Не показва вярно стрелката на моментния разход

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Не показва вярно стрелката на моментния разход

Мнение от Nakamuri123 » 19 Мар 2016, 23:53

Здравейте колеги имам проблем със стрелката за моментния разход
колата е 320д е46 150к 2003г седан фейслифт
Вчера си работише днес сутринта паля и след като тръгнах забелязах , че стрелка не се покачва постепенно както преди , а изведнъж като натисна повече педала и изведнъж скача на 3-тата чертичка и като продължа да карам стрелката се качва и минава средата много бързо и отива към 20литра разод на оборони на които преди не е стигала.... друго което забелязах е , че преди да спра след като освободя от скорост и спра веднага стелката пада бързо до 3-тата чертичка и от там до 0 пада супер мудно , а аз вече съм спрял на едно мясо . Преди не правише така... тръгна ли стрелката се вдига постепенно спра ли и стрелката падаше моментално нямяше замисления и мудно падане .....
Защо прави така и как да го реша този проблем ?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Не показва вярно стрелката на моментния разход

Мнение от Kris » 20 Мар 2016, 0:51

Пробвай да разкачиш акумулатора за известно време.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nakamuri123 » 20 Мар 2016, 22:46

Kris написа:Пробвай да разкачиш акумулатора за известно време.

Номера с откачането на акумулатора не сработи..... :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 22 Мар 2016, 4:30

Здрвавей колега, от няколко дена имам абсолютно същия проблем който описваш....даже снощи като спрях на светофара както си седях стрелката на моментния разход сама се качи до срадата, задържа така за 2-3 секунди и пак падна до 0. Нямам представа от какво се получава това. Не съм забелязал колата да гори повече от обикновенно или пък да има проблеми с вървежа... :help:
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nakamuri123 » 22 Мар 2016, 6:13

:OT:
Murd3rWorship написа:Здрвавей колега, от няколко дена имам абсолютно същия проблем който описваш....даже снощи като спрях на светофара както си седях стрелката на моментния разход сама се качи до срадата, задържа така за 2-3 секунди и пак падна до 0. Нямам представа от какво се получава това. Не съм забелязал колата да гори повече от обикновенно или пък да има проблеми с вървежа... :help:

Ако намериш решение на проблема пиши :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 22 Мар 2016, 6:58

Здравей, доста четох по въпроса и на доста места казват че, това е нормално...одеве обаче на връщане пуснах колата автопилот и стрелката на текущия разход савсем леко ходеше наляво и надясно. Това съм почти убеден че, не е нормално защото преди на автопилот заковаваше на едно място без да мръдне...също така като карам колата първите 5-10 минути и спра на някой светофар примерно стрелката на разхода сама се качва до средата и после слиза...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 22 Мар 2016, 14:50

Колеги,
Да не би нещо да ви бърка комуникацията между мотора и таблото - ксенон, мп3 плеър към CD-то или нещо подобно?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nakamuri123 » 22 Мар 2016, 17:39

cgm написа:Колеги,
Да не би нещо да ви бърка комуникацията между мотора и таблото - ксенон, мп3 плеър към CD-то или нещо подобно?

Аз нямам нищо такова всичко ми е оригинално по колата , смисъл , че не съм и добавял нищо което може да въздейства :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nakamuri123 » 22 Мар 2016, 17:41

Murd3rWorship написа:Здравей, доста четох по въпроса и на доста места казват че, това е нормално...одеве обаче на връщане пуснах колата автопилот и стрелката на текущия разход савсем леко ходеше наляво и надясно. Това съм почти убеден че, не е нормално защото преди на автопилот заковаваше на едно място без да мръдне...също така като карам колата първите 5-10 минути и спра на някой светофар примерно стрелката на разхода сама се качва до средата и после слиза...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

И аз четох и уж било до някъде нормално , но за мен не е нормално щом до сега не ми го е правила така значи сега нещо се е прецакало , виж не съм се сетил да пробвам на автопилот да видя как е , по принцип като я пуснех преди и стрелката си стоеше на едно място не е ходила на сам на там ще я видя и така

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e46 320d 136hp
Мечтае да кара: МТЛБ

Мнение от dankubs » 08 Дек 2016, 13:47

И моята прави същото 320д 136кс.. При студен двигател като спирам на светофар стрелката се вдига сама до средата при положение че съм върнал газта и намалям . И следкато спра се връща в покой. Имам съмнение и за висок разход но не мога да го хвана защото я карам само градско на къси растояния.веднъж бордкомпютара ми дава едни километри , на следващо палене 20 километра надоло без да съм ги минал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 16 Дек 2016, 0:11

Колеги, не се вталясвайте .. масово така си се държи стрелката на т.н икономайзер-а .. общо взето, немеца го е сложил по навик, с ясната мисъл, че едва ли ще е център на внимание :mhihi:

Назад към E46