Проблеми и дефекти при Е46 325i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблеми и дефекти при Е46 325i
Здравейте, колеги и БМВ ентусиасти!
Идва време за покупка на нов автомобил и съм се насочил към фейслифтово Е46 325i 192к.с (m54b25).
Тъй като не съм изобщо запознат с конкретния модел и двигател, много ще съм благодарен ако ми споделите за какво да гледам и следя най-вече при оглед и покупка, къде може да се "крие" някой дефект, слаби черти и зони, здрав или проблемен е този мотор, какви най често дефекти дава. Или каквото и да е друго, ако се сетите колеги, свързано с бензиновите Е46 325ци
Извинявам се ако вече има теми по този и подобни въпроси, ще се радвам да ме насочите за да се информирам и узная повече!
Идва време за покупка на нов автомобил и съм се насочил към фейслифтово Е46 325i 192к.с (m54b25).
Тъй като не съм изобщо запознат с конкретния модел и двигател, много ще съм благодарен ако ми споделите за какво да гледам и следя най-вече при оглед и покупка, къде може да се "крие" някой дефект, слаби черти и зони, здрав или проблемен е този мотор, какви най често дефекти дава. Или каквото и да е друго, ако се сетите колеги, свързано с бензиновите Е46 325ци

Извинявам се ако вече има теми по този и подобни въпроси, ще се радвам да ме насочите за да се информирам и узная повече!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Проблеми и дефекти при Е46 325i
Ще си купуваш 18 годишна кола и питаш какво да гледаш!!!??? Всичко детско в нея вече е умряло, каквото и да погледнеш ще е за смяна...Освен ако не си си вярваш, че ще си поредня "късметлия", купил си кола на "реални" километри. Двигателя е всеизвестен с харча си на масло. Ако си късметлия, очаквай разход 1л/2000км, ако си говорим реалистично, 1л/1000км. Ако караш само градско, разходът на масло ще е по-малък....Всъщност, за 17години доста се е изписало във форума, така че можеш просто да почетеш малко, като започнеш със важните теми например 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
sako777 написа:Здравейте, колеги и БМВ ентусиасти!
Като начало- да няма записани мисфайъри, да не тресе на студен двигател, да работи диса клапата и системата за картерна вентилация да е в изправност. За здравина- може би последния здрав бензинов мотор на BMW, за маслото- колегата ти писа, следиш и доливаш.

- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Карам кола с този двигател от 4 години. Не съм имал харч на масло, но пък я взех на много малко километри. Така или иначе предполагам ще я "прочетете" за грешки. Колегите са прави за мисфайърите, реално това е най-дразнещото нещо в М54, за което трябва да се гледа, при мен се оправи със смяна на картерната вентилация - клапан и тръби, другото са нормалните консумативи. Поддръжката е евтина, части има много. Успех! 

4 мнения
• Страница 1 от 1