На какво може да се дължи това - снимка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- dondecho
- Потребител
-
- Детайли за колата: Е46
На какво може да се дължи това - снимка
http://prikachi.com/images/336/8839336s.jpg
Колата е - е46 320д 136к.с. 2000г. Не пали. Върти, но не пали. Къде точно се намира тоя датчик за температурата ? Гледах схемата в RealOEM и пак не мога да го намеря. Също така трябва да има един някъде около радиатора .. и него не мога да намеря
Исках да сменя първо тези датчици, за да видя дали не е от тях, но ... не мога. Помогнете. Къде другаде може да е проблема ако не е в тези датчици ?
П.п. - Тая кола защо няма букса за диагностика до краката ?
Колата е - е46 320д 136к.с. 2000г. Не пали. Върти, но не пали. Къде точно се намира тоя датчик за температурата ? Гледах схемата в RealOEM и пак не мога да го намеря. Също така трябва да има един някъде около радиатора .. и него не мога да намеря

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: На какво може да се дължи това - снимка
Ако говориш за това че ти пише -40, няма нищо общо с паленето, този датчик е на преден ляв подкалник, но отдоло под колата, не в самата арка.
Ако и на въже не пали, най-вероятно ти заминала помпата, ама най-добре с диагностика - няма как да няма букса...
Ако и на въже не пали, най-вероятно ти заминала помпата, ама най-добре с диагностика - няма как да няма букса...
Tires are evil - destroy them all ...
- dondecho
- Потребител
-
Обърни внимание на стрелката за температура. Давам на контакт и се залепя там. А за буксата .. свалихме капака, който е под волана и никъде нямаше букса.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
А преди да почнете да ръчкате датчици, да проверихте случайно бушоните дали са наред?
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Да не си прегрял колата? Че като гледам свети лампичката за радиатора и стрелката на температурата е в червено...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
dondecho написа:Обърни внимание на стрелката за температура. Давам на контакт и се залепя там. А за буксата .. свалихме капака, който е под волана и никъде нямаше букса.
№11 Датчик за температура на антифриза

Ако DDE прави горивна смес за топъл двигател, а той е студен, няма как да запали. Като вероятност проблема да е в таблото, двигателя да не пали поради друга причина, за това е най-добре да се закачи колата.
Както колегата ти каза:
-40, няма нищо общо с паленето
А кръгла букса в коша, има ли?

- dondecho
- Потребител
-
Бушоните(в жабката) съм ги проверил. Другите под капака не са ми много ясни.
Лампичката за радиатора си светеше и мноого преди това. Колата веднъж прегря, добавих вода, антифриз и УЖ се оправи.
Схемата, която сте дали съм я гледал много пъти. Не мога да го намеря. По-късно ще добавя снимка на това, което мислех, че е.
-40 нарочно го има в снимката. Да се види. Може някой да каже, че е от датчик външна температура.
Букса в коша има .. Дойде едно момче, но от там не се получиха нещата, не знам защо.
Ще помоля някой наистина ако знае къде се намират тези датчици да каже, защото да качвам колата на платформа, после по сервизи .. и ако се окаже някой от тях ... ще ми излезе скъпо. Знам, че колата иска сериозни грижи и не бива ей така да се сменя това-онова без да се знае точно какво е, но и финансите са на червен сектор.
Лампичката за радиатора си светеше и мноого преди това. Колата веднъж прегря, добавих вода, антифриз и УЖ се оправи.
Схемата, която сте дали съм я гледал много пъти. Не мога да го намеря. По-късно ще добавя снимка на това, което мислех, че е.
-40 нарочно го има в снимката. Да се види. Може някой да каже, че е от датчик външна температура.
Букса в коша има .. Дойде едно момче, но от там не се получиха нещата, не знам защо.
Ще помоля някой наистина ако знае къде се намират тези датчици да каже, защото да качвам колата на платформа, после по сервизи .. и ако се окаже някой от тях ... ще ми излезе скъпо. Знам, че колата иска сериозни грижи и не бива ей така да се сменя това-онова без да се знае точно какво е, но и финансите са на червен сектор.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Забила ти е К шината изглежда. Откачи нафтовата печка за проба. Ти имаш проблем с някой електрически блок отколкото с мотора. Махни акумулатора и изчакай и пробвай.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ще помоля някой наистина ако знае къде се намират тези датчици да каже,
Колега, температурният датчик за антифриза се намира там където е показан на схемата. Това, че ти не можеш да го видиш или не знаеш как да го направиш, означава, че наистина трябва да качиш колата на платформа.
Датчика, за температура на външният въздух също се намира където е описал колегата. Това, че ти не можеш да го видиш или не знаеш как да го направиш, означава, че наистина трябва да качиш колата на платформа.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз го съветвам ако не може да се ориентира дори по схемата, да не пипа нищо, а да отиде където трябва. 

- dondecho
- Потребител
-
http://prikachi.com/images.php?images/866/8841866v.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/875/8841875D.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/877/8841877U.jpg
Като гледам на къде ме насочва схемата, следва да е това. Но не трябва ли да има и "пишка" от пред ?
http://prikachi.com/images.php?images/875/8841875D.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/877/8841877U.jpg
Като гледам на къде ме насочва схемата, следва да е това. Но не трябва ли да има и "пишка" от пред ?
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Колега, ти с този датчик се побърка. Нее от там, въобще не се занимавай, незнаеш какво става.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
13 мнения
• Страница 1 от 1