Проблем! BMW E46 320d 136hp.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем! BMW E46 320d 136hp.

Мнение от krisbo0o » 27 Ное 2017, 15:22

Здравейте колеги! Търсех доста за този проблем, но не открих такива теми свързани с него.. Та проблема е следния:
Автомобила е BMW E46 320d 136 коня(M47D20) и от доста време имам трудности при студено палене, било то през лятото или зимата. Даже сега със понижаването на температурите се чудя дали изобщо ще запали някоя сутрин..
-При студено палене, дори и след 2-но подгряване, пали трудно като в рамките на 4-5 секунди тресе яко двигателя, придружено с някакво скърцане и облак от светло сив дим.. Тоест става един вид борба за обороти докато достигне нормалните 800..
-Двигателя работи като че ли на променливи обороти и то се чува, особенно като е на място има едно леко играене на обороти, ту леко по-високи, ту по-ниски и не знам от какво е!?
-Четирите свещи работят отлично, няма нито една изгоряла
И когато загрее вече колата, например като спра някъде за известно време и все още не е изстинал напълно автомобила, паленето става безпроблемно..
Моля някой ако знае какъв е проблема, да помогне! Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Re: Проблем! BMW E46 320d 136hp.

Мнение от kkrumov » 27 Ное 2017, 22:57

krisbo0o написа:Здравейте колеги! Търсех доста за този проблем, но не открих такива теми свързани с него.. Та проблема е следния:
Автомобила е BMW E46 320d 136 коня(M47D20) и от доста време имам трудности при студено палене, било то през лятото или зимата. Даже сега със понижаването на температурите се чудя дали изобщо ще запали някоя сутрин..
-При студено палене, дори и след 2-но подгряване, пали трудно като в рамките на 4-5 секунди тресе яко двигателя, придружено с някакво скърцане и облак от светло сив дим.. Тоест става един вид борба за обороти докато достигне нормалните 800..
-Двигателя работи като че ли на променливи обороти и то се чува, особенно като е на място има едно леко играене на обороти, ту леко по-високи, ту по-ниски и не знам от какво е!?
-Четирите свещи работят отлично, няма нито една изгоряла
И когато загрее вече колата, например като спра някъде за известно време и все още не е изстинал напълно автомобила, паленето става безпроблемно..
Моля някой ако знае какъв е проблема, да помогне! Благодаря предварително

Колега,
една диагностика ще ти даде отговор на въпроса :)

Потребител
Аватар

Мнение от krisbo0o » 27 Ное 2017, 23:03

Ще пробваме тогава ;)

Потребител
Аватар

Мнение от aroren » 14 Дек 2017, 22:03

проверени ли са дюзите (разпръсквачите) ???

Назад към E46