Колата се отключва сама
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- jUDAS-
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d 2000г.
Колата се отключва сама
Здравейте колеги !
Имам един странен(за мен) проблем с колата. Понеже трябва да сменям демпферна шайба колата я спрях пред един приятел. Та ... седя си у нас и по едно време приятеля звъни по телефона и казва " Ела бързо, че колата ти е отключена и прозорците са смъкнати до долу !" Отидох там ... затворих прозорците, заключих колата ... не мина и една минута и пак .... хоп .. отключи се сама и паднаха прозорците до долу. Така няколко пъти ... Накрая махнах клемата на акумулатора и я оставих. От какво може да е този проблем ? Може ли да е от клемата, защото не е добре стегната и мога с ръка лесно да я махна ? Ако е от клемата защо чак сега го прави това ? Централното ? Кажете къде е проблема според вас.
btw .. Кои са най-евтините демпферни шайби и колко време ще издържи ? За оригинална не мога и да си помисля в момента.
Имам един странен(за мен) проблем с колата. Понеже трябва да сменям демпферна шайба колата я спрях пред един приятел. Та ... седя си у нас и по едно време приятеля звъни по телефона и казва " Ела бързо, че колата ти е отключена и прозорците са смъкнати до долу !" Отидох там ... затворих прозорците, заключих колата ... не мина и една минута и пак .... хоп .. отключи се сама и паднаха прозорците до долу. Така няколко пъти ... Накрая махнах клемата на акумулатора и я оставих. От какво може да е този проблем ? Може ли да е от клемата, защото не е добре стегната и мога с ръка лесно да я махна ? Ако е от клемата защо чак сега го прави това ? Централното ? Кажете къде е проблема според вас.
btw .. Кои са най-евтините демпферни шайби и колко време ще издържи ? За оригинална не мога и да си помисля в момента.
Re: Колата се отключва сама
ми не мисля че проблема има нещо общо с акумулатора не може ли да я прочетеш някъде според мен или късо в инсталацията на шоф врата или проблем с централното това е функция комфорт, модула щом ти сваля прозорците може и на самата брава ключето да дава постоянен контакт това което е за комфорт фунцията
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
1. Вероятно имаш проблем с релетата за централното. Потърси с търсачката има тема има и описано как се сменят. Не е сериозен проблема!
2. Щом не можеш оригинал шайба разпитай колегите с обяви в раздел продава за цена и която най ти се връзва взимай. Всичките са един дол дренки, късмет е колко ще трае...някой 10 к, някой 50 к.
2. Щом не можеш оригинал шайба разпитай колегите с обяви в раздел продава за цена и която най ти се връзва взимай. Всичките са един дол дренки, късмет е колко ще трае...някой 10 к, някой 50 к.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
Огледай също така ключалката на вратата.
Вкарай ключа и раздвижи няколко пъти напред, назад патрона.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
JTD написа:Огледай също така ключалката на вратата.
това често се получава ако го няма патрончето на бравата а е сложена тапичка от задна врата, понеже на патрона има пружина и тя държи в неотрално положение докато без него може да се е завъртяло от дупки или нещо друго и сега да е все едно си завъртял с ключа на отключване, ако не е това проблема е в модула на централната електроника.
- jUDAS-
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d 2000г.
Мерси за отговорите. Насочихте ме къде да търся проблема. Тези дни ще видя да го оправя.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Колеги, има ли симптоми които да ми помогнат да локализирам проблема (актуатор или ГМ5)? Колата е на приятел и трябва да знам какво точно да го попитам относно симптомите. Засега знам само, че като я заключи, понякога след това я намира отключена със свалени стъкла.
Последно избутване pimpo от 02 Юли 2019, 11:02
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
7 мнения
• Страница 1 от 1