смяна на огледало е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- bafi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d / e46, вече не...
- Мечтае да кара: BMW 5
смяна на огледало е46
Ще сменям дясното огледало защото е счупено. Лесно ли се сменя? Моля някой да ми даде малко инфо. Благодаря!
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
самото огледалце ли ще смянаш или всчико
огледалото се сваля с дърпане
иначе ако искаш цялото огледало с корпуса е малко тъпо направено спрямо Е36
трябва да свалиш кората на вратата след това се сваля черната лайсна която върви от вътрешната страна на вратата с пищялката
и след това само 3 болта развиваш и си готов
п.с. имам корпуси с машинки за продаване

огледалото се сваля с дърпане

иначе ако искаш цялото огледало с корпуса е малко тъпо направено спрямо Е36

трябва да свалиш кората на вратата след това се сваля черната лайсна която върви от вътрешната страна на вратата с пищялката

и след това само 3 болта развиваш и си готов

п.с. имам корпуси с машинки за продаване

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- bafi
- кандидат ентусиаст
-
- bafi
- кандидат ентусиаст
-
След дълго чудене реших сам да си сменя огледалото.
Ще сложа и малко снимки и ще се радвам ако съм полезен на някой с това.
От началото, до свалянето на кората на вратата ползвах обаснението до т.7 от тук
След това направих следното:
8. След като извадите първата щипка, продължете с пръсти по часовниковата стрелка да издърпвате кората не много силно, но рязко. Мисля, че общо щипките са около 10.
Кората се изважда като първо извадете палеца на заключването!

9. НЕ оставяйте кората да виси на кабелите.

10. Извадете буксата за огледалото.

11. Издърпайте пластмасовата черна лайсна от вътрешната страна на вратата първо отдолу, после обратно на часовниковата стрелка до пищялката, включително и триъгълника. Не е необходимо да се вади цялата.

В червено е датчика, който не знам за какво е /внимавайте да не го извадите или прекъснете/, а в жълто е другата щипка на черната лайсна от вътрешната страна на вратата, която трябва да се извади последно. След това се маха сивото уплътнение върху пищялката.

12. Огледалото се държи на тези 3 болта. Пищялката се държи на болт 2 и 3.

13. Издърпайте огледалото с буксата. Дупката на гумата се разширява и буксата излиза през нея. Гумата също се маха свободно.

Операцията ми отне около 1 час.
Ще сложа и малко снимки и ще се радвам ако съм полезен на някой с това.
От началото, до свалянето на кората на вратата ползвах обаснението до т.7 от тук
След това направих следното:
8. След като извадите първата щипка, продължете с пръсти по часовниковата стрелка да издърпвате кората не много силно, но рязко. Мисля, че общо щипките са около 10.
Кората се изважда като първо извадете палеца на заключването!

9. НЕ оставяйте кората да виси на кабелите.

10. Извадете буксата за огледалото.

11. Издърпайте пластмасовата черна лайсна от вътрешната страна на вратата първо отдолу, после обратно на часовниковата стрелка до пищялката, включително и триъгълника. Не е необходимо да се вади цялата.

В червено е датчика, който не знам за какво е /внимавайте да не го извадите или прекъснете/, а в жълто е другата щипка на черната лайсна от вътрешната страна на вратата, която трябва да се извади последно. След това се маха сивото уплътнение върху пищялката.

12. Огледалото се държи на тези 3 болта. Пищялката се държи на болт 2 и 3.

13. Издърпайте огледалото с буксата. Дупката на гумата се разширява и буксата излиза през нея. Гумата също се маха свободно.

Операцията ми отне около 1 час.
4 мнения
• Страница 1 от 1