Комфорт - комби vs седан?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Комфорт - комби vs седан?
Колеги пред дилема съм,Е46 320d комби или седан !
Ще ми се да "чуя" мнения на хора имащи опит с двата варианта.
Да ли комбито е със значително по-твърдо окачване отзад, и има ли
фрапираща разлика във возията по между им.
Седана много ми харесва, но багажното пространство е ... моето семейство има нужда от повче място за багаж(така е свикнало
).
Колата ще се ползва в по-голяма степен за патуване до службата, отколкото за ваканционни вояжи, та идеята е вашите мнения да ми подскажат моето решение!
Благодарности
Ще ми се да "чуя" мнения на хора имащи опит с двата варианта.
Да ли комбито е със значително по-твърдо окачване отзад, и има ли
фрапираща разлика във возията по между им.
Седана много ми харесва, но багажното пространство е ... моето семейство има нужда от повче място за багаж(така е свикнало

Колата ще се ползва в по-голяма степен за патуване до службата, отколкото за ваканционни вояжи, та идеята е вашите мнения да ми подскажат моето решение!
Благодарности

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Аз съм фен на комбито.
Сега ако трябва да избирам наново
бих си взел комби.
Много е удобно, пък и си е муле.
Но наистина всичко зависи от това
за какво ще ти трябва тази кола.
Както казваш имаш голямо семейство
и явно често ще товариш колата,
не че седана няма да ти свърши работа,
но пък комбито е много по-удобно.
За разлика в возията не съм чувал,
но дори и да има някаква едва ли
ще я усетиш!
Сега ако трябва да избирам наново
бих си взел комби.
Много е удобно, пък и си е муле.
Но наистина всичко зависи от това
за какво ще ти трябва тази кола.
Както казваш имаш голямо семейство
и явно често ще товариш колата,
не че седана няма да ти свърши работа,
но пък комбито е много по-удобно.
За разлика в возията не съм чувал,
ще я усетиш!
.
absix написа:Аз до колкото знам има само 1 Е46 комби тук![]()
Моето лично мнение -
Колега , недей толкова категорично де

май аз съм човека с комбито

И аз съм фен на комбитата (въпреки, че съм на 25 и не съм пенсионер)
Винаги има място за всичко !
Вярно е че няма да караш бидон със зеле отзад, но и аз ако си купувам друга, пак ще е комби.
Като возия не мисля че има разлика със седана (не съм карал, но съм се возил). Аз съм със спортно окачване (фабрично) и си вози твърдо, но в никакъв случай не мога да кажа че не ми е комфортно

Предлагам да организираме пак една "глутница" да взема и аз да дойда този път - пък ти ще минеш да се повозиш и сам ще прецениш

Едно е сигурно - няма да сгрешиш, която и от двете да вземеш

- Tod
- ентусиаст
-
naskoksan написа:За разлика в возията не съм чувал,
ще я усетиш!
Мисля, че имаш право,

Good Luck
- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 2004г
- Мечтае да кара: чисто нова Скания
Здравейте,
и аз съм с комби (май станахме 3-ма)
и мога са кажа че за мен красотата на комбито е несравнима (лично мнение) макар, че с чиста съвест ще си призная при Е46 и седана е красавец 

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
аз нищо, че съм с 5 номер, ама съм с комби.Карал съм много БМВ-та комби и лимузина.
Разлика във возията няма! Возят еднакво меко или твърдо. Има разлика в шума в купето! Лимузината е по тиха и вътре е по комфортно от гледна точка на шума - по спокойно е. При лимузината също може да се направи по добра звукова система и се постига по добро звучене. Това за мене, не е от огромно значение и затова си карам комби.
Комбито е мноооого по удобно. Каквото и да качиш: от гадже до гардероб - всичко влиза и забравяш за проблемите с пространството! Комбитата на БМВ са много стилни и не приличат на линейки. Тук във форума съм сигурно единствения който има мнението, че на комбитата им пада стойността по-бавно от на лимузината. Тоест при продажба ще вземеш повече пари отколкото на лимузина.
Няма друга разлика нито в разхода, нито в производството. Може да споменем, че комбитата винаги са били по-сполучливи от лимузините, защото излизат винаги 1-2 год след официалния старт на модела и определено са изчистени от детски болести.

Разлика във возията няма! Возят еднакво меко или твърдо. Има разлика в шума в купето! Лимузината е по тиха и вътре е по комфортно от гледна точка на шума - по спокойно е. При лимузината също може да се направи по добра звукова система и се постига по добро звучене. Това за мене, не е от огромно значение и затова си карам комби.
Комбито е мноооого по удобно. Каквото и да качиш: от гадже до гардероб - всичко влиза и забравяш за проблемите с пространството! Комбитата на БМВ са много стилни и не приличат на линейки. Тук във форума съм сигурно единствения който има мнението, че на комбитата им пада стойността по-бавно от на лимузината. Тоест при продажба ще вземеш повече пари отколкото на лимузина.
Няма друга разлика нито в разхода, нито в производството. Може да споменем, че комбитата винаги са били по-сполучливи от лимузините, защото излизат винаги 1-2 год след официалния старт на модела и определено са изчистени от детски болести.

- Tod
- ентусиаст
-

с М3 110hp направен в Хирошима дизел! М3 е сакръщение на Мазда3
измислено от диларите на жълтурите! Колата не е лоша /за жена ми е/

По темата Жоре не си прав, при шофране разлика в комфорта между двата типа почти няма, но ако се качиш на задната седалка на едно не натоварено комби особено, Е46 и Е34 ......
ПС Привет на новия колега

CheGevara написа:аз нищо, че съм с 5 номер, ама съм с комби.Карал съм много БМВ-та комби и лимузина.
Good Luck
11 мнения
• Страница 1 от 1