Ниво на ксенон

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: 320D facelift M-tech2 --> 330ci....

Ниво на ксенон

Мнение от rezeto » 01 Сеп 2016, 19:44

Здравейте, колеги,
от няколко дена забелязвам, че не ми работи правилно регулирането на височината на ксенона. След като пусна фаровете, рефлекторите се местят до долу и след това на горе и там остават. Сензорите за нивото изглеждат добре на външен вид(няма счупено или нещо друго). Някой имал ли е такъв проблем и от къде може да идва. На инпа излизат ли стойностите, за да хвана ако някой от сензорите не показва коректно?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 1.9 tdi;BMW e46 320da 12.2002

Re: Ниво на ксенон

Мнение от danzel-jtd » 01 Сеп 2016, 19:51

Нямаш проблем.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 01 Сеп 2016, 23:50

На моята кола след един ремонт беше нещо подобно...фаровете ми стояха вдигнати най-горе. Просто майсторът беше сложил буксата на датчика, но не беше щракнала и реално не работеше!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 02 Сеп 2016, 13:09

Колега има проблем ...
Фаровете бяха настроени и светеха както трябва. От няколко дена просто не се регулират правилно. Прегледах и 2та кантара и буксите са закачени, но какви стойности дават не знам.
Нека някой запознат каже, може ли на инпа да се види подобен проблем?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 02 Сеп 2016, 14:05

:OT: Абсолютно винаги ли трябва да се мърдат нагоре/надолу, когато се пускат фаровете? При мен имам чувството, че не е винаги...или пък аз не мога да видя дали мърдат , може да си внушавам..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 02 Сеп 2016, 15:12

Denmark написа::OT: Абсолютно винаги ли трябва да се мърдат нагоре/надолу, когато се пускат фаровете? При мен имам чувството, че не е винаги...или пък аз не мога да видя дали мърдат , може да си внушавам..

Всеки път го прави. Прави го веднага щом мръднеш копчето от позиция 0. Възможно да не го виждаш, ако го превключваш по-бавно и го прави докато си на габарити. Дори се чува как се мърдат, ако е малко по-тихо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пил
Мечтае да кара: пил и да стигне жив
Детайли за колата: мътни

Мнение от EH0260BB » 03 Сеп 2016, 21:50

При мен имаше подобен проблем - фаровете се вдигаха, но после забиваха ниско долу. На диагностика с ИНПА излизаше късо съединение на преден датчик за ниво. След подмяната му с нов (на VEMO за 80лв, иначе OEM почти 200лв) и реглаж на фаровете нещата се оправиха. При включване фаровете са максимално долу, веднага се вдигат максимално горе и после се нормализират в средно положение. Разглобих старият датчик за ниво и в него имаше вода и окиси.
40345

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 03 Сеп 2016, 22:25

EH0260BB написа:При мен имаше подобен проблем - фаровете се вдигаха, но после забиваха ниско долу. На диагностика с ИНПА излизаше късо съединение на преден датчик за ниво. След подмяната му с нов (на VEMO за 80лв, иначе OEM почти 200лв) и реглаж на фаровете нещата се оправиха. При включване фаровете са максимално долу, веднага се вдигат максимално горе и после се нормализират в средно положение. Разглобих старият датчик за ниво и в него имаше вода и окиси.

Благодаря, колега !
Днес я закачихме на инпа, но не показа никакви грешки. Лошото е че не успяхме и данни от датчиците да видим. Чудя се какво и от къде да започна. Кой модул управлява фаровете и нивото им ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 04 Сеп 2016, 12:58

rezeto написа:Кой модул управлява фаровете и нивото им ?

Лайтмодулът - LCM.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 05 Сеп 2016, 18:51

rezeto написа:
Denmark написа::OT: Абсолютно винаги ли трябва да се мърдат нагоре/надолу, когато се пускат фаровете? При мен имам чувството, че не е винаги...или пък аз не мога да видя дали мърдат , може да си внушавам..

Всеки път го прави. Прави го веднага щом мръднеш копчето от позиция 0. Възможно да не го виждаш, ако го превключваш по-бавно и го прави докато си на габарити. Дори се чува как се мърдат, ако е малко по-тихо.

Сега го разцъках няколко пъти в гаража и изглежда си работят добре :yes: Внушавам си някакви работи явно... :mhihi:
Изображение

Назад към E46