Жълта лампа за масло?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Жълта лампа за масло?
Ааа..., има, моята, и ти знаеш защо.
при старт.и на мен ми свети няколко секунди...първия пит гогато му смених маслото,беше над махимума...сега е в средата,но ми продължава да свети...от две годинини насам карам така...

- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Здравейте колеги,ай и аз с тоя датчик:значи и при мен беше същия проблем смених датчика има няма преди 2000км всичко точно,но излезна друг проблем сега.Градско каране всичко ОК,но вчера и днес имах малко по дълъг път и стигам на въпросното място гася колата и шах жълтата лампа светва и след 1-2мин. угасва
Днес пак същата работа само че на връщане намалявам да вляза в града и в движение светна
(естествено хвана ма нервата и я из форсирах на свободна като пуснах педала искаше да изгасне)
Колата е 320Д 99г.136кс
А тая цялата работа може ли да е от филтъра за картерните газове?
Благодаря предварително!

А тая цялата работа може ли да е от филтъра за картерните газове?

- Sasho90
- Потребител
-
- Кара: БМВ е46 2.0i
- Мечтае да кара: М6
Имам абсолютно същия проблем, паля двигателя изчаквам малко и светка жълтата лампа за малсото и след 10-15 секунди изгасва. На пръчката за маслото показва че е в норма нито е много нито е малко. Ако някой знае какво може да се направи и дали е опасно това нещо за в бъдеще ще съм му благодарен да ми обясни и помогне 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Sasho90 написа:Имам абсолютно същия проблем, паля двигателя изчаквам малко и светка жълтата лампа за малсото и след 10-15 секунди изгасва. На пръчката за маслото показва че е в норма нито е много нито е малко. Ако някой знае какво може да се направи и дали е опасно това нещо за в бъдеще ще съм му благодарен да ми обясни и помогне
Имаш два варианта, единия е да си смениш датчика за ниво на маслото намира се в картера, другия е да се изключи тази лампа само жълтата тя таки или иначе не работи коректно, но за датчика ако ще го сменяш само оригинален за да не си даваш парите на вятъра.
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Май всяка втора е46-ца има проблем с този датчик. Аз също имам проблем. След като запаля светва за 15-тина секунди и загасва. За сега следя маслото по щеката и при следващата смяна ще сменя и датчика.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
Да всяка втора е. И ето защо
Номенклатурен номер : 12617508003
Описание : СЕНЗОР НИВО НА МАСЛОТО
Ед.цена (с ДДС) : 234.71 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
На никой не му се дават пари, като може да си дърпа щеката отреме на време.

Номенклатурен номер : 12617508003
Описание : СЕНЗОР НИВО НА МАСЛОТО
Ед.цена (с ДДС) : 234.71 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
На никой не му се дават пари, като може да си дърпа щеката отреме на време.
- LoadBoy
- Потребител
-
- Кара: '01 330d
доста стабилна сума от дару кар...аз го взех за около 80лв. от познат и ми каза,че доста продавали такива,така че явно са си лефтерни.остават ми 5хил. до смяна на маслото и тогава ще го сменя и датчика.иначе Dimitroff направи малко приложна магия и вече не свети при стартирането на мотора 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
LoadBoy написа:доста стабилна сума от дару кар...аз го взех за около 80лв. от познат и ми каза,че доста продавали такива,така че явно са си лефтерни.остават ми 5хил. до смяна на маслото и тогава ще го сменя и датчика.иначе Dimitroff направи малко приложна магия и вече не свети при стартирането на мотора
пробвано е с други марки и не работят добре само си давате парите решите ли да сменяте само оригинален за да не давате два пъти пари ако другия вариант както Ванката Dimitroff го е направил изключва се софтуерно проверката на този датчик и това е.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Привет колеги. Извинявам се предварително, че пиша в толкова стара тема, но не намерих много инфо по въпроса.
Мисля да купувам една евридийка (е46 318и м43), но при палене и светва лампата за масло. Т.е. жълта лампа, 10-15 сек след това изгасва. Собственика твърди, че колата няма разход на масло и от 5 години я карал така, защото не се бил навил да смени датчика. Ако я купя, ще го сменя веднага. Има ли място за притеснение? Може ли да се вярва, че проблема е от датчика?
Мисля да купувам една евридийка (е46 318и м43), но при палене и светва лампата за масло. Т.е. жълта лампа, 10-15 сек след това изгасва. Собственика твърди, че колата няма разход на масло и от 5 години я карал така, защото не се бил навил да смени датчика. Ако я купя, ще го сменя веднага. Има ли място за притеснение? Може ли да се вярва, че проблема е от датчика?
- milen_kisiov
- Потребител
-
- Кара: e46 316i
- Мечтае да кара: ///М
И аз съм с този проблем и сега потърсих и макар да звучи смешно - Някой не си ли е поръчвал от тук - https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... +e46&rt=nc ? Много интересни цени

- mitio8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 и Колело
- Мечтае да кара: ZЗ, Dodge Charger 1970
- Детайли за колата: БМВ Е46 318i 1998
Когато търсих преди година цените в амазон и ибей бяха ниски, но доставката от Америка беше висока и се обезсмисляше да се взима от там.
Ако има безплатна доставка и можеш да се довериш, че не е от Китайски сайт(понеже тези цени са като в али... примерно) няма лошо да се пробваш. Тук мисля, че вървеше около 150 за Hella.
А относно светеното на датчика няма ядове, единствено е хубаво да се проверява нивото на маслото от време на време.
Хубаво е смяната на датчика да се направи при смяна на маслото, тъй като то трябва да е източено.
Където и да потърсиш за този проблем ще намериш много информация.
Ако има безплатна доставка и можеш да се довериш, че не е от Китайски сайт(понеже тези цени са като в али... примерно) няма лошо да се пробваш. Тук мисля, че вървеше около 150 за Hella.
А относно светеното на датчика няма ядове, единствено е хубаво да се проверява нивото на маслото от време на време.
Хубаво е смяната на датчика да се направи при смяна на маслото, тъй като то трябва да е източено.
Където и да потърсиш за този проблем ще намериш много информация.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
milen_kisiov написа:И аз съм с този проблем и сега потърсих и макар да звучи смешно - Някой не си ли е поръчвал от тук - https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... +e46&rt=nc ? Много интересни цени![]()
Интересни цени и само ще си даваш парите. Писали сме много пъти - или оригинален (който е HELLA) или HELLA.
Hella: 6PR 007 868-031 е датчика. Най-ниска цена е немският ибей за 53.99 евра в момента без доставка. През посредник за доставка и си ти.

Разликата с оригиналният на снимката се вижда - там където е фрезовано се намира логото на BMW.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2