печка за подгряване на двигатела
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
печка за подгряване на двигатела
Здравейте,колеги!Не намерих в търсачката нищо,което да отговори на въпроса ми и знам,че все някой знае отговора във форума.Печката за подгрев на мотора мога ли да я накарам да работи,като само дам на контакт колата или трябва да запаля двигатела и тя тогава си тръгва автоматично /ако налагат температурите/?Опитах се да я накарам да работи само на контакт,но не тръгва.Благодаря предварително!
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: печка за подгряване на двигатела
Тя работи само ако колата е запалена и зависи от температурата. Някой печки за заключени и не работят. Може да се настройват ако си с голямата навигация
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
5 теми има поне...
1. Ако си с нафтова печка - работи автоматично когато температурата падне под определена стойност.
2. Ако си с ел.печка - работи само когато работи и мотора - спомага за по-бързото му загряване и го държи топъл (гасиш колата, качваш се след 1 час - температурата е паднала максимум с 1 чертичка)
1. Ако си с нафтова печка - работи автоматично когато температурата падне под определена стойност.
2. Ако си с ел.печка - работи само когато работи и мотора - спомага за по-бързото му загряване и го държи топъл (гасиш колата, качваш се след 1 час - температурата е паднала максимум с 1 чертичка)
- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
ЗДР колеги мойта печка е дизелова и непали никак ни сама ни с нищо мам.........ата и.свалих я всичко и е наред рабити и вентилатора за въздоха и помпата за вода варти дори и нагревателя кадето пали нафтата кат му пуснах 12 в. заработи.свалих нафтовата помпа леко я рециклирах че беше почнала да се скапва пускам и ток на импулси и О изненада работи и тя.Продухах всички маркучлета и те са ок.сглобявам пускам и се пали само перката за въздоха и дотам 30 сек. и край.Меря на буксата да видя дали дава мпулс на помпата но не и на реотана неподава.свалих и прословутото оправление /платката коиято стои на самата печка/ гледам го като голям камак видимо няма поражения по него.Но както каза един колега от форума в управлението е проблема на тези печки но намене неми се вярваше да неможе да си я направя но блокирах малко
.викам си ас немога но в боша щте се справят карах е и оттам 2 часа чакане ми се връща ключа с усмивка и майстора ми каза сажалявам но неможем да помогнем трябва сервиз на бмв да отидеш
.УМНО А? мистерията с тези печки продалжава.та вапросат ми е някои знае ли каде мойе да се купи оправление само платката и на каква цена/

Печките използвани от BMW са Webasto вносителя и сервиза им доколкото знам е http://rheamp.bg/
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Ходил съм в сервиза на Вебасто, погледнаха я хората, викат печката си е ок, ама нещо управлението не е наред, а то е на БМВ
В Дару кар можели да ми помогнат 

- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
не те немогат и пак те препращат и печката няма кой да тия оправи,поне досега никои в този форум не сее похвалил с обратното.все пак успех.
- milennyc
-
-
gido написа:не те немогат и пак те препращат и печката няма кой да тия оправи,поне досега никои в този форум не сее похвалил с обратното.все пак успех.
A аз оправях на 2-ма колеги от е39

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Знам една Е46-ца дето печката се включва в момента, в който отключиш колата. Въпросната Е46-ца няма голям борд или к'вото и да е такова...
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Zagy написа:Знам една Е46-ца дето печката се включва в момента, в който отключиш колата. Въпросната Е46-ца няма голям борд или к'вото и да е такова...
То е малко безмислено нафтовата печка да се включва тогава - двигателя пак има студен старт, купето пак е студено...
От друга страна ел. печката се включва при стартиране на мотора, но пък по думите на "спец" от Дару кар - нейната функция е не да затопли по-бързо (макар да спомага и за това), а да държи по-дълго мотора топъл, след като загасиш колата - час, час и нещо след това температурата е паднала съвсем малко (едно деление) с което се избягват чести студени стартове зимата.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
AUDI-6EFFFFFFFA написа:ЗДР колеги мойта печка е дизелова и непали никак ни сама ни с нищо мам.........ата и.свалих я всичко и е наред рабити и вентилатора за въздоха и помпата за вода варти дори и нагревателя кадето пали нафтата кат му пуснах 12 в. заработи.свалих нафтовата помпа леко я рециклирах че беше почнала да се скапва пускам и ток на импулси и О изненада работи и тя.Продухах всички маркучлета и те са ок.сглобявам пускам и се пали само перката за въздоха и дотам 30 сек. и край.Меря на буксата да видя дали дава мпулс на помпата но не и на реотана неподава.свалих и прословутото оправление /платката коиято стои на самата печка/ гледам го като голям камак видимо няма поражения по него.Но както каза един колега от форума в управлението е проблема на тези печки но намене неми се вярваше да неможе да си я направя но блокирах малко.викам си ас немога но в боша щте се справят карах е и оттам 2 часа чакане ми се връща ключа с усмивка и майстора ми каза сажалявам но неможем да помогнем трябва сервиз на бмв да отидеш
.УМНО А? мистерията с тези печки продалжава.та вапросат ми е някои знае ли каде мойе да се купи оправление само платката и на каква цена/
При мене положението е абсолютно същото. Чакаме някой да даде решение по въпроса

- milennyc
-
-
Те печките на е39 и е46 са същите. Дизеловите печки могат да се включват и без дистанционо ако са с голямата навигация.... аз мога да го направя. Ел. печките няма какво да им се прави. Така че който има проблем с печката да идва да видя къде е проблема и я правя
- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
браво незнаех че колегата Милен ги прави,значи той е човека.много ги знае нещата по тези Е46тици браво.познавам човека много е точен евала. 

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
milennyc написа:Те печките на е39 и е46 са същите. Дизеловите печки могат да се включват и без дистанционо ако са с голямата навигация.... аз мога да го направя. Ел. печките няма какво да им се прави. Така че който има проблем с печката да идва да видя къде е проблема и я правя

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2