ако е чак толкова загрят...по-добре да се сменя.
На въпросната Е46ца на 325 000км и е топъл...топъл...колко да е топъл - не пари чак да махаш ръката. (това лятото при 30+ градуса и 20-30 км каране с 100-130км/ч)
- zlati79
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:На 400 - не, но на 320к съм виждал диф с не сменено масло - олио си има доволно....не е каша...не е и много бистро...собственика си го кара още (не го е сменял).
такива мненя очаквах! в смисъл, не че да не се сменя,а подплатени с примери и факти.....

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
колега тебе хем те сърби, хем те боли.... разбираш ли? като не ти се сменя масло ще смениш диф и така... във всеки сервиз ще ти кажат, че маслото се сменя на определен пробег, разбира се със подходяшото масло... във БМВ ще ти кажат да не го сменяш, защото ще ти продадат вместо масло един ден нов диф... работата е същата и със скоростните кутии...
анадънмо? 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
колега ни ме сърби, ни ме боли! просто не искам да сменям диф, след смяна на масло!
а и чета кво е писал германеца!
да ти кажа само на него имам доверие, за българсите сервизи да не говорим!
да не коментираме повече!
анадъму!?
а и чета кво е писал германеца!
да ти кажа само на него имам доверие, за българсите сервизи да не говорим!
да не коментираме повече!
анадъму!?

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
по вероятно е да смениш дифа, ако не смениш маслото, отколкото обратното и не чети по табелки в автомобила, а в сервизните програми...
то и никъде не пише за смяна на масло на компресор климатик... за смяна на О рингове на ванус, за смяна на филтър картерни газове... ама се сменят нали ! кастрол имат масло специално за диференциали на БМВ 75w90

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Големи спорове, голямо нещо... който иска сменя! Аз съм със стептроник и на него пише, че маслото не се сменя. След смяната и изваденото черно подобие на ATF съм решил да сменя и маслото на дифа и маслото на хидравликата. Като го сменя или утре или другата събота ще пиша какво съм източил и какъв е резултата.
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3