Мудно ускорение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- monster318
- кандидат ентусиаст
-
Мудно ускорение
Здравейте колеги,искам да ви попитам на какво се дължат някой мои притеснения относно вървежа на колата дано успея да ви обясня правилно,значи от както имам колата съм сменил масла,филтри,клапана за картерните газове и нови свещи .На моменти може би усещам че колата не набира добре,като натисна педала на газта до край набира полека лека а някой път ме изстрелва така да го кажа .Четох доста теми но не намерих отговор за моя въпрос и вече съм объркан .Иначе двигателя си работи равномерно възможно ли е да е тръгнал да си заминава дебитомера ако не какво е според вас ? колата е бмв е46 318 2000 година със мотор 1,9-118 коня !!!
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: Мудно ускорение
Понеже е по-слаб мотор, да кажем на втора, от постоянна скорост като натиснеш докрай, се усеща добре как дърпа. Ако си пак на 2ра и леко ускоряваш, като натиснеш докрай, вече не усещаш това дърпане(макар и да ускорява по-бързо колата с повече газ), ами "мудно" ускорение. И аз имам с моята такова усещане, но то е субективно. Не изключвам да има и нещо при теб, но си направи няколко теста и сам прецени. Преди да гадаеш си направи диагностика и се уговори в цената да ти изтрие грешките и след 1-2 дена да ти прочете пак колата, за да се види кое е актуално.
- monster318
- кандидат ентусиаст
-
А относно диагностиката цените как варират?понеже никога не съм ходил и не знам как стоят нещата ?
- xenolith
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 (M43B19)
Мудна е или просто ускорява един вид на тласъци и примерно към 2500 оборота те залепя?
Откачаш дебитомера и ако колата литне, значи е той.
Откачаш дебитомера и ако колата литне, значи е той.
Здравей, колега. Виждам, че си станал част от филма, в който доскоро бях и аз
При мен колата правеше същия проблем. Понякога ускорява, понякога не както трябва. Излишно е да казвам, че ме вбесяваше. Смених дебитомер, гледах геометрията на турбината, махнах катализатори и какво ли още не. В крайна сметка при мен проблемът се оказа в запушения EGR маркуч. Когато го смених с незапушен, колата тръгна идеално. На разположение съм, ако мога да помогна с нещо
Ако се налага, пиши на лични ако мога да съдействам с идеи. Успех.

Lyubec написа:Здравей, колега. Виждам, че си станал част от филма, в който доскоро бях и азПри мен колата правеше същия проблем. Понякога ускорява, понякога не както трябва. Излишно е да казвам, че ме вбесяваше. Смених дебитомер, гледах геометрията на турбината, махнах катализатори и какво ли още не. В крайна сметка при мен проблемът се оказа в запушения EGR маркуч. Когато го смених с незапушен, колата тръгна идеално. На разположение съм, ако мога да помогна с нещо
Ако се налага, пиши на лични ако мога да съдействам с идеи. Успех.
Колегата е с бензинов мотор!
6 мнения
• Страница 1 от 1