Ускорение на е46 (търся съвет; 325ci )

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 325ci
Мечтае да кара: колата, която кара

Re: Ускорение на е46 (търся съвет; 325ci )

Мнение от m71295 » 12 Апр 2017, 0:54

luizov написа:Смени си 0-пръстените на ваносите (те са си за смяна 100% ако са оригиналните), провери си диса клапата (има тема как става проверката и ремонта), смени и клапана на картерните газове ако не е сменян. Общо взето това са причините тея мотори да вадят по-малко коне от дадените каталожни при замерване на дино.

Благодаря за съвета, колега ! Диса клапата не ми работеше преди и преди половин седмица ми я ремонтираха понеже нова струва доста, но така или иначе ми взеха 160 по-добре да бях сложил нова. Беше се наложило понеже не палеше никак почти с включен дебитомер като е а и без съюо почна. И сега я позакърпиха. Идеално пали като е топло иначе има едно потреперване и след това застопорява 900 оборота като е по-хладна.
Наистина благодаря, доста полезен съвет!
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 12 Апр 2017, 15:43

Ще счупиш съединителя или откачиш дифа с тия стартове.
8 сек не е лошо.
Стана ми интересно и днес пробвах моето 318ци, някъде около 6,9 без подготовка и пържене с 18-ки.
Останах доволен :mhihi: 3,5 сек под заводските, най-скъпите секунди в живота ми :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от m71295 » 12 Апр 2017, 18:47

Lenco написа:Ще счупиш съединителя или откачиш дифа с тия стартове.
8 сек не е лошо.
Стана ми интересно и днес пробвах моето 318ци, някъде около 6,9 без подготовка и пържене с 18-ки.
Останах доволен :mhihi: 3,5 сек под заводските, най-скъпите секунди в живота ми :banghead:

Да, ясно ми е и не мисля да ги правя често. Кофти, колега .... иначе 6.9 как така ? Какви модификации имаш ? Има ли някакъв начин да се подсили връзката с моста ?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от m71295 » 13 Апр 2017, 16:30

zilog написа:Искрено и лично ти давам съвети:

1. Нямаш апаратура за коректно замерване, а говориш за времена.
2. Може да имаш добри ежедневни гуми, това не значи, че са добри за стартове.
3. А пък може и гумите да са добри за стартове (не ги ползват много за драг, не съм сигурен :mhihi: ), ама не казваш дали ги загряваш.
4. По-горната логика не съм сигурен и колко хубав е бил "хубавият" асфалт.
5. Еб*нето и бързият старт си приличат много: В Интернет може и да има хубави съвети, ама се иска практика да станеш добър. :mhihi:

И последно, но не по важност: Моля те, не ги прави тия работи по светофарите, животът е по-ценен от клип как наказваш някоя печка... :yes:

Да... естествено че по светофарите не се правят такива неща. Прекалено голям риск за останалите около мен.
Темата е може да бъде изтрита ! Сдобих се с достатъчна информация, а и постигнах по-добро време.
Изображение

Предишна

Назад към E46