Теч масло двигател/ скоросна кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Теч масло двигател/ скоросна кутия

Мнение от ceko88 » 22 Юли 2016, 18:03

Привет днес докато обслужвах машинката забелязах теч между двигателя и скоросната кутия ,може би точно под маховика .Та това което видях е как се събират капки там до колкото успях да вида течността беше синия точно като антифриза .Първото на ум ми дойде ,че семеринга на коляновия вал е заминала но после се почудих да не идва маслото от предния диф .Но долкото успях да вида дифта и скоросната кутия нямат нищо общо дано да не бъркам .Възможно ли е да не от нещо друго ,някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и евентуално от какво друго може да е .
Успях да направа малко снимки с тела но са лошо качество моля за извинение явно и той ме изостава .
Забравих да спомена ,че подлизва от малката дупчица /червената стрелка /
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: Теч масло двигател/ скоросна кутия

Мнение от NGneer4eto » 22 Юли 2016, 20:42

ceko88 написа:Привет днес докато обслужвах машинката забелязах теч между двигателя и скоросната кутия ,може би точно под маховика .Та това което видях е как се събират капки там до колкото успях да вида течността беше синия точно като антифриза .Първото на ум ми дойде ,че семеринга на коляновия вал е заминала но после се почудих да не идва маслото от предния диф .Но долкото успях да вида дифта и скоросната кутия нямат нищо общо дано да не бъркам .Възможно ли е да не от нещо друго ,някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и евентуално от какво друго може да е .
Успях да направа малко снимки с тела но са лошо качество моля за извинение явно и той ме изостава .
Забравих да спомена ,че подлизва от малката дупчица /червената стрелка /

Да не е кондензат от климатика? Сигурен ли си, че не се стича отгоре на кутията? Мисля че над скоростната кутия се намира маркучето за кондензата на климатика. Хич ли не можа да пипнеш/помиришеш течността? Дали е мазно и т.н. В такива случаи е най-важното да се идентифицира какво е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Re: Теч масло двигател/ скоросна кутия

Мнение от ceko88 » 22 Юли 2016, 22:30

Опитах се да разбера точно какво е но не е лесно .Днес до като светех с фенера забелязах ,че цвета бие към синьо за това предполагам ,че е антифриза понеже нямам друга течност с такъв цвят .Всичко останало е червено .Трудно е понеже двигателя не е много чист и има леко омаслени е по цялата долна част като всеки двигател .Не знаех ,че маркучето минава от там ,а честно казано не го забелязах .
Но няма спор от този процеп идва
Въпроса е колко е сериозно .И дали ще стане нещо по сериозно ако се забава с ремонта .
И другото дали проблема е в самия семеринг

Назад към E46