Тресене на колата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Тресене на колата
Здравейте, имам следния проблем. На свободна, при подаване на газ и отнемане, при падане на оборотите в най ниската точка се получава едно претрисане, което се усеща в цялото купе. Майстор я гледа и каза, че единия тампон на двигателя е заминал. Сменен е вече, но проблема остава. Също по време на движение, но само по някога, когато изключа от скорост се забелязва едно рязко и моментно падане /играене на оборотите/ най вече, когато все още е студен двигателя. Препоръчаха ми да сменя и другия тампон, който видимо бил здрав, но все пак. Според вас дали двете неща са свързани или проблема не е само един.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Re: Тресене на колата
Каква е колата дизел, бензин, атомат ли е или рьчка?Тресенето може да е от много работи... 

При заминал тампон се усеща моторът да ръмжи твърдо в купето,дори и да тропа,но да претриса от това мотора не го вярвам.До колко падат оборотите при претрисането?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
valex написа:Здравейте, имам следния проблем. На свободна, при подаване на газ и отнемане, при падане на оборотите в най ниската точка се получава едно претрисане, което се усеща в цялото купе. Майстор я гледа и каза, че единия тампон на двигателя е заминал. Сменен е вече, но проблема остава. Също по време на движение, но само по някога, когато изключа от скорост се забелязва едно рязко и моментно падане /играене на оборотите/ най вече, когато все още е студен двигателя. Препоръчаха ми да сменя и другия тампон, който видимо бил здрав, но все пак. Според вас дали двете неща са свързани или проблема не е само един.
Масовата грешка - да смениш единия тампон. Моята вибрираше и видимо на тампоните им нямаше нищо. Като ги сваляха и от двата изтече масло. Ако е дизел, обикновено от дюза се получава описаното претрисане.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Колега, най-вероятно е дюза.
5 мнения
• Страница 1 от 1