Проблем със автоматична скоростна кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със автоматична скоростна кутия

Мнение от DaMp370 » 21 Мар 2018, 20:21

Здравейте!
Става въпрос за Е46 2.0D 150 коня, автоматик.
Имам следния проблем - при смяна на радиатор и топлообменниците ми бяха счупили пластмасовите уплътнения на маркучите, които отиват на топлообменника. Майстора уж ги беше сложил и каза, че няма проблем и държат. До тук всичко добре, но няколко дни след като я взех на светофара като първа кола светва зелено и се опитах да потегля, но... колата си остана на място, само вдига обороти и не мърда. Едва едва преминах кръстовището и като слизам от колата кво да видя - маркуча се е откачил и маслото на скоростите беше изтекло. От там на рапатрака и пак в сервиза. Смяна на масло на скоростите, филтър, гарнитури, нови маркучи и уж всичко трябваше да е наред. Когато отидох да я взема в началото беше префектна, сменяше скорости и изобщо не се усещаше кога превключва. Минах около 100-тина километра и изведнъж тръгвам да потеглям, вкарвам D и след 20 метра светна удивителната на скоростите... и колата едва едва движи... давам газ, форсира се обаче не може да зацепи и не може да мръдне... Стана ясно че на директна въобще не върви... Взъннах на майстора и той каза да я закарам пак, че може да иска още масло... Отидох обаче маслото си беше на ниво, а проблема си остана. Като я карам на типтроник първа и втора са страшна мъка. Общо взето докато вдигне 40-50 км/час седи на високи обороти и не може да отлепи... Като вкарам трета вече уж се оправя, но пак много мисли при смяна на предавките. Като дойде момента за спиране тръгването пак е мъка и не може да се кара. Човека ми каза да я покарам ден два така, защото можело някое клапанче да се бъзика за това че кутията е останала без масло. Все пак побра около 7,5 литра масло, което ще рече че почти всичко е изтекло. Вече втори-трети ден я карам така и не се оправя. Странното за мен е дали в крайна сметка кутията е заминала или е някакъв по-дребен проблем... просто като я взех след смяната на маслото колата си вървеше без проблем и изведнъж от нищото стана така. Като я закачихме на компютъра беше отчело някаква грешка в трета скорост, изчистихме я, но проблема си остана.
Къде може да е причината за проблема и какви са вариантите за отстраняването му?
Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?
Казаха ми да отида на диагностика на скоростите, защото това с автоматиците било друга наука и трябва да се обърна към хора, които се занимават само с това.
Възможно ли е да е някаква грешка в компютъра или си е нещо механично?
Мерси предварително!

Потребител
Аватар

Re: Проблем със автоматична скоростна кутия

Мнение от DaMp370 » 23 Мар 2018, 19:47

Явно никой нищо не знае и не може да помогне... :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със автоматична скоростна кутия

Мнение от BobbyD » 23 Мар 2018, 20:53

ТЕ са те посъветвали да идеш на диагностика за автоматици, а ти все пак му караш колата на този... Няма вариант някое от казанчетата да се “бъзика” и затова да ти изпише, че кутията е изтропала. Дано наистина да се окаже нещо дребно,НО ако е кутията или почвай да търсиш 2-ра ръка или си приготви около 1.5 за ремонт.

Назад към E46