Моля за мнение относно Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- DKaraivanov
- Потребител
-
Моля за мнение относно Е46
Привет, разбирам, че следващите няколко въпроса които ще задам ще ви се сторят "глупави" и че е много вероятно да са разнищвани из темите, но аз поне не успях да открия нужната ми информация (да, търсих) .
Та в момента разполагам със скромен бюджет от 5 000 лв. за покупка на кола и се колебая между два автомобила - Ауди А4 1.9тди и БМВ 320д, знам, че вероятността да попадна на кофти дизелов агрегат е по-голяма отколкото на бензинов такъв и че ремонтите им са по-солени, но твърдо съм решил колата да е на дизел. Ето и някои от въпросите които ме вълнуват относно тройката:
1. Какъв тип е дизеловият двигател на тройката, комън рейл ? (става въпрос за коли в периода 99-02) .
2. Колко приблизително (грубо) струва пълното обслужване на 320d, има ли освен стандартните консумативи други "неща" които често се сменят и съответно как варират цените им.
3. Колко приблизително струва подмяна на елементите по окачването ?
4. Голяма ли е разликата като поддръжка и обслужване като средства между двата автомобила - този въпрос е "опционален" ако някой все пак е имал допир и до двата автомобила или А3 примерно.
5. Карате ли автомобилите си при заснежени условия(зимата) имайки предвид колко качествена е подръжката на пътната ни настилка (питам за София), приемаме, че гумите задължително са качествени и нови. Имате ли проблем когато трябва да излезнете по леко по-стръмен наклон например или при потегляне ?
Та в момента разполагам със скромен бюджет от 5 000 лв. за покупка на кола и се колебая между два автомобила - Ауди А4 1.9тди и БМВ 320д, знам, че вероятността да попадна на кофти дизелов агрегат е по-голяма отколкото на бензинов такъв и че ремонтите им са по-солени, но твърдо съм решил колата да е на дизел. Ето и някои от въпросите които ме вълнуват относно тройката:
1. Какъв тип е дизеловият двигател на тройката, комън рейл ? (става въпрос за коли в периода 99-02) .
2. Колко приблизително (грубо) струва пълното обслужване на 320d, има ли освен стандартните консумативи други "неща" които често се сменят и съответно как варират цените им.
3. Колко приблизително струва подмяна на елементите по окачването ?
4. Голяма ли е разликата като поддръжка и обслужване като средства между двата автомобила - този въпрос е "опционален" ако някой все пак е имал допир и до двата автомобила или А3 примерно.
5. Карате ли автомобилите си при заснежени условия(зимата) имайки предвид колко качествена е подръжката на пътната ни настилка (питам за София), приемаме, че гумите задължително са качествени и нови. Имате ли проблем когато трябва да излезнете по леко по-стръмен наклон например или при потегляне ?
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по въздуха
- Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен
Re: Моля за мнение относно Е46
С този бюджет.. трудно да попаднеш на читаво е46 фейс (150к.с.) да не кажа невъзможно.. колко ще ти струва обслужването е много общо понятие.. зависи на какви консумативи се спреш.. има наистина много информация, он-лайн магазини в които да видиш реалните цени и да си направиш сметка. При дизеловия мотор 320д е46 задължително се сменя филтър картерни газове (100лв оригинален на БМВ), особено внимание към демпферната шайба, дюзи, турбо, на 90% от е46 хидравличните рейки са детска болест. Общо взето ако разполагаш само с тези пари.. преориентирай се към бензинка.. дизела е доста по-скъп за поддръжка.. а въпросите с това кой, как потегля.. ти имаш.ли изобщо шофьорски стаж?! Ако искаш да караш БМВ си вземи БМВ, а това за съпоставката с ауди-то...говори че си правиш тънки сметки, които при тези автомобили..

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Здравей,
1. точно тия не са комън рейл.
2. ~500 лева.
3. ~ пак толкова. (тука зависи много)
5. няма проблеми, стига да не се забуташ в некоя пряспа.

1. точно тия не са комън рейл.
2. ~500 лева.
3. ~ пак толкова. (тука зависи много)
5. няма проблеми, стига да не се забуташ в некоя пряспа.

Tires are evil - destroy them all ...
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Кaчествените нoви гуми за зимата ти струват 900-1000 лв. ако са 16/17 цола. Остава ти вариант 320d преди фейса, за да я обуеш с 15-ки. Но с този бюджет дори и да намериш читава кола не можеш да я обслужиш изобщо, камо ли качествено...
- DKaraivanov
- Потребител
-
Този бюджет е само за самия автомобил, обслужването си го смятам отделно. Относно 320d нямах предвид фейслифта, а по скоро 136 коньовата.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
fancooler написа:Кaчествените нoви гуми за зимата ти струват 900-1000 лв. ако са 16/17 цола. Остава ти вариант 320d преди фейса, за да я обуеш с 15-ки. Но с този бюджет дори и да намериш читава кола не можеш да я обслужиш изобщо, камо ли качествено...
Какви ще са тея 16-ки за 1000лв?205/55/16 за около 100лв гумата ще си обуе и зимни и летни за 1000лв

Масло и филтри няма и 200лв.
Ако има ролки и ремъци за смяна пак под 100лв...
Ходовата част има много варианти и евтини и скъпи.
Общо взето е46 320д е доста по-евтина за поддръжка от ауди а4 1.9тди.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Прав си! Не се бях сетил за 205! Посочените от мен цени са за 225. Иначе за обслужването е строго индивидуално. Едни сменят само маслото в някой гараж, други карат наред в оторизиран сервиз. Зависи от бюджета и желанието...
- DKaraivanov
- Потребител
-
Не мисля да правя компромис с евтини консумативи, но със сигурност не бих я карал и в оторизиран сервиз. Благодаря за мнението bubsa.
А окачването като издръжливост как е ? Четох, че не било от най-здравите и се разбивало на 30-40хил. км. Ясно, че зависи най-вече от задкормилното устройство, но все пак. И може ли да се уцели що годе читава тройка преди фейслифта за този бюджет или трябва да се преориентирам ? Благодаря за мненията !
А окачването като издръжливост как е ? Четох, че не било от най-здравите и се разбивало на 30-40хил. км. Ясно, че зависи най-вече от задкормилното устройство, но все пак. И може ли да се уцели що годе читава тройка преди фейслифта за този бюджет или трябва да се преориентирам ? Благодаря за мненията !

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
DKaraivanov написа:Не мисля да правя компромис с евтини консумативи, но със сигурност не бих я карал и в оторизиран сервиз. Благодаря за мнението bubsa.
Окачването е според зависи

Ще намериш хубава кола за тези пари,но си трябва търпение и много огледи.Ако не я бързаш много и за фейсова можеш да се класираш.
Къде и по колко ще я караш тази кола,та си се насочил към 320д?
- DKaraivanov
- Потребител
-
Колата ше се търкаля главно градско из София, най-честият маршрут ще е от нас към работа и обратно, като разстоянието в едната посока е я има 5 км я не. Относно изчакването едва ли ше изчакам много, че пуст мерак.
От другата седмица почвам огледи и ше видя на кво ше попадна. В аутодата видях, че дават и преди фейса да е комънрейл двигателя, та малко се обърках.
П.П. Видях и често срещан проблем при тези автомобили с ГНП, какви са най-евтините и разбира се работещи варианти при проблем с помпата ? Изчистена ли е тази "болест" при фейслифта ?

П.П. Видях и често срещан проблем при тези автомобили с ГНП, какви са най-евтините и разбира се работещи варианти при проблем с помпата ? Изчистена ли е тази "болест" при фейслифта ?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
search.php
viewtopic.php?f=34&t=381586&p=4210983#p4210983
Няма как всеки , който си купи кола или иска да си купи да си създаде своя нова тема,
при условие , че за всички тези проблеми е писано многократно във форума!
viewtopic.php?f=34&t=381586&p=4210983#p4210983
Няма как всеки , който си купи кола или иска да си купи да си създаде своя нова тема,
при условие , че за всички тези проблеми е писано многократно във форума!

11 мнения
• Страница 1 от 1