Въздушен филтър

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 328i e46
Мечтае да кара: Bmw x6

Въздушен филтър

Мнение от Jzzz » 28 Авг 2017, 0:38

Здравейте! Имам един въпрос на който немога да си отговоря. В гаража ми седи едно bmw 330Ci (изпочупен) и карам 328i, та искам да сменя мойта кутия с въздушния филтър (по-голяма от на 328ката) с този на 330ката, но забелязах че диаметъра на тръбите се разминават. Въпроса ми е как да го направя че да пасне? Трябва ли да сменя входната тръба и изходната (въздуховода към който е прикрепен дебитомера)? Изобщо въможно ли е и ще има ли ефект?
Благодаря ви предварително :)
Последна промяна Jzzz на 28 Авг 2017, 13:50, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Re: Въздушен филтър

Мнение от c7aH4eB » 28 Авг 2017, 13:17

При положение, че дебитомера владее нещата и от Камаз да сложиш въздушен филтър с кутията му не мисля че ще има някаква осезаема разлика и подобрение, и каквото още целиш.

Не съм толкова на вътре в нещата, нека някой ме поправи ако не съм прав. :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Jzzz » 28 Авг 2017, 13:32

c7aH4eB написа:При положение, че дебитомера владее нещата и от Камаз да сложиш въздушен филтър с кутията му не мисля че ще има някаква осезаема разлика и подобрение, и каквото още целиш. :dunno:

Ако е така тогава как със спортните филтри има ефект, надявам се че с по-големия обикновен филтър да постигна ефекта с който ще постигна с малък спортен филтър, все пак по големия би трябва да пропуска повече въздух, както спортния филтър. Сравнително е обикновен голям филтър и малък спотен филтър. Е поне на теоря :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 1.9 316i / F36 440xi

Мнение от danielgenov » 28 Авг 2017, 23:46

c7aH4eB написа:При положение, че дебитомера владее нещата и от Камаз да сложиш въздушен филтър с кутията му не мисля че ще има някаква осезаема разлика и подобрение, и каквото още целиш.

Не съм толкова на вътре в нещата, нека някой ме поправи ако не съм прав. :dunno:

Еми жестоко се лъжеш. Въпроса е точно в това, че дебитомера владее нещата. А какво прави дебитомера: измерва всмуканото количеството въздух и спрямо него се подава правилното количество гориво. Тоест, ако колата засмуква повече въздух, дебитомера ще го отчете и съответно ще се подаде повече гориво и крайния резултат е по-висока мощност. Всичко това е в определени граници разибра се. А какво ограничава потока на въздуха - съпротивлението във въздуховодите. С други думи ако се понижи съпротивлението, ще се вдигне въздушния поток. Но все пак, не мога да кажа дали ще има в крайна сметка осезаем ефект.

Потребител
Аватар

Мнение от Jzzz » 29 Авг 2017, 0:23

Добре но остава въпроса как да го напасна фълтърната кутия от 330ката което е с по-голям изход и дали е възможно

Назад към E46