Проблеми със запалването 330d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблеми със запалването 330d

Мнение от smsix » 02 Яну 2017, 9:03

Проблема е следния...На 31-ви си карах колата сутринта,палеше нямаше проблеми!Паркирах я и вчера сутринта на 1-ви слизам и няма никой!Стартера върти,но няма и най-малко намерение да запали!Направи ми впечатление следното:Попринцип като дам на контакт се чуваше звук от помпата,а сега няма и стон нито от тази в резервоара нито под моята седалка :( Да не би ключа да се е скапал нещо,че ме съмнява да изгори помпа от седене на студено :) Моля за мнения и благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Re: Проблеми със запалването 330d

Мнение от choio » 02 Яну 2017, 10:56

smsix написа:Проблема е следния...На 31-ви си карах колата сутринта,палеше нямаше проблеми!Паркирах я и вчера сутринта на 1-ви слизам и няма никой!Стартера върти,но няма и най-малко намерение да запали!Направи ми впечатление следното:Попринцип като дам на контакт се чуваше звук от помпата,а сега няма и стон нито от тази в резервоара нито под моята седалка :( Да не би ключа да се е скапал нещо,че ме съмнява да изгори помпа от седене на студено :) Моля за мнения и благодаря предварително!

Помпата има реле,намира се зад жабката случвало ми се е зимата да не сработи...почни от него защото аз смених първо помпата и после релето ...равносметката ти е ясна. При подаване на контакт няколко пъти ако е от рвлето обикновено тръгва. Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Яну 2017, 13:25

smsix написа:Проблема е следния...На 31-ви си карах колата сутринта,палеше нямаше проблеми!Паркирах я и вчера сутринта на 1-ви слизам и няма никой!Стартера върти,но няма и най-малко намерение да запали!Направи ми впечатление следното:Попринцип като дам на контакт се чуваше звук от помпата,а сега няма и стон нито от тази в резервоара нито под моята седалка :( Да не би ключа да се е скапал нещо,че ме съмнява да изгори помпа от седене на студено :) Моля за мнения и благодаря предварително!

При диагностика има режим за проверка на работата на релето и помпата с принудителна активация на две секундов тактов режим. Съчетано с проверка на налягането на горивото се разбира дали проблема е в ниското налягане.

Потребител
Аватар
Кара: Бмв 330хд 204к
Мечтае да кара: Татра 811

Мнение от Zlatev1990 » 02 Яну 2017, 18:06

И при мен същата работа сутринта няма никои......... Щте ходя на диагностика...

Потребител
Аватар

Мнение от smsix » 04 Яну 2017, 21:09

Оказа се точно релето :) Смених го с това на класксона за пробата и запали веднага :) Друг проблем ме мъчи сега,парното от вчера подухваше доста слабо и то само на макс !Днес спря тотално и ми казаха таралежа отидох купих го,смених го ииии няма никой...Не подухва от никъде независимо от скоростта зададена :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 04 Яну 2017, 22:38

smsix написа:Оказа се точно релето :) Смених го с това на класксона за пробата и запали веднага :) Друг проблем ме мъчи сега,парното от вчера подухваше доста слабо и то само на макс !Днес спря тотално и ми казаха таралежа отидох купих го,смених го ииии няма никой...Не подухва от никъде независимо от скоростта зададена :(

Купи си едно реле не се лигави,сега няма да можеш да си бибиткаш ако некой самосвал кара назад към теб бих искал да ти видя физиономията( случвало ми се е мноо е гадно) :mhihi: :mhihi: ...за другото,нямам си никаква идея....

Назад към E46