аларма е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

аларма е46

Мнение от powerbmw123 » 17 Юни 2013, 22:57

здравейте , искам да попитам дали някой е имал моя проблем , имам е46 седан 99 година - когато заклу4а колата и я оставя на сланце от жегата се задейства алармата ми , която си е фабри4на на бмв - ве4е месец се опитвам да отсраня проблема , изклу4вах всякви сензори и не става и не става , пренудих се да оставям колата си отворена без да я заклу4вам , благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: аларма е46

Мнение от oci » 18 Юни 2013, 9:54

powerbmw123 написа:здравейте , искам да попитам дали някой е имал моя проблем , имам е46 седан 99 година - когато заклу4а колата и я оставя на сланце от жегата се задейства алармата ми , която си е фабри4на на бмв - ве4е месец се опитвам да отсраня проблема , изклу4вах всякви сензори и не става и не става , пренудих се да оставям колата си отворена без да я заклу4вам , благодаря предварително

Диагностика на алармата да видиш какво показва, най-често проблема е в бутона на предния капак изключи го него и провери дали пак ще ти прави проблеми.

Потребител
Аватар
Кара: E46 330i '02

Мнение от lubo_franko » 21 Юни 2013, 1:33

здравейте колеги,
от около седмица и аз имам същия проблем,алармата се включва след което звука спира и после няколко пъти само мига на аварийни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 21 Юни 2013, 10:11

lubo_franko написа:здравейте колеги,
от около седмица и аз имам същия проблем,алармата се включва след което звука спира и после няколко пъти само мига на аварийни

Провери си и ти бутона на предния капак, откачи му буксата и виж дали ще ти прави проблеми, но колегата по-горе който е пуснал темата на него проблема му е в бутона и вече си го е оправил, така, провери го първо него.

Потребител
Аватар
Кара: E46 330i '02

Мнение от lubo_franko » 24 Юни 2013, 1:50

явно и при мен е бил проблема в бутона,откачих го и за сега 2-ри ден няма проблем
мерси :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 24 Юни 2013, 11:57

При мен беше същото. По едно време се заинатих и попреместих бутно малко по-нагоре. Смисал към капака и така да си натиска бутона добре и сега сичко е ток.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 24 Юни 2013, 12:27

mistyrain написа:При мен беше същото. По едно време се заинатих и попреместих бутно малко по-нагоре. Смисал към капака и така да си натиска бутона добре и сега сичко е ток.

Изрежете кръг 2-4мм дебелина и 0,5см. диаметър от гума и с двойно-лепещо на капака го залепете..

Потребител
Аватар
Кара: 330ци

Мнение от ancho0o » 28 Май 2020, 20:31

Здрабейте :wave:
Карам 330ци 2004г. и като стане пролет, (и по топло) започва проблемът с алармата... (сякъш когато е по-студено го нямам този проблем) активира се от самосебеси, че и доста често през малките часове. Разкачих "motion sensor-а" вътре в купето защото си мислех че има разни мухи и тем подобни, но нямаше резултат и пак се активираше. Прочетох колегите как са барали някакво копче, но аз не мога да го видя на моя модел каде е то. Та за ся само съм завил максимално (с по-половин обoрот :S) тампончетата дето предържат капака и му пречат да не тропа в движение докато е затворен. Силно се надявам да имам попадение в противен случей се предавам и отивам някъде на алармаджии...(имам 2 ключа и работят добре това значи ли че съм със оригинална аларма, защото не знам къде се намира, за да я видя какво представлява модула й)

Назад към E46