Възможно ли е активиране за следена на спаднала гума.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Възможно ли е активиране за следена на спаднала гума.

Мнение от don't be » 25 Апр 2017, 18:43

Колеги, колата ми е 2000г. 330ци заводско няма екстра да следи налягането в гумите и копче на конзолата над пепелника. Може ли да се активира тази екстра, без да се слагат датчици, примерно да АБС да следи въртенето на гумите в права посока ?
За милиони-няма закони.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: be em we
Детайли за колата: 330ci e46

Re: Възможно ли е активиране за следена на спаднала гума.

Мнение от mu6a4 » 25 Апр 2017, 19:34

Аз съм с активирана такава система(RPA) през DSC-то(DSC MK60), но колата ми е 2002г. Виж ако си със DSC MK60 би трябвало да може да се активира и при теб. Иначе системата работи без нищо друго допълнително и си върши работа, НО...копче даже и да имаш - не може да се подкара. Така че остава да се reset-ва само с INPA в случай че изпищи. След правилно свързване, копчето може да работи само на DSC MK60 от ZHP 330-ка до колкото знам, каквито тук не съм виждал...а да тръгнеш да сменяш DSC заради едно копче... :dunno:

Edit: ето тука има писано още viewtopic.php?f=34&t=217061

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 25 Апр 2017, 20:37

Не колега DSC няма да сменям, инпа имам не е проблем да занулявам. Въпросът е дали моето ДСЦ е това за което говориш. Как да разбера ? ДСЦ блока ми стои отдясно и когато задържа копчето да го изключа, ми светва само по средата на таблото. Както е на АСЦ.
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 25 Апр 2017, 21:08

Еми май не си с МК60, демек няма стане.
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 26 Апр 2017, 0:59

don't be написа:Колеги, колата ми е 2000г. 330ци заводско няма екстра да следи налягането в гумите и копче на конзолата над пепелника. Може ли да се активира тази екстра, без да се слагат датчици, примерно да АБС да следи въртенето на гумите в права посока ?

На pre-face не е ли до ключа копчето? На мойта е там поне. Иначе аз като съм разцъквал с разните програми (не помня с коя беше), видях че може да се изключи, но ако го включиш не знам какво ще отчита. А аз даже и не знам дали работи тая система, аз си взех един уред от ибей за няколко евро и ги проверявам от време на време, а периодично ги проверявам и на компресорите на бензиностанциите.
Изображение

Назад към E46