Топъл старт трудно пали

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Топъл старт трудно пали

Мнение от kirilovM » 04 Апр 2017, 21:12

Здравейте мотора е m43b19 , 1,9 бензин 105 коня. Проблема се състои в това, че когато колата е карана заграяла си е вдигнала нормална температура на двигателя, отишам да свърша нещо за 40мин и кошмара запчва. Върти на стартер запалва за секунда и изгасва, следва подаване на гас от моя страна държа така няколко секунди на 1500 оборота , махна ли гаста прехлъцва и огася. Това с натискането на педала е докатао задържи 800-те оборота нормално около 30 сек. След това всичко си е нормално върви си , няма да прдърпва. Когато пък е напълно студена, първо сутрешно палене пали си, но не може да се изфорсира, докато не се загрее мотора. Стига до към 1500 и не може повече забива моцуна дори и да е на скорост, трвбва да мине малко реме.
Какво съм направил: почистна дроселова клапа , сткпково моторче , нови маркъчи на вакума, посочени са в снимката просто за информация снимката е от интернет, смених ги защото бяха нацепени, оцветил съм ги трите маркъчета , колата има и газов инжекцион , няма лампи които да светят по таблото.
Много ще съм радостен ако някой ми помогне как да се справя с проблема..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Re: Топъл старт трудно пали

Мнение от ceko88 » 05 Апр 2017, 9:56

Това само на бензин ли ти го прави.
Най добре я виж на диагностика ,но за мен е MAF .Причините може да са от доста места

Потребител
Аватар
Кара: E46 318 CI

Мнение от bar0na » 05 Апр 2017, 13:09

Здравей, колега. И моята го прави този номер от 3 години, но преди се случваше рядко а сега почти всеки път като е загряла. Преди имах проблем с дебитомера и като го откачих си палеше без проблеми. Сега проблема не е в дебитомера, защото и като го откача пали и гасне след това, ако не давам газ.И моята е с ГИ, но палеше по същия начин загряла и преди да сложа ГИ. Всеки път като е загряла и е на слънце с паленето давам малко газ и няма проблеми, след това държа газта 20-30 секунди иначе загасва. Последно забелязх че дърпа въздух от гарнитурите на смукателния колектор, даже се чува доста силно. Надявам се след като ги сменя да се реши и проблема с паленето, но не се знае... :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от kirilovM » 06 Апр 2017, 9:21

Да пробвам да разкача буксата на дебитомера? Няма ли да се получи грешка на таблото и нещо дали няма да се влоши по работата на мотороа все пак нали си взема някави данни от него.
Другия вариант да го извадя и да го почистя с медицински спирт или с ацетон и да си го монтирам.

Назад към E46