Е46 голямо Нави: слаб звук при AUX и нови аномалии

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Re: Е46 голямо Нави: слаб звук при AUX и нови аномалии

Мнение от Stanimir330 » 09 Апр 2020, 17:13

Извинявам се, че ползвам на колегата темата, но от месец имам и аз проблем с AUX кабела. Първо почна да свири по слабо, а от бутоните си го бях усилил на 5, тоест почти на мах, накрая почна да се чува само от десните колони и накрая тотално си спря. Кабела го купувах от ОЛХ преди 3 години, обаче явно му дойде времето. Предложете от къде да си купя качествен кабел, М кар продават ли такива неща, пак от ОЛХ или има други сайтове от, които мога да намеря качествен, евентуално оригинален ако въобще има такова нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530d LCI
Мечтае да кара: X6 M50d

Мнение от banan4i » 10 Апр 2020, 12:44

Колега, можеш да си поръчаш оригинален от няколко места - потърси, около 100лв са. Иначе аз моя го бях взел от OLX за около 20лв и изглежда добре - работи вече 2 години. Само за информация - какъв модел ти е CD-то, защото моето не изкарва AUX Gain менюто и мисля че не всички модели поддържат AUX Gain, при мен свири малко по-слабо. Активирал ли си го през INPA или само вкара буксите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Мнение от Stanimir330 » 10 Апр 2020, 15:54

С оригинална навигация 16:9 съм, преди 4 години ми ремонтираха БМ54-ката и ми отключиха AUX функцията и просто трябваше да си доабвя кабел от багажника до купето. Проблема е, че на тоя кабел явно му дойде времето и трябва да го сменям или аз самия нещо не мога да уцеля пинчетата, защото е мега тясното пространство отзад.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: силно казано

Мнение от SnakeOne » 02 Май 2020, 13:18

Stanimir330 написа:С оригинална навигация 16:9 съм, преди 4 години ми ремонтираха БМ54-ката и ми отключиха AUX функцията и просто трябваше да си доабвя кабел от багажника до купето. Проблема е, че на тоя кабел явно му дойде времето и трябва да го сменям или аз самия нещо не мога да уцеля пинчетата, защото е мега тясното пространство отзад.

Колега имаш ли някакво по подробно инфо за това отключване на АUX, което са ти правили? На мен работещ аукс ми изчезна и немога да разбера как да го изкарам отново.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 02 Май 2020, 17:06

SnakeOne написа:
Stanimir330 написа:С оригинална навигация 16:9 съм, преди 4 години ми ремонтираха БМ54-ката и ми отключиха AUX функцията и просто трябваше да си доабвя кабел от багажника до купето. Проблема е, че на тоя кабел явно му дойде времето и трябва да го сменям или аз самия нещо не мога да уцеля пинчетата, защото е мега тясното пространство отзад.

Колега имаш ли някакво по подробно инфо за това отключване на АUX, което са ти правили? На мен работещ аукс ми изчезна и немога да разбера как да го изкарам отново.

Нищо не се отключва, сменя се софтуера на модула, за да поддържа AUX. За да се визуализира AUX на дисплея на навигацията е необходимо да се свърже кабела, който има два кондензатора и едно съпротивление.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Предишна

Назад към E46