E46 320d - странно тракане
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
E46 320d - странно тракане
Здравейте, колеги. От 2 дни нещо по колото ме притеснява, но карам дълга поредица от смени и нямам време да я заведа да я погледнат и един колега ми спомена за този форум и реших да помоля за помощ. Преди 1 месец си купих 320 дизел и първото нещо беше да я закарам да я прочетат. Системата не откри нито една грешка и вече месец колата си работи буквално като хибрид
дето се вика - не можеш да разбереш дали е запалена. Смених маслото и 4 вида филтъра и всичко беше супер, но днес при запалването двигателят ми се стори в пъти по шумен от нормалното, не само на свободна, но и в движение. Въпросът ми е от къде може да идва проблемът, както и какво бихте ме посъветвали да направя? Благодаря предварително на всеки отзовал се!

Re: E46 320d - странно тракане
Прочети тази тема - viewtopic.php?f=34&t=195055
Ако не си махнал така наречените пеперудки е възможно проблема да е в тях, ако не е в тях ги махай както трябва, докато е време.
Какво масло сипа ? Не че е от голямо значение за една смяна стига да не е някой уникален боклук.
Сега видях, че не си споменал, дали двигателя е 150, или 136 коня.
Мисля че 136 коня моторите нямат такива пеперуди, ако греша колегите да ме поправят.
Ако не си махнал така наречените пеперудки е възможно проблема да е в тях, ако не е в тях ги махай както трябва, докато е време.
Какво масло сипа ? Не че е от голямо значение за една смяна стига да не е някой уникален боклук.
Сега видях, че не си споменал, дали двигателя е 150, или 136 коня.
Мисля че 136 коня моторите нямат такива пеперуди, ако греша колегите да ме поправят.
Здравей и благодаря за отговора
Сложил съм масло на Кастрол 5в40, не съм пестил от цена и качество при смяна на всичко. Днес забелязах и странното и може би прекомерно пушене при форсиране - отново не е много - никак даже, но съм предпазлив. Двигателя е 150 коня, а за така наречените пеперудки нищо не съм чувал, но ще се поинтересувам. Мисля като съм свободен да я заведа в сервиз за инспекция на дизелови двигателш ш да й направят преглед на дюзите, дали ще е от полза или само пари на вятъра?

Дюзите могат да се видят в какво състояние са с диагностика, Inpa например на студен двигател.
Най-напред виж тия пеперуди, за да не хвърлиш двигател, макар че си мисля, че ще тресе яко, ако изобщо работи двигателя, ако са паднали пеперудите.
Най-напред виж тия пеперуди, за да не хвърлиш двигател, макар че си мисля, че ще тресе яко, ако изобщо работи двигателя, ако са паднали пеперудите.
4 мнения
• Страница 1 от 1