Жужене при ускоряване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Жужене при ускоряване

Мнение от Kimba10 » 27 Юни 2017, 22:16

Здравейте колеги,

Моля за помощ!
След 4 месеца ходене по мъките/под мъки имам в предвид 7 "майстора" /все още колата ми е а проблем, който не може да се установи.
Проблемът е следният:
При ускоряване, без значение от предавка и обороти, под капака се чува жужене, пръхтене шум като от пластмаса между спиците на колело.
Никой не може да разгадае какво е и от къде идва, само догадки, които са свързани с поредно изваждане на пари.
Правих основен ремонт на двигателя, всичко/бутала, биели, шлайф блок, глава и вал/. Уж я направиха, но колата не вървеше като преди ремонта, беше като скопена. Тъй като не останах доволен от майсторите които ми я сглобиха, защото според мен трябваше да прегледат всичко по колата, а те направиха единствено и само двигателя, без да почистят нищо, качиха си всички останали части мръсни. Отидох при друг майстор, който ми каза, че турбината е издухала. Хайде прави и турбина, свали ми я и я изпратил в дупница, там са я направили и той само я монтира, като е почисъил егр-а, интерколера и навсякъде където е имало масло. Смени и филтъра за картерните газове, защото каза, че моят бил само черупка. Взех си колата, но се чуваше свистене и на ниските предавки беше мудна. Върнах му я, гледа я, но каза, че според него всичко е ок. Закарах я при 3-ти майстор, за да види защо е мудна и от къде идва шума при ускоряване. Разглобил е всичко и каза, че и според него всичко е ок, имало проблем и да съм ходел където са ми правили турбината. Обадих се в Дупница и им направих рекламация. Днес бях при тях за да видят колата, но при прегледа установиха, че турбината си е ок и шумът не е от нея. Смениха ми мап сензора и колата тръгна. Върви на самолет, но щастието ми отново не е пълно, защото шума си остана, това тракане, жужене пръхтене или там каквото и да е, е ужасно. Казаха, че най вероятно е дюза. ЗАКАРАХ Я НА ПОРЕДЕН МАЙСТОР, който я включи на цялостна диагностика на бош, на кояъо всичко излезе в норма и горивоъо също. Колата не пуши сега вече върви, уж всичко е проверено/наркучи, вакуми и т. Н. / но този звук остава. А вече фалирах, и не ми се вадят още 200 лв. За аваляне и стенд, за да ми кажат, че и дюзите са добре. Ако някой има предположение или знае читав майстор, който ще ми вземе проблема присърце, а няма да мисли само за пари.

Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Re: Жужене при ускоряване

Мнение от ka4i » 28 Юни 2017, 8:49

От къде си? Мога да те пратя при един пич в Казичене. Не e сервиз, гараж e, пича си работи вечер, че денем работи другаде.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Kimba10 » 28 Юни 2017, 8:57

Люлин, ще ми е доста далече и неудобно, но ти благодаря за предложението

Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 12 Юли 2017, 13:39

След толкова ходене по мъките и разходи аз сигурно щях да съм я пуснал в мобилето... ха ха малко извън темата .
Добавям няколко възможни прични, които не гарантирам че ще е от тях: виското, някой маркуч по въздухоотводите, висящ лагер макар, че то при него е повече на вибрация, но все пак, друго друго някоя пласмаса да опира, диференциала и той вие ама пак ще играе някой сервиз няма начин, дано вече да оцелиш правилния човек и някой колега от форума да те насочи. :yes:
Изображение

Назад към E46