Покупка на е46 320i

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Покупка на е46 320i

Мнение от IceCreamMan » 30 Сеп 2019, 19:38

Здравейте колеги, предстои ми покупка на автомобил и се спрях на е46 2.0 150 к.с 2001г , но нямам нужното наблюдение за автомобила. Ще се радвам, ако някой може да ми даде някаква информация, като поддръжка , разход , намират ли се лесно части , надежден ли е въпросния мотор . Искам да отбележа че това ще ми е първата кола със задно задвижване и малко ме притеснява този факт, понеже съм чувал от приятели, роднини , че зимата събира прах в гаража и като цяло по кофти за каране и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: Покупка на е46 320i

Мнение от ivanski_2 » 01 Окт 2019, 9:33

Така 1-во това за седенето в гаража зависи изцяло от теб. Аз съм от Чепеларе, зимата става -20 и има стабилно сняг винаги, 14 процента наклони са често срещани при нас, и зимата с нови зимни гуми съм като малко танкче нямам никакъв проблем, но пак ти казвам това зависи от стила ти на шофиране и състоянето на автомобила/гумите.
Защо си се спрял точно на този двигател и точно преди фейса?(Не разбрах дизел или бензин, :nono: ако да газ или само бензин) Какъв е бюджета? Преди да се насочиш към конкретен двигател прочети тук в форума има доста писано за всеки от тях. Също така каквото и да избереш задължително преглед в сервиз щом до сега не си се интересувал от бмв, в форума има колеги които предлагат тази услуга.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d 150hp

Мнение от Simbazz » 01 Окт 2019, 9:53

В заглавието пише 320i - значи бензин.
Относно зимата - това са точно приказки на хора, които или не могат да карат или само се чудят как да оплюят марката, тъй като нямат възможност да си я позволят.. С хубави гуми само на задно съм минавал там, където колите с предно закъсват.. Всичко е до опит и стил на шофиране и определено кола на задно има по-добро пътно поведение от кола само с предно (преди имах VW). Относно частите и издръжливостта форума е пълен с информация.

Успех

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 01 Окт 2019, 10:30

:yes:
Simbazz написа:В заглавието пише 320i - значи бензин.
Относно зимата - това са точно приказки на хора, които или не могат да карат или само се чудят как да оплюят марката, тъй като нямат възможност да си я позволят.. С хубави гуми само на задно съм минавал там, където колите с предно закъсват.. Всичко е до опит и стил на шофиране и определено кола на задно има по-добро пътно поведение от кола само с предно (преди имах VW). Относно частите и издръжливостта форума е пълен с информация.

Успех
така е, купуваш си 4 ама чисто нови зимни гуми по висок клас и нямаш проблеми. Зимата големият сняг минавах рожен имаше полицейска блокада и само с вериги пускаха, успях да сложа верига само на едното колело и изобщо не съм има проблеми да катеря и пускам стръмните наклони на роженският проход.
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 01 Окт 2019, 10:37

Тая мантра вярно продължава да се носи от уста на уста. "Зимата ще имаш проблем с това задно.." Абсолютни глупости са това, особено когато идват от хора които карат с гуми втора употреба ("ама те са внос от германия") или пък с китайски и възможно най-евтини. Напоследък дори има тенденция да се търсят 4х4, защото разбираш ли тука зимите са толкова тежки и с месеци тънем в сняг и лед. За мен лично е безумие, водещ фактор да ти е задвижването при избора на автомобил, особено когато реални зимни условия има не повече от общо 10 дни в годината. Ако пък толкова някой се притеснява, че "зимата е лошо със задно", то може да си пие вино и ракия на топло през тежките дни, а през останалите 350 да си кара. Това презастраховане в какво ще прерастне в бъдеще? Ще си купуваме всъдеходи или направо ховъркрафти? То и за тях са нужни умения да бъдат управлявани.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 01 Окт 2019, 11:33

1. Във форума има достатъчно изписано за м54/м52ту.
2. Тия бисери със задното и снега не им ли мина модата вече???
Ако представата на колегата за автомобил със задно задвижване е ВАЗ-2101 с гуми "видинки" на 17 години, то това е гаранция за проблеми не само през зимата. :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 01 Окт 2019, 11:34

ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Назад към E46