Лампа АСЦ,Ръчна,АБС свети при палене на автомобила
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Лампа АСЦ,Ръчна,АБС свети при палене на автомобила
От 2-3 дена сутрин като паля и светят лампите със 2 секунди повече от обикновенно и изгасят.Като загрее колата и след 20-30 минути примерно като я паля отново не светат.Какво може да е според вас.Мисля че имаше подобна тема,дали не беше и същата но немога да я намеря. 

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: Лампа АСЦ,Ръчна,АБС свети при палене на автомобила
Вероятно зацапан ABS датчик или както при мене лятото ми даваше проблем датчика за налягане на помпата пак на АБС или нещо от сорта
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
Колега до някаде ме успокои.Аз от доста време имам проблеми със тези датчици.Понякога ми светваха лампите както си карам тази на АСЦ-то и тази за ръчната и като огася колата и запаля отново ги няма.Това доста отдавна не ми го е правило може би година.Явно или доста вече ще е замарсен или някой е наистина за смяна вече.Но интересното е че само като е студена колата тогава светват тези лампи.Като загрее и при палене не остават за 2 секунди.Ако някой друг има мнения относно проблема ми моля да сподели ще му бъда благодарен!
- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
Споко,
и аз мисля ,че е от мръсотията . И моята снощи направи така за малко, то с тази кал из целия Сливен кво чакаш?
Отиди на ЕКО-то утре, на мивката удари и една мивка имат и опция за измиване и отдолу, виж си я измий да падне малко мрасотията.
Поздрави
и аз мисля ,че е от мръсотията . И моята снощи направи така за малко, то с тази кал из целия Сливен кво чакаш?
Отиди на ЕКО-то утре, на мивката удари и една мивка имат и опция за измиване и отдолу, виж си я измий да падне малко мрасотията.
Поздрави
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
Мерси много за савета.Утре стига да ми остане време мога да преско4а до екото да я изпрускат че ме дразни това да ми свети при палене :-) 

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
При мен беше същото светват в движение и не се гасят чак докато не загаса колата не гаснат.Бях на диагностика и ми казаха горе споменатия ороблрм с датчика на помпата 2са и 1я показва че спирачката е натисната постоянно и дава грешка.От няколко месеца не са светвали изобщо,а в Дару казаха,че се сменя чак като умре напълно около 220лв ми казаха.Колега до някаде ме успокои.Аз от доста време имам проблеми със тези датчици.Понякога ми светваха лампите както си карам тази на АСЦ-то и тази за ръчната и като огася колата и запаля отново ги няма.Това доста отдавна не ми го е правило може би година.Явно или доста вече ще е замарсен или някой е наистина за смяна вече.Но интересното е че само като е студена колата тогава светват тези лампи.Като загрее и при палене не остават за 2 секунди.Ако някой друг има мнения относно проблема ми моля да сподели ще му бъда благодарен!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Това с чистенето на датчиците от сега ви казвам, че може да стане единствено ако се демонтира датчика и се изчисти по механичен път с финна шкурка и то от към страната на гривната от която датчика взима информация за оборотите на колелото. Аз не успях да го извадя здрав при положение, че два дни го киснах с какво ли не по простата причина, че пластмасата остарява и все едно се заварява за главината и няма вадене.
Преди да го сменя изпръсках два спрея за почистване и нищо то хваща като ръжда и не отчита коректно. Сваляне му е майката и ако излезе здрав ако не нов за да си нямате пак същите проблеми.
Успех
Преди да го сменя изпръсках два спрея за почистване и нищо то хваща като ръжда и не отчита коректно. Сваляне му е майката и ако излезе здрав ако не нов за да си нямате пак същите проблеми.
Успех
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
В предишната тема беше споменато, че това може да бъде признак на заминаващ акумулатор.
- oci
- старши ентусиаст
-
не ми се вярва да има нещо общо с акумулатора просто няма логика
oci написа:не ми се вярва да има нещо общо с акумулатора просто няма логика
Значи логиката ти убягва....
- oci
- старши ентусиаст
-
BMDrago написа:oci написа:не ми се вярва да има нещо общо с акумулатора просто няма логика
Значи логиката ти убягва....
ок щом казваш значи е така.
Аз го казвам, по простата причина, че моя беше капнал до дъно и нищо не ми светеше единствено не можех да запаля.
ТОВА Е МОЯТА ЛОГИКА
Ако искаш ще сложа капнал акумулатор и ще ти го демонстрирам

Тук не е идеята да се заяждаме а да си помагаме
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
До някаде има логика че си заминава акомулатора защото го прави сутрин само при първо палене на колата.Но пък от друга страна има нещо свързано и със датчиците на АБС-а.Оффф и аз незнам ... майката му е новата кола и бензин (поне според мен)ще наблюдавам проблема си извесно време да видя какво ново ще стане и ще пиша за промените 

- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 330 xd
моля да ме извините ако нещо сам згафил с мнението си ..здавейте колата е е46 330хд автомат 2003 година при мен тези лампички неогасват днеска реших да погледна този датчик на абс-то видимо няма никакви наранявания
после замерих с уреда да проверя кво напрежение има показа някви цифри 1820 после замерих и от другата страна и пак показа сащите стоиности .според мен датчика си работи апак човека кадето мия закача беше 100 процента сигорен че е датчика ако някои има някви идеи благодаря предварително
после замерих с уреда да проверя кво напрежение има показа някви цифри 1820 после замерих и от другата страна и пак показа сащите стоиности .според мен датчика си работи апак човека кадето мия закача беше 100 процента сигорен че е датчика ако някои има някви идеи благодаря предварително
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Здравейте колеги,
от вчера при всяко палене на колата ми 320 д 136 к.с., на таблото светва в жълто триъгълника - внимание на ASC - то, и угасва след 2/3 секунди
На какво може да се дължи това и симптом ли е за нещо ?
от вчера при всяко палене на колата ми 320 д 136 к.с., на таблото светва в жълто триъгълника - внимание на ASC - то, и угасва след 2/3 секунди

- auxx
- Потребител
-
- Кара: E46 N57 XD
- Мечтае да кара: E60 535d
- Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра
BMW_1914 написа:Здравейте колеги,
от вчера при всяко палене на колата ми 320 д 136 к.с., на таблото светва в жълто триъгълника - внимание на ASC - то, и угасва след 2/3 секунди![]()
Точно в горните постове е изписано за това колега... датчици и т.н. прочети внимателно какво са направили колегите и след това пиши ... пробва някои от нещата които са направили те

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2