330CI exhaust flap-не работи!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
330CI exhaust flap-не работи!
Привет колеги, както е и заглавието, проблема е, че клапата на ауспуха не работи
Проверено е, има вакум, има и ток, с ДИС- я пробвам успешно си минава теста, работи си, но до там
Като запаля и карам, си седи само отворена, гледах схема компа я управлява, защо ли при мен неЩе

Като запаля и карам, си седи само отворена, гледах схема компа я управлява, защо ли при мен неЩе

- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
Re: 330CI exhaust flap-не работи!
А като е загасена затворена ли ти е? По принцип до колкото знам до някакви обороти трябва да е затворена и след това във високите да се отваря. Повечето хора правят така наречения "Golf Tee Mod", който представлява оставяне на клапата в отворено положение и изключване на вакуума(като маркучето задължително се затапва). Ефекта е, че звука става по-як и преди 3-4000rpm
Това не представлява никакъв проблем, ако това ти е опасението 

Да, отворена е, постоянно отворена е, само през диагностиката я затварям с ТЕСТ
Иска ми се да си работи, всичко да си е както трябва 

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Колега , защо ти е . Моята отдана съм я махнал
За милиони-няма закони.
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
Ако ти се занимава все пак, може да пробваш да я затвориш с ръка преди да нахлузиш маркучето за вакуума и да пробваш тогава дали ще работи. Тоест принудително да я затвориш когато е загасена колата, да свържеш вакуума и някакси да тестваш при каране дали ще се отвори.
mu6a4 написа:Ако ти се занимава все пак, може да пробваш да я затвориш с ръка преди да нахлузиш маркучето за вакуума и да пробваш тогава дали ще работи. Тоест принудително да я затвориш когато е загасена колата, да свържеш вакуума и някакси да тестваш при каране дали ще се отвори.
Ще пробвам, но то въобще не ходи ток до клапанчето, което управялва клапата, само при тест с ДИС

Странни неща стават и с термостата, смених го с нов на Берр, и като му включа буксата колата държи 76-80-градуса в града, стрелката под средата седи, че и по надолу

Значи компа го кара да отваря леко термостата, ъпдейтнах софта на ДМЕто, пак си е същата работа, градуси всичко е наред, що така

6 мнения
• Страница 1 от 1