Откъснат/изхлузен маркуч
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Откъснат/изхлузен маркуч
Здравейте,
наложи ми се да пътувам извън града за уикенда и днес като реших да си позабърша двигателния отсег, какво да видя - маркучът от снимката беше излезнал. Не знам дали се е изхлузил само, но не успях да го натикам много стабилно обратно на мястото си, та най-вероятно е дал фира. Нямам си на идея за какво е и не знам дали изобщо трябва да карам колата така. Днес също я покарах малко и не усетих нищо необичайно. Да търся местен сервиз да го оправят ли, да се опитам да го закрепя временно, докато се прибера обратно в Пловдив ли, не знам. Всякаква помощ ще ми е от полза.
П.П. Преди 4-5 дни я бях оставил да й оправят модула на климатика, тъй като се оказа, че е изгорял, да не би да е свързано с клим. инсталация нещо и майсторите да са му видяли сметката ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
наложи ми се да пътувам извън града за уикенда и днес като реших да си позабърша двигателния отсег, какво да видя - маркучът от снимката беше излезнал. Не знам дали се е изхлузил само, но не успях да го натикам много стабилно обратно на мястото си, та най-вероятно е дал фира. Нямам си на идея за какво е и не знам дали изобщо трябва да карам колата така. Днес също я покарах малко и не усетих нищо необичайно. Да търся местен сервиз да го оправят ли, да се опитам да го закрепя временно, докато се прибера обратно в Пловдив ли, не знам. Всякаква помощ ще ми е от полза.
П.П. Преди 4-5 дни я бях оставил да й оправят модула на климатика, тъй като се оказа, че е изгорял, да не би да е свързано с клим. инсталация нещо и майсторите да са му видяли сметката ?

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Откъснат/изхлузен маркуч
Преди седмица смених същия маркуч, счупена е пластмасата и трябва само оригинален, поръчва се от Германия, идва за една седмица, около 60 лв, сменя се за минута. Иначе го залепих със широк скоч и си карах без проблем.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Mladenoff написа:Здравейте,
Системата служи за обогатяване с кислород на изгорелите газове с цел по-доброто им пречистване. Може спокойно да караш така, само извади буксата на 13 или ако искаш да не се записват грешки, извади 14 от 15 и го запуши с винтче.
- alexignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 120D
това е от системата за вторичен въздух - при студен двигател вкарва чист и студен въздух в изпускателния колектор за да може да доизгорат газовете с цел по-бързо загряване на катализатора. Не е проблем да караш така - просто вместо да влиза въздуха в колектора си фучи от този маркуч
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Много ви благодаря за бързите отговори! Временно го залепих с изолирбанд, докато ида да поръчам маркуча от Мкар.

5 мнения
• Страница 1 от 1