Светна лампата на DSC и за ръчната
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Светна лампата на DSC и за ръчната
the__bull написа:Колеги има ли чалъм някакъв при ваденето на ABS датчика(заден ляв),или трябва да съм груб и безотговорен?Моя се е заварил в гнездото си от ръжда.
А що искаш да го вадиш ?!
Ако километража ти работи - заден ляв със сигурност е ОК - километража взема информация точно от него!
- the__bull
- Потребител
-
- Кара: на нафталин
- Мечтае да кара: Нещо с М преди цифрата
- Детайли за колата: Има си кастфон,жанти туй-онуй.
Там е работата, че не работи.Светят ми половината лампи по таблото(ABS,ASC,ръчната),а разходомера и километража не действат.Искат ми 140 лева за нов датчик,което ми се вижда бахти цифрата за една малка кляфка с 1 метър кабел на нея

Колеги здравейте,пиша ви с надеждата някой да успее да ми помогне,моят проблем е същият малко след като запаля колата се чува звуков сигнал и двете лампи светват и ДСЦ-то се изключва,ходих на много места при различни хора но никой не успя да ми помогне,последната диагностика показа грешка с номер 5d8f и изписа cluster sensor след малка проверка в интернет се оказа,че проблема идва от АБС-модула,но дори и след неговата смяна и съответно кодирането му колата продължава да е без ДСЦ,ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен,колата е бмв е46 320д 2001 год.
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Здравейте, днеска след продължително шофиране из реките в Пловдив на таблото светнаха DSC и ръчната спирачка! Възможно ли е това да е станало от водата?
П.С. На следващия ден като запалих колата карах около 10 минути, спрях, после като е запалих пак лапмпите вече не светеха. Предполагам, че е било от влагата.
Поздрави.
П.С. На следващия ден като запалих колата карах около 10 минути, спрях, после като е запалих пак лапмпите вече не светеха. Предполагам, че е било от влагата.
Поздрави.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Привет,
не прочетох всички мнения, но имах подобен проблем.
При мокро светват DSC, ABS и ръчна.
100% грешка в датчик на ABS. Поръчах си от един кокошкар (софийски моргаджия) като му казах изрично, че ми трябва за 4x4 - той ми прати обикновен за 40лв и после отказа да ми го приеме обратно. Колата ми е 4х4 и се оказа, че датчих ABS за 4х4 няма нищо общо със подобния датчик за задно... чудя се как джамбазите не са го научили още или не им е в интереса да го научат.
Та датчика ми виси свободен (десен е).
Ако ще ти свърши неква работа - драсни да ти го подарявам и да се спасяваш.
не прочетох всички мнения, но имах подобен проблем.
При мокро светват DSC, ABS и ръчна.
100% грешка в датчик на ABS. Поръчах си от един кокошкар (софийски моргаджия) като му казах изрично, че ми трябва за 4x4 - той ми прати обикновен за 40лв и после отказа да ми го приеме обратно. Колата ми е 4х4 и се оказа, че датчих ABS за 4х4 няма нищо общо със подобния датчик за задно... чудя се как джамбазите не са го научили още или не им е в интереса да го научат.
Та датчика ми виси свободен (десен е).
Ако ще ти свърши неква работа - драсни да ти го подарявам и да се спасяваш.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Колеги
Проблема при мен е постоянно светене на тракшъна и на ръчната. При диагностика се установи датчик за ъгъла, че дава грешка.
Софтуера трябваше да показва различни градуси при въртене на волана, но уви седеше си на -960 градуса колкото и да го въртя. Поради тази причина си мисля, че е този датчик, нов е плашеща цена. Дайте някакви идеи, втора ръка ако търся от всички ли 46-ци става или са различни ?
Проблема при мен е постоянно светене на тракшъна и на ръчната. При диагностика се установи датчик за ъгъла, че дава грешка.
Софтуера трябваше да показва различни градуси при въртене на волана, но уви седеше си на -960 градуса колкото и да го въртя. Поради тази причина си мисля, че е този датчик, нов е плашеща цена. Дайте някакви идеи, втора ръка ако търся от всички ли 46-ци става или са различни ?
Последна промяна Slu4ainiK на 20 Юли 2016, 10:55, променена общо 1 път
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
При мен одеве пак светнаха DSC и ръчната спирачка(без ABS). Май ще ходя на диагностика и се надявам да се размина само с чистене....все пак си мисля че, проблема може да е от далбоките води през който минах миналата седмица като се наводни града....
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
здравейте , и аз да се запиша със същия проблем , запалих колата и тръгвам и изведнъж светна лампата за ръчната , след още няколко метра изписука нещо и светна и лампата на дсц то (оранжевото триъгълниче в средата на таблото)Въпроса ми е може ли да датчик на абс след като абс-а си работи ?
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
По-скоро датчик за ъгъл на завиване, но все пак отиди на диагностика за да знаеш със сигурност от къде е проблема.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
ако е този датчик трябва ли да се сменя или само калибриране и опасно ли е да се кара така поне известно време де
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
В най-добрия случай ще се разминеш само с чистене на датчика, в най-лошия...нов, или втора ръка. Скоро им гледах цените и не са никак ниски дори на афтърмаркет датчиците. Все пак пробвайте да го калибрирате, ако продължават да святкат лампите - чистене, ако и това не помогне - нов. Дано да е малкия дявол, както се казва. 

- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Аз имам същия проблем. Закачихме я на bmw scanner-а и излезе 5Е43 steering angle sensor в червено и в жълто за 3 датчика на абс, че няма връзка между тях и модула. Пробвахме да го калибрираме, но не стана. Подлежи ли на ремонт тоя сензор, или да си търся втора ръка, че чисто нов си е цифра ?
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3