Странен шум в/около ЕГР.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 COUPE 320d

Странен шум в/около ЕГР.

Мнение от Sm0keY » 17 Май 2017, 12:47

Здравейте колеги, от два месеца вече си изкарах нервите с този красив ЕГР говоря за е46 320Д 150магарета. :help:

Та проблема е следният, като си карам по дълго и колата загрее светва "жълтия дявол" (чека) и записва грешка в ЕГР. Тогава като загася колата се чува странно бръмчене/жужене някъде около ЕГР. Ходих на сервиз и там се хванаха за главата вече от мен. Да кажа също че ЕГР ми е сменен с оригинален преди 2 години. В сервиза казаха че е от управлението на ЕГР, една черна пластмасова чекия. Сменихме я отново с оригинална Pierburg, качвам се всичко точно, няма чек, няма жужене. И като се прибирам точно преди гаража чека светна отново и жуженето също пропя. Та от тогава вече 2ри месец не можем да намерим проблема и стигнаха до заключението че трябва да се изолира софтуерно ЕГР и да се изключи. Да ама още 100лв и така сравнително новия ЕГР и чисто новото управление отиват на боклука което се равнява на близо 400 кинта в кофата. Та моля ви кажете ако на някого се е случвало и какво може да е, защото ми бърка :ranting: да не казвам къде като светне чека и започне да жужи или бръмчи като я загася.

ПС. Чека си светва и загасва ей така от самосебе си когато си пожелае и записва постоянно едина и съща грешка ЕГР. :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Странен шум в/около ЕГР.

Мнение от zvetiko » 17 Май 2017, 12:56

Sm0keY написа:Здравейте колеги, от два месеца вече си изкарах нервите с този красив ЕГР говоря за е46 320Д 150магарета. :help:

Та проблема е следният, като си карам по дълго и колата загрее светва "жълтия дявол" (чека) и записва грешка в ЕГР. Тогава като загася колата се чува странно бръмчене/жужене някъде около ЕГР. Ходих на сервиз и там се хванаха за главата вече от мен. Да кажа също че ЕГР ми е сменен с оригинален преди 2 години. В сервиза казаха че е от управлението на ЕГР, една черна пластмасова чекия. Сменихме я отново с оригинална Pierburg, качвам се всичко точно, няма чек, няма жужене. И като се прибирам точно преди гаража чека светна отново и жуженето също пропя. Та от тогава вече 2ри месец не можем да намерим проблема и стигнаха до заключението че трябва да се изолира софтуерно ЕГР и да се изключи. Да ама още 100лв и така сравнително новия ЕГР и чисто новото управление отиват на боклука което се равнява на близо 400 кинта в кофата. Та моля ви кажете ако на някого се е случвало и какво може да е, защото ми бърка :ranting: да не казвам къде като светне чека и започне да жужи или бръмчи като я загася.

ПС. Чека си светва и загасва ей така от самосебе си когато си пожелае и записва постоянно едина и съща грешка ЕГР. :banghead: :banghead: :banghead:

Колега, по принцип това жужене се получава когато електромагнитният клапан, на EGR е дефектирал. Но ти вече си го сменил с нов. Защо и той шуми, без да се прегледа колата, едва ли ще може да се прецени. Да кажем може да има проблем с DDE.

Потребител
Аватар

Мнение от Sm0keY » 21 Май 2017, 14:41

Колата си загрява сега като е топло до 90 градуса както си трябва, но преди 1-2 години смених двата термостата с нови оригинални и сега тази зима като тръгна на дълъг път вместо да загрява тя ставаше студена. Като дам газ веднага скачаше стрелката но като зацикля на една скорост и падаше температурата почти до синьо.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Мнение от ceko88 » 21 Май 2017, 14:44

До каква степен ти загрява.

Потребител
Аватар

Мнение от Sm0keY » 22 Май 2017, 0:15

До средата, стрелката стои изправена, което е 90 градуса.
Изображение

Назад към E46