Проблем с автоматик BMW 330d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с автоматик BMW 330d

Мнение от Bmwfen0123 » 30 Мар 2019, 16:43

Здравейте на всички колеги, моля за помощ имам проблем с автоматичната скоростна кутия на BMW 330d,като сложа лоста на директна и не иска да тръгне замисля се 2-3 секунди това го прави само когато е студена в топло време проблема изчезва,от какво може да е това маслото е на 3000км и пак го прави този проблем ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше M54 , сега N53
Мечтае да кара: нормално
Детайли за колата: КомБееее

Re: Проблем с автоматик BMW 330d

Мнение от Stoqnchev » 30 Мар 2019, 21:14

Мой приятел имаше същия проблем само че , му го правеше на студена кола през пролетта и лятото , но зимата му изчезваше проблема което много ни изуми и двамата :kuku: :kuku: и така си я продаде колата. Имаше тема в раздела пак с такъв проблем
но трябва да се разровиш и да я прочетеш , там човека си беше решил проблема със смяна на софтуера на кутия.
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.

Потребител
Аватар

Мнение от Bmwfen0123 » 30 Мар 2019, 21:20

На мен когато е студено прави проблема много е изнервящо защото трябва да изчакаш 2,3мин и тогава тръгва и то пак лекичко,извинявам се разрових се,но нищо не намирам.Ще споделиш ли кой прави смяна на софта,и финансово същото ли е като на софта за мотора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 30 Мар 2019, 23:47

Не става със смяна на софта,аз съм го сменил .Някакъв клапан е и не задържа маслото и сутрин след като не е карана трябва да се тръгне на ръчен режим и после връщаш на драйв и тя си тръгва,поне моята е така и я карам от 5 г по този начин .

Потребител
Аватар

Мнение от Bmwfen0123 » 31 Мар 2019, 8:33

На мен и от 4та на 5та има някакво ритане и след като върна с кикдауна скорост,може и от мозъка да е,някой може ли да ми каже кой може да ми го смени софтуера ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше M54 , сега N53
Мечтае да кара: нормално
Детайли за колата: КомБееее

Мнение от Stoqnchev » 31 Мар 2019, 18:04

Bmwfen0123 написа:На мен и от 4та на 5та има някакво ритане и след като върна с кикдауна скорост,може и от мозъка да е,някой може ли да ми каже кой може да ми го смени софтуера ?

Има няколко водещи фирма за сервиз на АСК , отиди да и направят една диагностика на кутията ( 40 - 60 лв някъде беше по спомен ) и ще ти кажат точно какво и е .
А пък за темата ще се опитам да я намеря ;)
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.

Назад към E46