Проблем с охладителната система e46 320i facelift
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Icaka-03
- Потребител
-
- Кара: FaceLift
- Мечтае да кара: нещо по-бързо
- Детайли за колата: тук там стъпва
Проблем с охладителната система e46 320i facelift
Привет, колеги. Миналата събота както бях в задръстване и по едно време колата взе да дига пушек от капака и след като отворих капака видях, че тече антифриз от дъното на разширителния съд. След като спрях и долях вода теча се спря и почна само да капе като след известно време и капането спря. Температурата веднъж дваж мръдна след средата, но по време на движение се връща в средата. Снощи я закачих с INPA и ми показа единствено грешка 125 E-fan. Какъв според вас може да е проблема - само управлението на перката, или съда също е повреден, въпреки че ако беше повреден би трябвало да си тече постоянно. Колата е E46 320i 2.2 170 к.с. Благодаря предварително за отговорите.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Проблем с охладителната система e46 320i facelift
Icaka-03 написа:Привет, колеги. Миналата събота както бях в задръстване и по едно време колата взе да дига пушек от капака и след като отворих капака видях, че тече антифриз от дъното на разширителния съд. След като спрях и долях вода теча се спря и почна само да капе като след известно време и капането спря. Температурата веднъж дваж мръдна след средата, но по време на движение се връща в средата. Снощи я закачих с INPA и ми показа единствено грешка 125 E-fan. Какъв според вас може да е проблема - само управлението на перката, или съда също е повреден, въпреки че ако беше повреден би трябвало да си тече постоянно. Колата е E46 320i 2.2 170 к.с. Благодаря предварително за отговорите.
Колега, тече може да не е от разширителният съд, а да се е стичало от капачката, когато налягането е станало високо от прегряването. По принцип може да се провери дали има проблем с разширителният съд.
Пусни тест през INPA и виж дали ти работят всички степени на перката. Ако не работят трябва нова и ще си решиш проблема. Хубавото в случая е че при покачване на температурата/налягането капачката на разширителния съд е сработила както трябва....иначе нов съд ОЕМ 180лв.Icaka-03 написа:Привет, колеги. Миналата събота както бях в задръстване и по едно време колата взе да дига пушек от капака и след като отворих капака видях, че тече антифриз от дъното на разширителния съд. След като спрях и долях вода теча се спря и почна само да капе като след известно време и капането спря. Температурата веднъж дваж мръдна след средата, но по време на движение се връща в средата. Снощи я закачих с INPA и ми показа единствено грешка 125 E-fan. Какъв според вас може да е проблема - само управлението на перката, или съда също е повреден, въпреки че ако беше повреден би трябвало да си тече постоянно. Колата е E46 320i 2.2 170 к.с. Благодаря предварително за отговорите.
Ако искаш да нямаш проблеми за напред те съветвам да си закараш колата при някои който си разбира от работата. Колегата над мен ще ти помогне!
Последна промяна BMW_320CI на 24 Фев 2017, 13:06, променена общо 1 път
- Icaka-03
- Потребител
-
Капачката беше суха и ясно личеше че тече отдолу на съда. Иначе като започна теча не ми е дигало температурата. Мисля си, че нещо в самото устройство вътре на съда може да има проблем и да е избило в даден момент покрай датчика за нивото на антифриза. Четох че имало някакви поплавъци в самия съд, та може нещо там да е станала бела.
Icaka-03 написа:Капачката беше суха и ясно личеше че тече отдолу на съда. Иначе като започна теча не ми е дигало температурата. Мисля си, че нещо в самото устройство вътре на съда може да има проблем и да е избило в даден момент покрай датчика за нивото на антифриза. Четох че имало някакви поплавъци в самия съд, та може нещо там да е станала бела.
В такъв случаи значи е от някои О пръстен...я на стойката,я на маркуча. Трябва да разбереш защо колата вдига градуси. След като оправиш това вече търси къде са пробойните и ги оправяи.
Съветвам те да си купиш една нова капачка оригинална 38лв....явно не е сработила твоята и затова е избило от някъде другаде,което не е добре!
- Icaka-03
- Потребител
-
Да това за перката се сетих и ще го напарвя утре, а си мисля направо дали да не сваля този разширителен съд и да го огледам добре и ако нещо, направо да го сменя.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Icaka-03 написа:Да това за перката се сетих и ще го напарвя утре, а си мисля направо дали да не сваля този разширителен съд и да го огледам добре и ако нещо, направо да го сменя.
ако не си го сменял до сега, по-добре не го сваляй (естествено най-добре го смени) за да не го спукаш.
важното е при слагането му да легне добре за да няма течове. при мен зора беше да го изкарам, дърпах като полудял, топката на скоростния лост излезна по-лесно

- Icaka-03
- Потребител
-
Смених снощи перката с нова и резултата беше същият - същата грешка и не работеща перка. Това ме наведе на мисълта, че бушона може да е дал фира. Изкарах го и в основата на крачетата е с променен цвят. Днес ще купя нов и ще видя какъв ще е резултата. Обаче забелязах, че отнова е почнало да капе лекичко под съда, оттича се по датчика и не мога да разбера от къде идва. Май ще се наложи да го сваля да го проверя..
8 мнения
• Страница 1 от 1