Чукане във волана

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Re: Чукане във волана

Мнение от punish_the_benz » 30 Окт 2012, 15:20

Вие чувате ли ме? Казах че не е от нищо по окачването понеже всичко е сменено ! и много добре знам как тропат биалетки това няма нищо общо
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 30 Окт 2012, 15:38

punish_the_benz написа:Вие чувате ли ме? Казах че не е от нищо по окачването понеже всичко е сменено ! и много добре знам как тропат биалетки това няма нищо общо

Ами тогава сваляй целия кормилен механизъм и прегледай всичко по него! Щом знаеш много добре кое как тропа ще го намериш 100%. Успех!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Мнение от punish_the_benz » 01 Ное 2012, 18:10

ясно май няма да има светлина по този въпрос
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 23 Ное 2012, 10:52

Колега, щом мислиш, че е от кормилния прът, трябва да свалиш рейката и да видиш дали са ти ок 2та тампона на пръта. Рейката дори няма нужда да я сваляш цялата, а само от болтовете по средата и след това я измъкваш от пръта. Внимавай да не изкараш пръта от волана, че трудно се вкарва после, както и не върти много волана, за да не прецакаш лентовия кабел в него. Аз и двете неща не ги съобразих :oops:
Иначе при мен тропането изчезна след като смених накрайниците на рейката и вътрешните и външните. От луфта в пръта явно не е тропало, както си мислех преди.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d lci

Мнение от Joro KzK » 16 Дек 2013, 23:11

Здравейте колеги,вдигам малко стара тема,но искам да попитам след рециклирането на рейката 2 пъти имам похлопване отпред в ляво пак с което се примирих,но ми се появи едно чукане във волана което е само когато е студена колата сутрин,по принцип няма логика но след като покарам 10 мин и изчезва,възможно ли е да е от това каре на волана?Някой сменял ли го е и има ли ефект?
Поздрави

Потребител
Аватар
Кара: E46 330Ci

Мнение от gstoikov » 17 Дек 2013, 23:04

Joro KzK написа:Здравейте колеги,вдигам малко стара тема,но искам да попитам след рециклирането на рейката 2 пъти имам похлопване отпред в ляво пак с което се примирих,но ми се появи едно чукане във волана което е само когато е студена колата сутрин,по принцип няма логика но след като покарам 10 мин и изчезва,възможно ли е да е от това каре на волана?Някой сменял ли го е и има ли ефект?
Поздрави

Имам същия проблем... Появи се, като стана по-студено. Карам 15мин и чукането във волана изчезва :kuku: . Преди по-малко от месец колата беше в сервиз, където сменихме тампоните на носачите, накрайнци, рециклиране на носачите, рециклиране на рейката, но почукването във волана все още е факт... И съм сигурен, че не е по окачването, защото го чувам доста близо до волана... Ако утре не е -400 градуса навън, почвам да разглобявам и да търся какво почуква така, щото ми къса нервите яко !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro KzK » 18 Дек 2013, 21:30

Колега пиши като направиш манипулацията дали си открил нещо.
И при мен всичко по предницата е ок,чукането е някъде след волана.
Поздрави :)

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 21 Дек 2013, 14:53

И аз се присъеденявам към отбора с топане във волана :mhihi:

При мене се чува само като се завива. Независимо дали колата е загряла или не. Някой има ли идея от какво може да е ? Тия дни ще да пусна едно клипче.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 21 Дек 2013, 23:36

Колеги чукането от рейката е специфично всеки който му се е налагало да ремонтира рейка е наясно с самото чукане не може да се обърка с нищо друго.Моя съвет е да се обърнете към някой който може да ви каже точно за какво иде реч но това което автора на темата обяснява ми изглежда като разбита рейка това е което мога да кажа само на приказки при един евентуален оглед и тест от някой който разбира материята ще ви бъде поставена и точната диагноза :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro KzK » 19 Яну 2014, 21:15

gstoikov написа:
Joro KzK написа:Здравейте колеги,вдигам малко стара тема,но искам да попитам след рециклирането на рейката 2 пъти имам похлопване отпред в ляво пак с което се примирих,но ми се появи едно чукане във волана което е само когато е студена колата сутрин,по принцип няма логика но след като покарам 10 мин и изчезва,възможно ли е да е от това каре на волана?Някой сменял ли го е и има ли ефект?
Поздрави

Имам същия проблем... Появи се, като стана по-студено. Карам 15мин и чукането във волана изчезва :kuku: . Преди по-малко от месец колата беше в сервиз, където сменихме тампоните на носачите, накрайнци, рециклиране на носачите, рециклиране на рейката, но почукването във волана все още е факт... И съм сигурен, че не е по окачването, защото го чувам доста близо до волана... Ако утре не е -400 градуса навън, почвам да разглобявам и да търся какво почуква така, щото ми къса нервите яко !

Колега намери ли решение на почукването във волана ?

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 30 Яну 2014, 16:22

Някои може ли да каже при мене рейка ли е или друго ?

Като завивам или като навия волана се чува понякога. На клипчето на 8 и на 20 секунда се чува

http://www.youtube.com/watch?v=GRGpkOCWMeo

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 30 Яну 2014, 16:51

На жената отпред на стабилизиращата щанга по същия начин и тропаше като един тампон получава луфт. При минаване през павета направо ни подлудява. Монтьорът ни наби една гума в този тампон и хлопането престана. Сега се появи и при мен и трябва да търся решение. Мисля, че е тампон на стабилизираща щанга.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 01 Мар 2020, 21:33

sachs написа:
punish_the_benz написа:мисля че има малко луфт но се чува точно горе вътре под пластмасата с ръчката с която се наглася волана

В конзолата на кормилния прът има един малък лагер,който,рядко,но се разбива.Като разклатиш волана по-агреесивно, при спряла кола, и се чува чукане,значи проблема е в този лагер.

Как се стига до този лагер ?

Също на изгасена кола, когато се върти волана наляво-надясно се чува чукане.
Не знам, дали е нормално.
Някой да си каже мнението - https://www.youtube.com/watch?v=uiWWjsl60zs

Предишна

Назад към E46