Е46 320D тампони двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Re: Е46 320D тампони двигател
jivko2828 написа:zuki831 написа:Моя левия тампон постоянно скъсан от България от дару кар от Германия от бмв и пак си тресе като я гася !Направо ми писна ....
Сменял ли си, обтегач, ремъци?
Ако си сменил всичко около двигателя, значи най-вероятно си за маховик, както и повечето сме за там, колкото и да не ми се иска да го призная.
Добре какви са симтомите за заминал маховик?

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Ми мойта работеше като трактор,отначало си мислех че демф. шайба е сдала багажа ама накрая си се оказа маховика
Ми докато загрееше колата се чуваше едно гадно притракване все едно се бие някъде желязо в желязо ама като загрееше колата и се оправяше докато накрая не се разлопа постояно.Иначе не е оказвало влияние на вървенето на колата,само това дразнещо тракане...като спра на центъра и всички мислеха че някой трабант е запалил 

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Точно така когато си заминава демферния маховик започва да чука,защото луфта е голям!
- zuki831
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e60
- Мечтае да кара: служебна :)
S7 написа:jivko2828 написа:zuki831 написа:Моя левия тампон постоянно скъсан от България от дару кар от Германия от бмв и пак си тресе като я гася !Направо ми писна ....
Сменял ли си, обтегач, ремъци?
Ако си сменил всичко около двигателя, значи най-вероятно си за маховик, както и повечето сме за там, колкото и да не ми се иска да го призная.
Не го плаши човека,не е задължително да тресе от маховика,аз наскоро го сменях и не тресеше ама изобщо
Не само маховик но и съединител и демпферна шайба

- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
такааа... понеже темата е за тампони на мотора, а не съм с 320Д. но няма как да не споделя опита, който натрупах покрай това. така ето и драмата.
след един скъсан тампон на мотора (който не съм забелязал) и след наколко старта от място, се скъса и другия тампон! мотора даде назад малко, което беше достатъчно да се извади бензиновия маркуч от рейката толкова, че да лея бензин по асфалта! но и колата да върви все едно нищо й няма. от мърдането на мотора 1-ва и 3-та едвам влизаха, а 5-та съвсем е нямаше. от силата двата болта, който са на тампона на скоростите се държаха на по три резби, но и това не е всичко... маркуча който влиза в хидравличната помпа се беше развил
леех хидравлично масло, като мотокар на 40 години. по едно време като навързахме нещата кое от къде е дошло имах чувството, че съм във филм от рода на Убийствен пъзел. слава богу всичко е наред само след смяната на двата тампона.
след един скъсан тампон на мотора (който не съм забелязал) и след наколко старта от място, се скъса и другия тампон! мотора даде назад малко, което беше достатъчно да се извади бензиновия маркуч от рейката толкова, че да лея бензин по асфалта! но и колата да върви все едно нищо й няма. от мърдането на мотора 1-ва и 3-та едвам влизаха, а 5-та съвсем е нямаше. от силата двата болта, който са на тампона на скоростите се държаха на по три резби, но и това не е всичко... маркуча който влиза в хидравличната помпа се беше развил

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
При мен мотора се разхождаше така че предава вибрацийте в дифа и се чуваше страшен звук отзад.А за скоростите не виждам логика да не влизат, щото все пак скоростната кутия си към двигателя 

- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
от отва, че мотора е дал назад от там идваше драмата. факт, че след слагането на двата нови тампона, всичко е наред. 

Колеги споделете някой слагал ли е тампони Corteco.Става въпрос за дизел 320 д
- cristo
- Потребител
-
- Кара: X1, e84, 143 hp, year 2011
Малко актуална информация по темата. Смених двата тампона с Лемфьордер (пише произведено в Германия?!?) за по 106 лв. за брой + по 20 лв. за смяна и каручката се успа. Никога не е била толкова тиха. Ще видим докога... За "оригинални" ми искаха по 185 лв. - досвидяха ми се. Може и да съм се прецакал, ама нали сме баваровци, пак ще си ги купим 

колеги някои слагал ли е от тези, https://autoprofi.bg/tampon-dvigatel-za-bmw-3-(e46)-320-d-9045-p3026349.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
VALCATA82 написа:колеги някои слагал ли е от тези, https://autoprofi.bg/tampon-dvigatel-za-bmw-3-(e46)-320-d-9045-p3026349.
По-добре си вземи едни оригинални от някоя кола дето е за части. Има много колеги дето предлагат. Това менте дето си го гледал, няма никаква полза!
Ако искаш автомобил без вибрации си купи нови оригинални там пони!
Sent from my F3111 using Tapatalk
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3