320D 136hp Проблем!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
320D 136hp Проблем!!
Здравей те,колеги.Проблема е следния:харчи като луда и започва да върви от 2300 оборота нагоре,турбото си работи и до 2300 оборота.Колата е с Чип,карах я на диагностика пробвахме с нов дебитомер няма разлика във поведението на колата,моят дебитомер е уж в граници и работи,никакви грешки не засича диагностиката,вакумите са наред,геометрия и тя е ОК ,казаха ми че най-вероятно турбото ми е заминало, успях да го проверя само в студената част но там няма никакъв луфт,АГР клапан почистен,колектори почистени и до колкото се може турбо пътищата
320Д 136hp 99г. седан
320Д 136hp 99г. седан
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
Re: 320D 136hp Проблем!!
не искам да съм лош пророк, но на този мотор най-големите проблеми идват от небеизвестната гнп vp44....
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
този мотор има досто проблеми защото е наи масовият при е46 .конкретно кам проблема виж в живи данни колко надува турбото и как е аванса на помпата изкано с давано (предварение). сащо ти ли слага чипа обарни му внимание.сащо ел калапана на турбото прави номера не опава геометрията (виж хода на геометрията при палене дали се опава ) гнп почти отпада като вариант щото то или работи или не при този мотор
Ами колега,от майстора разбрах, че диагностиката е правена както на место така и в движение(живи данни),проблем с ГНП нямала,чипа е слаган от майстор не от мен,не е чип а ремап доколкото знам.Дали има значение дебитомера,в смисъл дебитомера който сложи за проба беше Китайски за 200лв.
Тодориев написа:този мотор има досто проблеми защото е наи масовият при е46 .конкретно кам проблема виж в живи данни колко надува турбото и как е аванса на помпата изкано с давано (предварение). сащо ти ли слага чипа обарни му внимание.сащо ел калапана на турбото прави номера не опава геометрията (виж хода на геометрията при палене дали се опава ) гнп почти отпада като вариант щото то или работи или не при този мотор

Не е сериозно в 3 реда над 10 правописни грешки......... фонетика разбирам, но все пак.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
minimal написа:Здравей те,колеги.Проблема е следния:харчи като луда и започва да върви от 2300 оборота нагоре,турбото си работи и до 2300 оборота.Колата е с Чип,карах я на диагностика пробвахме с нов дебитомер няма разлика във поведението на колата,моят дебитомер е уж в граници и работи,никакви грешки не засича диагностиката,вакумите са наред,геометрия и тя е ОК ,казаха ми че най-вероятно турбото ми е заминало, успях да го проверя само в студената част но там няма никакъв луфт,АГР клапан почистен,колектори почистени и до колкото се може турбо пътищата
320Д 136hp 99г. седан
Мен ако ме питаш, аз в такъв случай като твоя първо махам чипа и слагам оригинален софтуер и после правя каквото и да било.
Вече всеки прави чип-тунинг, но въпроса е после дали колата ще почне да върви повече или ще спре

Колата вече е 4 месеца с чипа и до преди 2 седмици нямаше никакви проблем.Тъй като майстора който слага чипа не е в София,къде мога да отида и колко пари евентуално ще ми струва?
- oci
- старши ентусиаст
-
minimal написа:Колата вече е 4 месеца с чипа и до преди 2 седмици нямаше никакви проблем.Тъй като майстора който слага чипа не е в София,къде мога да отида и колко пари евентуално ще ми струва?
Имаш ЛС
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
Тодориев написа:този мотор има досто проблеми защото е наи масовият при е46 .конкретно кам проблема виж в живи данни колко надува турбото и как е аванса на помпата изкано с давано (предварение). сащо ти ли слага чипа обарни му внимание.сащо ел калапана на турбото прави номера не опава геометрията (виж хода на геометрията при палене дали се опава ) гнп почти отпада като вариант щото то или работи или не при този мотор
за мотора,че има доста проблеми си прав,но не и за помпата...за съжаление е възможно да има дълго време предизвестяващи сигнали, че предстоят проблеми с гнп-то като липса на мощност, висок разход а понякога и чукащ звук като от аванс когато плочката дефектира или буталото задере.явно в този случай не е така щом колегата е проверил помпата, по-скоро сменения китайски дебитомер прави проблеми...принципно при смяна на дебитомер трябва да се обучи освен ако не е абсолютно същия номер
- pinciflucnik
-
-
При положение, че от 4 месеца колата е с чип а проблема е от преди 2 седмици аз лично не бих си правил труда да връщам оригиналния софтуеър. За съжаление помпата на този мотор си е проблемна и ако майстора не се занимава основно с дизели има огромен шанс да пропусне нещо което е важно (надявам се никой да не се обиди), другото притенително нещо е новият дебитомер да не е бил дефектен. Гледали ли са живи данни от стария и от новия дебитомер на място и в движение? Има ли разлика?
С новият дебитомер не са мерени живи данни,само я подкарах колата,но нямаше разлика,затова си оставих моя и не съм се набутвал пари за този китайския.Майстора е дизелджия,уж ги разбира нещата.Ще се свържа с колегата,да видим той дали може да помогне с нещо.
- oci
- старши ентусиаст
-
pinciflucnik написа:При положение, че от 4 месеца колата е с чип а проблема е от преди 2 седмици аз лично не бих си правил труда да връщам оригиналния софтуеър. За съжаление помпата на този мотор си е проблемна и ако майстора не се занимава основно с дизели има огромен шанс да пропусне нещо което е важно (надявам се никой да не се обиди), другото притенително нещо е новият дебитомер да не е бил дефектен. Гледали ли са живи данни от стария и от новия дебитомер на място и в движение? Има ли разлика?
дебитомера на тази кола също се адаптира, помпата, тя е ясна глада се първо аванса, освен объркване при чипа може и проблема да е на друго място, но тук няма да се намери проблема, трябва си диагностика.
Посетих колегата ''OCI'' ,направи диагностика и се оказа ,че турбото не надува достатъчно,посъветва ме да огледам хубаво дали не се губи от някъде налягане по пътищата.Разглобих всичко(кулер,маркучи) всичко здраво,погледнах един гумен уплътнител между турбото и тръбата на дебитомера ,че е мекичък реших да го сменя и резултата е вече ЗДРАВО БМВ!!!!!
Въпросният уплътнител е на цена от 20,82 лв. от Дару Кар.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
здравеите реших да пиша тук защоти и моят проблем е подобен. става въпрос за BMW E46 320D 136hp при запалване прекъсва в ниските го няма никакво в 3000 оборора идва на себе си за секунди след това само реве като мечка като върна газта и натисна пак тръгва за малко и пак забива предницата турбото е здраво егера работи сменил съм горивни помпа и филтър вакумните маркучи също и не тръгва помагаите благодаря предварително.!!!
15 мнения
• Страница 1 от 1