BMW 330Cd шум в скоростите, кажете...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
BMW 330Cd шум в скоростите, кажете...
Здравейте. В една предишна моя тема запитах за някои проблеми по колата. Съобразих се със съветите на колегите и автомобила влезна в кондиция. Дойде ми на главата обаче друг проблем.
Като натисна съвсем леко съединитела, се чува едно ро голене. При ненатиснат, не е толкова шумно, а при натиснат... всичко изчезва.
Та кажете ми как да процедирам.Съединител комплект... лагер... маховик. Иначе включва нормално и не боксува с мръсна газ.
Искам да питам, от какви други модели маховика е същия?
Колата ми е 204коня купе.
Става ли от 184к или от 193к...или от 218к...?
Питам,защото взех демпферна шайба оригинална от блъснато от ибей и работи уникално. Мога да намера и маховик по този начин, защото работя в германия.
Какво се гледа на маховика точно?
За съединител и лагер е ясно, че само нови.
Благодаря
Като натисна съвсем леко съединитела, се чува едно ро голене. При ненатиснат, не е толкова шумно, а при натиснат... всичко изчезва.
Та кажете ми как да процедирам.Съединител комплект... лагер... маховик. Иначе включва нормално и не боксува с мръсна газ.
Искам да питам, от какви други модели маховика е същия?
Колата ми е 204коня купе.
Става ли от 184к или от 193к...или от 218к...?
Питам,защото взех демпферна шайба оригинална от блъснато от ибей и работи уникално. Мога да намера и маховик по този начин, защото работя в германия.
Какво се гледа на маховика точно?
За съединител и лагер е ясно, че само нови.
Благодаря
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Re: BMW 330Cd шум в скоростите, кажете...
Мисля, че е от лагера, ама нека и други да кажат.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Маховиците са с различен номер в realoem , предполагам няма да станат .

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
От опит ти казвам, много се филмираш. Маховика е здраво желязо и с леки стържещи звуци не може да го уплашиш. Карай си колата спокойно и един ден ще разбереш, че е за смяна без да се заслушваш толкова много.
Най-добре е когато съединителя се предаде и маховика очевидно е за смяна да си изхарчиш парите. Колко маховици се смениха в тоя форум по звук, ако се сметнат тия пари ще са много, ама много хиляди левове.
Само за пример ти давам...моя маховик беше на кантар да го сменя, защото стържеше и километрите му бяха 100 000+ и в крайна сметка изкарах още една смяна на съединител и то на много, ама много сериозно каране за градски условия или около 40 000км
Освен звуците, които идваха от скоростната кутия имаше и вибрации, тропане и лопане...
Не знам някой да го е оставил маховик на пътя, ако има такъв човек нека се обади да е поне един за статистиката.
ПП: и да маховик от колите, които си написал няма да станат
Най-добре е когато съединителя се предаде и маховика очевидно е за смяна да си изхарчиш парите. Колко маховици се смениха в тоя форум по звук, ако се сметнат тия пари ще са много, ама много хиляди левове.
Само за пример ти давам...моя маховик беше на кантар да го сменя, защото стържеше и километрите му бяха 100 000+ и в крайна сметка изкарах още една смяна на съединител и то на много, ама много сериозно каране за градски условия или около 40 000км
Освен звуците, които идваха от скоростната кутия имаше и вибрации, тропане и лопане...
Не знам някой да го е оставил маховик на пътя, ако има такъв човек нека се обади да е поне един за статистиката.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
bscsystem написа:От опит ти казвам, много се филмираш. Маховика е здраво желязо и с леки стържещи звуци не може да го уплашиш. Карай си колата спокойно и един ден ще разбереш, че е за смяна без да се заслушваш толкова много.
Аз съм чувал за няколко човеци, които са ги оставили на пътя маховици. Хич не бяха доволни. Напоследък обаче повечето хора са предпазливи и ги сменят при първите симптоми - както при колегата, но при него може да е и аксиалния лагер, което не отменя свалянето на скоростната кутия, а тогава се вижда и състоянието на маховика.
Работата е там, че хората, оставени на пътя от маховици не се разминават само със смяна на маховик и съединител. Върви с екстри, като скъсан/усукан колянов вал, лагер на скоростната кутия и др. Чувал съм, че в повечето случаи трябва да се реже маховика с ъглошлайф, за да се демонтира.
Та явно си има причина хората да ги сменят преди да се прецакат.

- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
Със сигурност не е на добре и по-добрият варянт да изпревариш това , което може да се случи.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
свалихме скоростите.Маховика е бая разлуфтен,съединителя е добре.Поръчах си маховик в комплект със съединител и лагер,всичко на ЛУК от Ибей Германия...на обща стойност 550евро,което е супер
9 мнения
• Страница 1 от 1