e46 букси за оригинално CD

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

e46 букси за оригинално CD

Мнение от ociata » 03 Юли 2012, 16:28

Здравейте,

Преди няколко дни си купих е46 2002ра година. Проблема е че в момента няма нито оригиналното нито каквото и да е касетофонче/СД. Намерих си оригинално СД за е46(бизнес се води, произведено 2002ра уж), но ме притеснява че намирам само следните букси в моята кола:

Изображение
Изображение

Не виждам нито Евро букса, нито нищо друго :dunno: Колата не е била с оригиналния касетофон/СД и има шейната с тапата(за "афтърмаркет"). Освен това в багажника е пълно с някакви неизвестни за мен кабели и букси:
Изображение

Ето това малко ми прилича на букса за СД, но какво по дяволите прави в багажника ако е това :banghead: ?
Изображение

Някой може ли да ме упъти за тези мои главоболия? Или поне да ми покаже снимка каква букса трябва да търся, понеже както вече казах нещо е преправяно по инсталацията най-вероятно :no:

Поздрави,
Христо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 99'

Re: e46 букси за оригинално CD

Мнение от bmw_760il » 04 Юли 2012, 6:30

Трябва да имаш такава букса (голямата черна):
http://www.bokchoys.com/differential/pi ... rot_09.jpg
Имаш толкова букси в багажника, защото някой си ги е прекарал и колата е имала най-вероятно нещо с дисплей.
Трябва да си намериш жичките на колата (зад дупката за цд-то) и да си свържеш на тях оригинална букса (тази от снимката).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 04 Юли 2012, 9:33

Колега много благодаря за снимката. До преди малко се гъзих на колата, но в крайна сметка я намерих. Оказа се под волана :kuku: включена в друга букса(най-вероятно удължител за отзад). Другите кабели така и не разбрах за какво са, единия може би е за чейнджър, защото стига чак до багажника?

А интересно ми е антената на заводското радио на отделен кабел ли се включва или тя си идва на някое от крачетата в буксата?

Поздрави,
Христо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 04 Юли 2012, 11:58

Колеги имам още един допълнителен въпрос. Как мога да разбера дали това: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=302224 ще може да се включи и да работи с това: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=304493. Понеже колегата с "чейнджърчето" каза че го пращал по Еконт някъде си и колегата му е казал че на неговата е46 не е тръгнало, пък той не знае каква може да е причината? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_760il » 04 Юли 2012, 16:17

Кабела за антената си е отделен, не е към голямата букса.Цд-то, което си показал може да управлява чейнджър (има бутон моде), следователно въпросното устройство ще работи със сд-то.
Поздрави :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 04 Юли 2012, 16:43

bmw_760il написа:Цд-то, което си показал може да управлява чейнджър (има бутон моде), следователно въпросното устройство ще работи със сд-то.

Това дали е абсолютно сигурно? Защото колегата каза че го е пращал някъде, но са му го върнали защото не е тръгнало на е46, но не знаел подробности... Разбира се най-добрия вариант е Гром, но много товарещо бюджета :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_760il » 04 Юли 2012, 16:52

Аз личен опит нямам, мога да кажа със сигурност, че цд-то може да управлява чейнджър, а устройството пише, че работило чрез чейнджър входа :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 05 Юли 2012, 11:59

Ами аз реших да не рискувам и ще взема ново от тук: . Поне ще мога да го пробвам преди да го купя. Остава да намеря кабела за антената къде е наврян и всичко ще е супер :mhihi:

ПП Как се сверява часовника на оригиналното цд?

Потребител
Аватар
Кара: Е46

Мнение от ceckosf » 05 Юли 2012, 12:57

ociata написа:Ами аз реших да не рискувам и ще взема ново от тук: . Поне ще мога да го пробвам преди да го купя. Остава да намеря кабела за антената къде е наврян и всичко ще е супер :mhihi:

каква му е цената ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 05 Юли 2012, 13:06

Колеги, без рекламни сайтове. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 05 Юли 2012, 20:50

ociata написа:Ами аз реших да не рискувам и ще взема ново от тук: . Поне ще мога да го пробвам преди да го купя. Остава да намеря кабела за антената къде е наврян и всичко ще е супер :mhihi:

От дясната врътка на таблото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 05 Юли 2012, 21:37

doncheff написа:От дясната врътка на таблото.

Сигурен ли си защото ако е така много тъжно за мен :confused: Аз питам понеже не успях да си настроя часовника на бордовия и се надявах поне този на ЦД-то да успея да подкарам, ама ебати тъпото да се настроиват от едно и също място :no:

ПП Според мен някой е браникал таблото и ми е счупена дясната врътка на таблото затова не успявам да си настроя часовника. Другия вариант е да съм идиот :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 05 Юли 2012, 22:16

За твое съжаление, двата часовника са свързани. Като настроиш този на таблото се настройва и този на CD-то. Врътката е една гумена пи*ка, дето само служи за лостче. Отвори таблото и я намести, сигурно ще проработи. Аз моето го отварях преди седмица да слагам хромирани рингове и явно и аз нещо съм разместил тъпото лостче и сега хваща само като го натисна леко. Друг път ще се занимавам да го отворя.

Потребител
Аватар

Мнение от Ckopn » 02 Ное 2016, 9:45

bmw_760il написа:Трябва да имаш такава букса (голямата черна):
http://www.bokchoys.com/differential/pi ... rot_09.jpg
Имаш толкова букси в багажника, защото някой си ги е прекарал и колата е имала най-вероятно нещо с дисплей.
Трябва да си намериш жичките на колата (зад дупката за цд-то) и да си свържеш на тях оригинална букса (тази от снимката).

Здравейте, купих си CD BMW BUSINESS, но проблема е, че ми липсва точно [url]http://www.bokchoys.com/differential/pictures/parrot_09.jpg тази[/url] букса, защото някой малоумник я е срязал когато е слагал друго CD и я е заменил с евро букса. Та въпроса ми е някой знае ли къде мога да намеря въпросната букса да си я закупя нова или на старо. Благодаря предварително.

Назад към E46