Проблем с активиране на борд компютър
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с активиране на борд компютър
Здравейте на всички
Отскоро се здобих с една е46 320d след фейслифт. Всичко е супер, колата радва отвсякъде, но нямаше компютър, само час показва. Разбрах, че лостчето за мигачите е проблемно, затова го свалих и разглобих, но за съжаление всичко беше тип топ- кабелче задраво, пуска сигнал и тн. За това реших да взема кабел и да го манипулирам софтуерно. По-точно ncs expert. След всички указания и инструкций успях да се свържа с колата, пробвах да кодирам, кодирах успешно двоен импулс за аварийните, но когато се опитам да се свържа с AKMB модула за таблото ми вади грешка и ми пише coding error и до там. Ето какво ми излиза като съобщение Ако някой знае или е имал подобен проблем, ще съм му много благодарен. И друго се чудя - каква е причината бк да не е активен. Дали от смяна на таблото с инстументи се получава този ефект?
Отскоро се здобих с една е46 320d след фейслифт. Всичко е супер, колата радва отвсякъде, но нямаше компютър, само час показва. Разбрах, че лостчето за мигачите е проблемно, затова го свалих и разглобих, но за съжаление всичко беше тип топ- кабелче задраво, пуска сигнал и тн. За това реших да взема кабел и да го манипулирам софтуерно. По-точно ncs expert. След всички указания и инструкций успях да се свържа с колата, пробвах да кодирам, кодирах успешно двоен импулс за аварийните, но когато се опитам да се свържа с AKMB модула за таблото ми вади грешка и ми пише coding error и до там. Ето какво ми излиза като съобщение Ако някой знае или е имал подобен проблем, ще съм му много благодарен. И друго се чудя - каква е причината бк да не е активен. Дали от смяна на таблото с инстументи се получава този ефект?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- AvoyzeN
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330i M Sport
- Мечтае да кара: със софийска регистрация
Re: Проблем с активиране на борд компютър
Не съм много запознат, но твоята щом е facelift настройките на модулите се пазят в ALSZ(Ключа за светлините) и AKMB(Таблото за facelift името на модула е AKMB) и ако таблото е сменено с преди facelift, а при него се пазят в EWS(Имобилайзера) и KMB(Таблото за преди facelift името на модула е KMB), може би ще иска смяна на VIN за да го разпознае колата, може и да имат разлика в чипа на таблатa преди и след facelift, така че варинат е със смяна на VIN, ако не се оправи пробвай с табло от facelift, повечето ги сменят защото се чупи врътката за сверяването на часовника, на едно приятелче има същия проблем, таблото е сменено заради врътката на часовника и пак я счупи, не мога да се свържа дава грешка.

2 мнения
• Страница 1 от 1