проблем с 320d-150ps автомат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
проблем с 320d-150ps автомат
Здравейте.
След 7 бензинови БМВ-та се сдобих с първият дизел в живота ми. Мисля,че имам проблем с колата.Разхода до морето и обратно 5,1-5,3 по борд.Няма димене от ауспуха,махнати са някакви пеперудки и катализатор инфото е от стария собственик.Няма светещи лампи по таблото.
Проблема е следният.При потегляне сменя скоростите плавно,като е на 2 или 3 скорост,като подам пълна газ колата много бавно ускорява ръмжи,а не върви по-някое време тръгне.В нанагорното на Ихтиман натискам кикдауна оборотите отидоха на 3500 а колата се движеше с 130 и не искаше повече,на равното 160-170км няма проблеми.Какво може да е?
След 7 бензинови БМВ-та се сдобих с първият дизел в живота ми. Мисля,че имам проблем с колата.Разхода до морето и обратно 5,1-5,3 по борд.Няма димене от ауспуха,махнати са някакви пеперудки и катализатор инфото е от стария собственик.Няма светещи лампи по таблото.
Проблема е следният.При потегляне сменя скоростите плавно,като е на 2 или 3 скорост,като подам пълна газ колата много бавно ускорява ръмжи,а не върви по-някое време тръгне.В нанагорното на Ихтиман натискам кикдауна оборотите отидоха на 3500 а колата се движеше с 130 и не искаше повече,на равното 160-170км няма проблеми.Какво може да е?
Re: проблем с 320d-150ps автомат
да не е съединителя, защото при мен това беше проблема за форсирането и н евървенето
- bobreti
- младши ентусиаст
-
m0deren написа:да не е съединителя, защото при мен това беше проблема за форсирането и н евървенето
Как да разбера
Или автомата е минал в аварием режим и не сменя повече от 3-та скорост,закачете я на диагностика ще си покаже
bobreti написа:m0deren написа:да не е съединителя, защото при мен това беше проблема за форсирането и н евървенето
Как да разбера
при мен беше така ... подавам рязко газ и се форсира и не иска да захапе, като натискам по малко е добре. и това ме наведе на мисълта че трябва да е съединителя, след като свалих кутията се убедих че е той и го смених. но забравих да ти кажа че аз съм ръчка... както каза колегата най добре иди на диагностика да я видят
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bobreti написа:Здравейте.
Колега, като начало проверете маслото на скоростната кутия- дали е в необходимото количество и какво е качеството му. Желателно е колата да не се кара в това състояние, защото ако все още проблема може да се реши със смяна на масло, в най-скоро време ще трябва да се направи ремонт на кутията.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
Проблема е решен.Геометрията на турбото не е центрована след ремонт от предишния собственик.Колата сега лети.Преди съм карал чист дизел. 

- bobreti
- младши ентусиаст
-
Колеги днес ми светна едно зъбно колело с удивителна на скоростите, светеше колата си вървеше. Загасих я след 10мин. запалих и нщо не светеше. Имам една китайска диагностика закачих и ми излязоха 3 грешки пускам снимки. Къде да търся ши..... ните проблеми.
П.П. Днес по София беше малко повече боксуване.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
bobreti написа:Колеги днес ми светна едно зъбно колело с удивителна на скоростите, светеше колата си вървеше. Загасих я след 10мин. запалих и нщо не светеше. Имам една китайска диагностика закачих и ми излязоха 3 грешки пускам снимки. Къде да търся ши..... ните проблеми.
Купих нов дебитомер Пиербург,който го дават по-добър от Бош по каталожен номер от bmw и пак същите грешки
9 мнения
• Страница 1 от 1