Стрелка за температурата в червено още при завъртане на ключ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW E46, 2001г, седан, бензин , 105к.с.

Стрелка за температурата в червено още при завъртане на ключ

Мнение от red_gendo » 13 Ное 2020, 17:08

Здравейте. Моля за помощ ако някой е имал такъв проблем. Колата е Е46, 2001г., 105к.с. бензин, 1.9 двигател.
Проблема от сега е че цял ден не е палена , качих се преди малко, завъртях ключа и стрелката за температурата веднага отиде в червената зона.
- има антифриз проверих. Проверих и датчиците за връзки като ги извадих и пак ги сложих които видях отпред на двигателя. Направих скрият тест за температурата но ми показва 12 градуса мисля че е външната. Рестартитах компютъра ( 22 позиция на скрития тест) . Това изчетох из форума това направих но ме е страх да тръгна сега.
Колата пали, държи обороти инъче за много кратко само я пробвах.

Вчера ....вечерта дадох малко зор и натиснах с по висока скорост за около 3 км. После спрях до магазин, а след това много трудно запалих и я пуснах по нанадолнище та тогава пак запали. Тази сутрин нямаше проблем с паленето. Сега свети жълта лампа на чека и стрелката отиде най в дясно нанщ температурата.

Няма как да я закарам сега на диагностика .

Преди година пак светна чека. Смених тогава бензинова помпа и датчик на разпределителен вал. После на диагностика даде грешка датчик на колянов вал но спря да свети чека и не съм го сменял.

Преди месец ми направи проблем .... Зареждах бензин за 50 лева а показваше че почти съм празен. Когато стигна до 35 лева пистолета обаче изключи. Резервоара бе пълен до горе а на таблото изписа че е до половината стрелката. Но така си карах защото често зареждам.

И последното което се сещам и може да е важно ..преди 2 седмици опрях в дупка и огънах гредата под Предно ляво колело малко. Ако там се намира в близост някой датчик .... Не съм гледал от долу.

Някой дали има идея какво може да е това със стрелката в червена зона при студен двигател ?

Благодаря !

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Стрелка за температурата в червено още при завъртане на

Мнение от veskot » 14 Ное 2020, 18:09

виж в скритото меню - точка 7 - колко градуса ти показва.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW E46, 2001г, седан, бензин , 105к.с.

Мнение от red_gendo » 20 Ное 2020, 9:20

Оказа се датчик за температурата. 35 лева със смяната в сервиз ( към 18.11.20) . На кофти място бил зад двигателя ( на е46, 105кс. 2001г., 1.9 бензин) ... Дошло му е времето. Кофтито е , че тва се оправи но вчера сутринта в тъмното и студеното се оказа, че фаровете ми са забили и светят долу. От копчето не мога да ги вдигна . Моторчето им слабо се чува но се чува . И търся логиката .... защо пък се развалиха фаровете , преди това датчика за температурата.... Има ли нещо като .....общ бушон примерно ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от h0r4ex » 22 Ное 2020, 13:06

red_gendo написа:Оказа се датчик за температурата. 35 лева със смяната в сервиз ( към 18.11.20) . На кофти място бил зад двигателя ( на е46, 105кс. 2001г., 1.9 бензин) ... Дошло му е времето. Кофтито е , че тва се оправи но вчера сутринта в тъмното и студеното се оказа, че фаровете ми са забили и светят долу. От копчето не мога да ги вдигна . Моторчето им слабо се чува но се чува . И търся логиката .... защо пък се развалиха фаровете , преди това датчика за температурата.... Има ли нещо като .....общ бушон примерно ?

Просто някакво съвпадение. Няма такова нещо като общ бушон, хубаво е да се погледне на диагностика, но предполагам, че от датчика ти който седи на преден ляв носач.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 '02 320D
E61 '08 525D

Назад към E46